返回列表 回復 發帖
見好就收tvb now,tvbnow,bttvb, V& Y  J7 M1 {' w8 c3 o
TVB 續集死路一條
: L& k4 O. X- R- Bos.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
1 N, Q/ H7 H+ y7 W  t1 a' Y
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高tvb now,tvbnow,bttvb3 V/ t  Q8 I% {0 Y/ @; `. c
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
0 ?# x; c: Y5 K# etvb now,tvbnow,bttvb呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
# c8 b4 E/ t: d" \8 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.tvb now,tvbnow,bttvb7 z$ Z1 A9 Z- r$ d1 v8 e  y' b
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
os.tvboxnow.com3 B" T  A0 F4 z
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
0 ^# u" F# O' z. N公仔箱論壇
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
5 X2 i. b/ s/ ?6 H1 o$ I' ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
  {8 n, k- {* ~- m, m& U+ l可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
% N# b$ e* d# R5 b: P0 ~: e大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
/ W. b7 ^: n1 D2 W
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
公仔箱論壇1 x2 s1 i+ X* [9 o$ l5 S
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.) U, E8 o+ E3 e! X: _

6 B$ F/ z- a% I2 ~4 x3 |os.tvboxnow.com可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
8 K% X  I. f/ C" s  \9 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
# G' x3 ?) v' M5 r& @
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
( n' O- U9 c9 h% Alimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
os.tvboxnow.com- F) L& I1 ~  `" |( O! c) |6 A
係呀,好橋呀。
' Q. l  ?& A" [' Ros.tvboxnow.com反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......8 x9 B: p2 A8 N6 I( C" c
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb8 S' w. I; X+ N9 D4 T0 b

. o- c4 S6 h# h+ ^; K5 Itvb now,tvbnow,bttvb其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

tvb now,tvbnow,bttvb; w7 f7 Z% m/ T5 `& p# t
或者拍電影版加重佢戲份呢........./ ^/ m( K6 ?( Y; M. \
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
4 _4 n, W' R; M# E# n) t1 G. b3 b, M1 ~+ e0 [& X% w) t
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
4 |# d9 c- i. t3 ?! j5 C  s% E+ F  s5 f8 j: p+ V! t: G
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.! L/ m/ C# a$ a$ \
mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
- ~$ t' e0 O/ ]2 b
- {4 y! j+ g9 p1 s' ?tvb now,tvbnow,bttvb都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後公仔箱論壇; _; l1 R( F/ h" c% \$ K
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 G7 l% X6 V! E+ V
我諗唔會喇啩。