返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......os.tvboxnow.com: W6 ]3 g( _8 _# {- \1 |. g
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
! b' `9 k) F$ k) ?- i近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
: y9 _1 X3 m5 z: v0 s8 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
+ v" n# ?( Y! x0 }! Ztvb now,tvbnow,bttvb馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
8 {3 ^: t0 ?6 g/ E) }; e& f+ h: v, d公仔箱論壇spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
4 G/ E; S4 K( R0 l3 W3 Q
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。tvb now,tvbnow,bttvb" K  S/ P  F' N9 C. e' B5 E

+ ~9 N" }# O0 m1 Q7 |$ v& }' Q公仔箱論壇講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
公仔箱論壇9 i: b7 ]: W4 ?: D1 Z8 y
os.tvboxnow.com4 @0 h5 }0 j7 @( K# P
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。公仔箱論壇3 W0 c$ E4 S7 W* W
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
% q3 Z' R  J: u# m8 S" w
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, os.tvboxnow.com9 M; Q, N. S1 T, f* S# u
好有以前d "故鄉" 味5 j" j" j9 t3 Y* h! S" v9 }
/ W. i  j' r0 S
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
1 r% d! e/ c- O$ fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( @: W+ h9 B1 N$ O7 D$ F3 Dtvb now,tvbnow,bttvb支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
5 l' [- Y: {# g& C* @5 T" |shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
( Z- y* O3 c' D. Cos.tvboxnow.com套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 os.tvboxnow.com7 P& d3 i5 z7 G* {& v2 P. v! K

$ x8 v4 I- \  V6 b+ z2 otvb now,tvbnow,bttvb
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 J, w# N  ^8 i( u
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?公仔箱論壇" r+ }- h* R4 d5 I2 ~! ^/ x
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
6 f2 e( \/ x+ Y啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
  E2 w! m  C& v# G) s" y. pluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
% a6 \# d$ n$ I2 B: |公仔箱論壇啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvb now,tvbnow,bttvb2 V5 g+ {9 h* w9 E6 A
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。公仔箱論壇2 N7 U' X4 N( M! N- Y2 k( _: ?2 ^4 f
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
; U7 U! F. q7 G5 T, H- N. ^0 d4 u+ N我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-11 11:38 AM 編輯 公仔箱論壇# M& T) C" M% d
; O; C) R! @) Y5 A% F
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* {  c/ ~! f0 x
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
' j5 y6 X7 g/ i- R  s" ?7 j% k1 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
% x. R% |- \- H" c, g
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
9 h, J" a" Y, ~  t! l8 wtvb now,tvbnow,bttvb
' O8 u$ A- Y/ kos.tvboxnow.com報載___________________________________________________________________________________________________
8 R0 C; z* N/ h$ j7 u  g7 Eos.tvboxnow.com出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
( J. f# T6 E! g+ ?7 V tvb now,tvbnow,bttvb* e* K( [# z( \( j
_____________________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 t0 c1 m; m% ?' w
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 os.tvboxnow.com3 ]. T4 h) k* g& z  {$ A

3 s4 t8 |9 N! Y/ I0 Z' X6 V1 Nos.tvboxnow.com
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 x, G& L- w4 L; G2 L: {
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。tvb now,tvbnow,bttvb# c, H& |' `; k0 U9 }

7 x7 n6 N2 Q- k5 @6 b報載___________________________________________________________________________________________________
7 e" X0 a/ `* ^- x2 B4 o( ~3 Q/ h公仔箱論壇出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...$ |$ N8 g3 h: Y2 c: Q
leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
6 f' H( p" |, |4 ?os.tvboxnow.com有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲公仔箱論壇7 o: h0 S0 O3 u  {/ s0 a: U
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% z3 [& |, v& }! t/ `- Q+ l9 t
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲公仔箱論壇/ [' D7 [' Z8 Z8 P- N2 {
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
7 U) ^0 M5 R/ J+ uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
2 S, R5 y9 r4 l: d* D  l) X0 _3 b3 ktvb now,tvbnow,bttvb/ b6 A$ I$ W6 S; g% R* a1 p( G
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。os.tvboxnow.com/ {! @) N/ d, Z& k/ A