返回列表 回復 發帖

《雙色玫瑰Osiria》沒有染色過的~天然的呦~

,  描述: 新聞轉貼
圖片來源:oddstuffmagazine

雙色玫瑰Osiria~沒有染色過的唷~

這種特別的雙色玫瑰花的品種是Osiria,最特別的地方是一片片的花瓣裡面,有著紅色和白色的漸層,而且也具有強烈的香氣唷!

▼好像是畫出來的唷~

▼如果不知道的人說不定以為這是假花呢~

▼當然有些會長成這樣很特別~不過有點像生肉欸~

▼紅白玫瑰

評分次數

• chowold2

最後一種就一定是新的
不過其他的,較早期就已經有了

評分次數

• chowold2

超版,
圖片都無法再顯示囉.
超版,
圖片都無法再顯示囉.
vandas 發表於 2013-2-16 12:17 PM
我重新upload 左喇 !
Thanks 超版,

最後一個鐘無艷都幾特別丫...
紅白花紋那種我家也有類似的, 買的時候就是貪靚.
Thanks 超版,

最後一個鐘無艷都幾特別丫...
紅白花紋那種我家也有類似的, 買的時候就是貪靚.
vandas 發表於 2013-2-16 01:32 PM
影黎睇下啦
玫瑰係咪屬於難種 ? 之前係花墟見到有種盆種既迷你玫瑰 $20
不過冇影到相
最后一种有点假
其他的都不错

評分次數

• chowold2

最后一种有点假
其他的都不错
sthaiyang 發表於 2013-2-16 02:12 PM
我覺得全部都有点假
真匿名
影黎睇下啦
玫瑰係咪屬於難種 ? 之前係花墟見到有種盆種既迷你玫瑰 $20
不過冇影到相
dororo 發表於 2013-2-16 01:48 PM
玫瑰得1枝主根, 所以一定要疏水. 同埋玫瑰都有幾多病同蚜虫之類害虫...不過有d品種會好d.
就係呢1株,買的時候是種在4吋盆內,現在...好耐冇見,忘記係咪有呎幾2呎...
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
玫瑰得1枝主根, 所以一定要疏水. 同埋玫瑰都有幾多病同蚜虫之類害虫...不過有d品種會好d.
就係呢1株,買的時候是種在4吋盆內,現在...好耐冇見,忘記係咪有呎幾2呎...
2050759 ...
vandas 發表於 2013-2-16 04:08 PM
d色好特別 要幾錢度?
d色好特別 要幾錢度?
dororo 發表於 2013-2-16 06:05 PM
通常都係平先買. 呢個4吋盆幾年前HK$30以下.
vandas 發表於 2013-2-17 04:03 AM
我都鍾意去買過期花,有時平到你估唔到,可能係1/10價錢
真匿名
我都鍾意去買過期花,有時平到你估唔到,可能係1/10價錢
chowold2 發表於 2013-2-17 07:16 AM
買的時候正在開花期, 不過做特價減1元囉.
過咗花期睇唔到顏色就唔制.
vandas 發表於 2013-2-17 04:03 AM
上次見到係最平$100一盆 仲要係未有花見到既
最平$100一盆,好大盆呀,咁貴
真匿名