返回列表 回復 發帖
tvb N 套結局的劇情橋或昏迷 ,或失憶!No more new idea?
3 m1 k: F7 }% u9 p7 g公仔箱論壇
$ a6 ~( F8 |2 F公仔箱論壇如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.: G6 {) T+ \7 I" k5 {
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 z% L% o3 R5 a# u. @
公仔箱論壇7 s/ |7 m& x( b+ w
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
5 ~& w$ o$ {% T9 P- K後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
8 F% f, h! p8 A; F" `tvb now,tvbnow,bttvb個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
& a) A8 f3 z1 J' d8 u) ?3 ]molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
1 P1 {+ {3 N: w/ {3 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 @/ Y( o, J, F2 S哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
- ~# z0 c9 X8 I' _+ q; p公仔箱論壇

8 J4 w4 `- p1 Z- r* l+ K+ Y& P5 w6 qos.tvboxnow.com本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............公仔箱論壇# c. j2 f% Y) ?' k, n$ |# |$ d* F
; w+ w$ g. |7 z2 {# o& ~
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我
几好睇一部电视剧
4 U* l1 J+ Q; e2 k- e2 a) R公仔箱論壇os.tvboxnow.com8 j6 l- S; K) @/ X8 A7 Y: Z0 V6 Y
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
: h, C9 `: v/ P! ?/ ]公仔箱論壇, R. D: W1 }- n2 E, F' U3 I( E
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
! i, I8 u+ K4 w9 F0 y: a, m公仔箱論壇
: W, ]  G0 P  \# W) }0 R& D  E
5 x$ v9 Y8 h  g1 R4 W9 J0 q. [leekwoklam 發表於 2014-4-2 01:02 PM
tvb now,tvbnow,bttvb- i2 |  n* D# E- M- ]
公仔箱論壇0 Y1 l" @% V# B" g# K  k4 L
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
支持馬浚偉
7# chy25 $ |% ?; q# @$ }. s

3 f( p( O$ ]' K+ v  Z8 y' v# u5 R3 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。女是故郷的兇!(オ對)
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...
" _& k5 U/ ?# MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
os.tvboxnow.com8 i  e/ A  B$ n

9 c, o1 F- m& |: z: los.tvboxnow.com續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
( I3 N  I, J4 `7 Q, m
3 [0 \2 t* G+ J; T7 n# V【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
) I1 T; N8 Q% K1 aos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
# w3 X0 l2 ^0 r. z8 w9 sos.tvboxnow.com
: v* B' w1 T+ _6 n7 Z3 |8 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
' r% X6 z9 g  {  m8 U; v公仔箱論壇唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 i# \, M- j: o% w5 }
tvb now,tvbnow,bttvb0 P; O( s- V% }5 @' f' u7 h

8 L$ K6 Y! O' i5 M! ]$ m* s7 |tvb now,tvbnow,bttvb但我唔想守業者有續集.........
守業者我都係睇過幾集
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
  _$ Q9 _* d& D. ?1 F& \1 z' @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XDos.tvboxnow.com7 V/ V# y" _- t. _/ K- g
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...5 t8 I! l6 Q: ~. B! k
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
0 F5 e9 {0 T7 f2 N7 X! `os.tvboxnow.com無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地啊!!。
都過得去啦
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
! ~2 t% ^4 w0 X! D公仔箱論壇hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
7 o  n0 u/ d% ?+ }' y' \# f8 N" O7 t9 ]) h- {
如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。