返回列表 回復 發帖

做一個小小調查

返文職的朋友, 你地一星期會有幾多日ot呢?而你地又會唔會覺得自己份工ot得過唔過份?

評分次數

• lux1261

回復 #1 visitor 的帖子

:onion14: 無ot ..好頹廢 ...唉
原帖由 visitor 於 2007-11-28 01:46 PM 發表
返文職的朋友, 你地一星期會有幾多日ot呢?而你地又會唔會覺得自己份工ot得過唔過份?
大概3日....不过我即OT没钱的....

回復 #3 crashersus 的帖子

我ot都係冇錢
點解會咁
原帖由 visitor 於 2007-11-28 13:46 發表
我唔係文職呀!
【兄弟帮】2011年兄弟帮吹水区

回復 #5 假書僮 的帖子

咁你會唔會ot? ot又有冇錢?
我個位基本上不用ot,不過我上司久不久就會發顛,我要不要ot就要看她的心情了。
原帖由 visitor 於 2007-11-28 03:52 PM 發表
我ot都係冇錢
點解會咁
人工已经太高咯......
原帖由 cmming 於 2007-11-29 01:06 AM 發表
我個位基本上不用ot,不過我上司久不久就會發顛,我要不要ot就要看她的心情了。
甘你即OT就系陪老细囖......都几有前途啊......
1week maybe 2~3time lo, 我ot都係冇錢,but still need 2 work ker ma....
working is like this ker la..
haha....i always use office hrs 2 online than use ot 2 do the paper work lo...
OT冇錢 is ok 2 me want..!!!!
sometime lor..not sure lat....sometime 3 time per week...sometime 5days...
原帖由 crashersus 於 2007-11-29 06:29 AM 發表

甘你即OT就系陪老细囖......都几有前途啊......
我只是一個小小的助理,不能說有前途。
我即OT没钱的....   so bat,,,,,,,,,,,,,,,
我冇打工三年啦
遲職前~~有半年時間, 每個月ot over 100小時, ot費係1.5 假日2
有某d同事個個月出雙量, 錢係好多, 不過~我就好似就近死咁, 完全沒有人生樂趣
亦試過有變態老板, 一定要超時工作才是好員工

97之後~~ot 仍然有錢, 不過最多只可以30小時, 就算你做多過30都係得30每月計
原帖由 wwinglin 於 2007-12-16 04:40 PM 發表
我冇打工三年啦
遲職前~~有半年時間, 每個月ot over 100小時, ot費係1.5 假日2
有某d同事個個月出雙量, 錢係好多, 不過~我就好似就近死咁, 完全沒有人生樂趣
亦試過有變態老板, 一定要超時工作才是好員工

97之後~~o ...
我公司好賤的,我個位加班明明有錢,但我上司沒有給予我ot錢。