返回列表 回復 發帖
見好就收TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 |% o* d' X8 ^5 E1 _% k- q
TVB 續集死路一條
3 c. I; q2 [  P' MPedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ~1 P4 w/ \7 m8 I& m  t
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 D) t. }5 c+ \& u6 |2 y2 i. z
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
1 V. t% R1 h4 WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳
1 L7 ]; K# B: R% y: vtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
) k) F4 ^' n2 O- Y! K- z; stvb now,tvbnow,bttvbmrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
- i6 C* ^# s+ O+ E0 M) t" R% Qos.tvboxnow.comDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.! H, e' o9 I7 j: H
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...tvb now,tvbnow,bttvb8 n$ D# |! z+ `
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
4 n+ B% y/ @' N8 ]. x可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- z# }+ A$ d! o  I" {, n- P
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
. j: V0 ?( [" K) g, Dos.tvboxnow.com反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
% A$ B" z# x5 h9 X$ E% Zos.tvboxnow.comDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.: T# }8 w3 c$ g) J4 p; ~
os.tvboxnow.com* c7 |9 D  |: V6 V3 B! o" w
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...公仔箱論壇) k' _/ J: P' f9 J. @
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
( ]9 F; G* R; C- @, _* w公仔箱論壇或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  a8 g9 X2 ^, T7 q+ s( A
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
- L* V1 W. C7 b. d) f! t+ b
係呀,好橋呀。
1 G3 l" `: n" H0 z! L反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......公仔箱論壇: K4 t# I/ L* ^3 K$ E$ I- \5 E0 {5 T$ k6 p
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb( p5 f( r: [7 M

7 b' H; a1 B, _. ^0 k8 z  v其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

: h+ z4 t1 |( T6 k, p2 \% q* d$ k
或者拍電影版加重佢戲份呢.........TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ M: [1 B  k$ G- v' m, T8 p* `. ?
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
2 L( k+ j& Z& |公仔箱論壇" f0 B7 W8 Y0 I# y  b4 o; a
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
% s9 S! H9 O$ u+ n) r1 P
; |5 W. C( ^! l  W
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
4 \+ f1 v2 m8 w; ^9 s* Rmrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* H% p. c( |3 ~# i2 A% P

! q$ E; u9 W( Y) [都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後tvb now,tvbnow,bttvb9 s7 s9 t0 _7 R1 l& X
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
/ j9 {7 ~* n4 G% r' Y! pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我諗唔會喇啩。