返回列表 回復 發帖
3 V' ]6 `1 {" I  ~' |+ ^
- T; ~& S( A) n. p( {6 @os.tvboxnow.com
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
$ d, ~1 o: J* a4 sos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
) v, \: ~7 t: O- W6 ^6 f: z; oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 p; P# R) {( M9 {9 j9 sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
. ?0 f$ \! s8 t& P0 `( Z* @) ]$ D5 Htvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb1 s1 u8 ]: C3 A# n5 f* ^
網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,- C: |6 l* }# l, x% k
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,
  Q9 u6 r" f) F3 J1 ?6 [+ p( X' tos.tvboxnow.com所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
; G7 ~) v. Z" A' c( v4 _( y1 K公仔箱論壇這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
6 v+ |+ `. u* e: N' ~1 ~' t+ w! B* r8 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb# C& e+ H! B2 z9 H8 O! n
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...
% `5 @( K* }: `! J6 `; Xtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
+ F% Y4 P, |1 @! N* u4 z, Q3 C
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
$ M- o7 L  \4 V( g" ?$ [
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。tvb now,tvbnow,bttvb3 l1 L: t; [+ R- g
你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
公仔箱論壇0 m& x, F: |6 v0 P
os.tvboxnow.com+ c* z; M+ O; z- n1 I$ F1 E: n% K
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 y; m, X0 M! S+ J8 t$ O
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊tvb now,tvbnow,bttvb# {" A2 t' Q. x3 e
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
4 ~( Q& g) F0 s9 n* e1 [' C1 u公仔箱論壇 哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
tvb now,tvbnow,bttvb& p; e: k( c3 |) F
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
% P1 b: V+ b3 k4 P4 e 公仔箱論壇2 d* n; ]8 r4 k6 e; X5 A: H5 m  _
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
2 F, }; o+ B8 o$ g, j8 y9 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,os.tvboxnow.com" P6 d  j, Q: D. `$ Y
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
' u5 e8 I# j4 w) _唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
! L$ r+ V! y! J# R. @) Z戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,+ C# g9 ~. G: a5 H
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?公仔箱論壇' ?! N* E( P7 j- S0 O1 v  ~0 a% b1 X
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大?
5 r' s( F! E; U; J/ M9 d6 D: ]* [9 \os.tvboxnow.com
( S1 k2 z0 U6 |0 \8 e8 C' fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
$ b4 }9 @: X" S由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?
: u8 r" W% a2 X0 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,5 `9 @& r" o8 y9 S1 @
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?
4 @, @: L; w' ?5 jtvb now,tvbnow,bttvb$ o6 V1 x' q; J+ I% W
明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
3 L7 x/ |. k; p4 G! u公仔箱論壇仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 $ O1 }* ~0 [6 i  }, v8 V- l  B

8 q3 `% u0 \( V- g公仔箱論壇佘詩曼% j! L9 D5 O, d0 w$ h
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)
2 [. s# A; Y9 f- M$ \+ Vos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com: L& `+ N5 h! u/ E& s2 H5 L& t
真係邊度似呀?....
+ G+ Z- ~5 Z2 X3 y6 G; m9 o, V原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
# Z% m' ^, C9 r* \os.tvboxnow.com拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
; z. S4 b1 p- V; d公仔箱論壇歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,公仔箱論壇- j2 u1 V1 A( q8 X+ i
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?3 g) P3 L  t/ O8 i; m
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...
9 r8 {( Z: |5 v4 `  W: a1 T! A( tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( V- h8 h( W8 e! e
好!
9 D! @8 j( S6 v公仔箱論壇第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。os.tvboxnow.com; Y8 w+ |0 c3 e, Z7 o( `0 d" x
2927296tvb now,tvbnow,bttvb* P* L6 [7 e5 Y1 X/ }7 g4 ]' {
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
+ A- _# r1 s7 y# I! nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇- S) B+ f% e/ ]( L
話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
5 {+ G# B4 w3 w* ~7 w, \4 e你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
/ G- \  T6 S$ ^) ]  etvb now,tvbnow,bttvb2927306
* ]# H5 p, D! X0 U+ ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今日睇 ...tvb now,tvbnow,bttvb) d. e6 ?1 k; ^( {$ `; u! ^
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 B& H) _1 K$ r* |/ P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 J2 j- M9 w: d# S& M" g1 f7 ^
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
1 P6 o) s+ D. Q7 N& G' C' ?os.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
6 B" w0 P7 l  b* z  U& Nos.tvboxnow.com2927306tvb now,tvbnow,bttvb; @' p5 L: ^: W
今日睇 ...
: y) H" s6 D8 c' xleekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; l; }; f8 K1 o" K
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 ; W7 I  \/ X- @9 m' K# Q: p* ?% l

1 q2 v! u8 }2 ~( x; g; [os.tvboxnow.com
: q! W: Y" K- {& Nos.tvboxnow.com' B0 ]2 K7 [+ T) a" q
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
  u9 v4 s$ c2 b; i. x/ I& Uos.tvboxnow.com大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
  f/ I! g0 n: {8 h+ a( g
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ y, Y8 q+ b! m, }; ]
+ @) P$ L. [7 H5 h$ Y
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* }9 |: Y) C9 `$ h6 D0 G
[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
% ]! }. g  E2 K, Ctvb now,tvbnow,bttvb唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
0 a' F  a3 r" F4 i. htvb now,tvbnow,bttvb戲中如果林峯都 ...
# C4 |1 j4 h; W: ]6 ^& K6 S公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
3 z( s1 e5 P+ Y1 m: \6 I' I
阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing