返回列表 回復 發帖
马仔好啊!
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........2 i. D. c1 d* f# G7 m; L
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:11 PM
, L; F* M* T* t
3 _6 B' b8 l& t: m1 Q; P未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
" z. n5 n: `% e5 R; Ftvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" R8 V- R! |7 J7 H
未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
" Y% C6 Q  O8 x6 ktvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
' ~  s8 t9 z$ }; T2 A6 u# p
tvb now,tvbnow,bttvb; E) j' Q, i4 ?8 ?$ o
雪姐而家死埋,重感動呀
those are similar but really good
I think the story line is getting worse. People just die for stupid reason. I don't buy it.
十分支持。
; u- N& [9 g1 n公仔箱論壇  j7 P5 d" u* A: G% N
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
# A3 U9 q/ U0 m$ G# U公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:11 PM
; ?. X, O+ b. \+ q* L( X1 ]" aos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com/ A+ h3 n9 G3 Z
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
: n3 l7 t+ A9 f/ ]+ p/ R# W3 gos.tvboxnow.com《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾集劇情都係去得太快公仔箱論壇' o. K" H) c  m$ `$ \1 X! c4 v+ J
究竟係我地呢D觀眾挑剔? 定係電視劇集編劇們真係要改進下?

評分次數

• timmaxsing

$ s9 P9 n0 p  c# g3 r( F+ ?' f, ~1 [0 m
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)0 s* f3 U! e" U8 C; U8 S% O
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...  k* a5 I2 x, U
tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
0 A3 O, ?& l+ K+ P2 gtvb now,tvbnow,bttvbtycn3320好有見地.tvb now,tvbnow,bttvb% G) M) g/ G6 J, c2 U' U0 O- D. g
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?
& W( f$ c& _' l
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" W8 M! K* j/ D$ y' V) _4 y
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
/ g; g, Z6 }8 F6 d
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
thank you for sharing

評分次數

• timmaxsing

本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。公仔箱論壇$ {' H, p9 P! [9 F2 u
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
I think, so far in 2014,  this is the best TVB drama.
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。tvb now,tvbnow,bttvb7 z! w0 K' Q2 J4 R: p" ?$ E& g
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心 ...
. E$ L7 J2 N- O4 N! Los.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-1 03:14 PM
9 q: i0 Z# ^& e& j2 U9 }- ttvb now,tvbnow,bttvb, N  q  U2 V# r* g! F4 ]4 K- x( r
如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
The last episode ruin the whole drama!
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
8 {8 x8 B7 l3 j4 v5 x3 h公仔箱論壇後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
! v- I' l( m1 D4 G1 Z! ?- L% h+ sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板), 滴汗~~~~ ==" 家掦無死到, 但失左億....吾知佢想點, 吾通想出續集? 講家掦點樣搵返D記億?