返回列表 回復 發帖
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( T& W, h. k+ p* F$ t) @/ ]! {# Y
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ u2 @9 u5 Z# @% g9 l8 @. x! E0 z
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
無錯。
- K- w. e+ c1 d  }, N# T6 J依三個角色好搶
0 ^6 |3 i: s3 k7 s' w
對!
. r  K: ?6 h, m% o: d3 q睇黃金貴同姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠及009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
* T% B) D% w3 R, p5 K5 z. U# a7 rtvb now,tvbnow,bttvb另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。  o! U0 L3 ]) u
2713144 ...公仔箱論壇. m4 \9 U( \7 O& t8 n, B
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:25 PM
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
% l8 w1 w6 V1 U) iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hello12324 發表於 2014-4-5 03:47 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* G3 m8 [& D" B2 }
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。公仔箱論壇2 E4 w! h& I  j# {: \

' ]5 P4 r8 ?' Jos.tvboxnow.com我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
: X7 A$ W# S3 H2 \' X  D$ ]都係講事實o者~~os.tvboxnow.com, i5 P( X) N+ p7 u. p; r
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
6 b, |, H+ D  q, B/ uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( b) W" ^" W+ J4 r( V0 w) N7 Aos.tvboxnow.comSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.3 f( X& H2 v3 P4 B) D1 K, Y# `
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; ?- u# j" b& }, A& R' o! j
hello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" f5 @+ U. ?4 O2 v: C9 Q. Y
# N* U) W9 G; \2 i2 b7 t
哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。os.tvboxnow.com/ e. [( R0 O$ j0 S
第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業/ _: i2 V  [6 f% i) N+ _8 w

5 F+ E8 ^+ Q0 N, Z7 OSa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
0 V7 f. j, s2 ?2 g5 h$ Dos.tvboxnow.com
! O( r$ z) L$ G( J) o) ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
& W; y$ g" M! K- H0 x+ L. e3 F
: [% Z( W. N2 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
8 F. u! b  p% Uos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-4-4 12:49 PM
* {1 g+ k; ~2 z5 q6 I
, P$ C9 k- x" R& z8 c! K9 k
劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
" H+ ]4 S+ z* }, I! w6 H6 ]$ xos.tvboxnow.com其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽

評分次數

公仔箱論壇& M9 U" N5 ?) Y$ x3 i. [; G
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; Q1 m# |" b. o# U1 Y4 p
8 y7 N# c/ O; a7 E! Hos.tvboxnow.com我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。 ...
! s3 l) e; w2 X$ pleekwoklam 發表於 2014-4-6 04:00 PM
* B: l, e' D( x" gtvb now,tvbnow,bttvb  ) |0 |/ z! R% R3 b( U6 g/ [+ T
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就算個新人點唔好,都有班經驗豐富的演員橕住,觀眾相對容易接受/ K; q7 K. ]7 I  Q& q6 A' M; L

; l5 ?- l. d2 i4 a但洪永城呢... 新人演出生硬就一定架喇!《單戀雙城》和本劇兩套劇集都係角色唔係討好,佢拍擋仲要係林夏薇、黃翠如呢D經驗相對少既演員 (雖然呢套有老戲骨關禮傑,但完全同洪永城果條線係分開),本劇角色更新係「乞人憎」(雖然KK在《守業者》角色都係「乞人憎」,但人地老戲骨收放自如,D觀眾睇完都會讚好),電視台高層為左捧一個新人,盲目咁俾佢在多套劇集出鏡,真係唔係上算,咁係害左佢!我而家真係唔想係電視劇再見到洪永城, o- e  e% s2 p7 |) h

0 I5 u4 L+ j1 p% T: v- J5 ~公仔箱論壇原本播完此劇後的劇集又會有洪永城,但早排電視台話變陣,跟住會播國內的《西遊記》,好彩唔使又連續見到洪生

評分次數

: r9 [) d2 y/ K- w, gtvb now,tvbnow,bttvb  
* u; W/ O* F3 G0 m) P, v. P9 Jtvb now,tvbnow,bttvb講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...0 ^) H8 N6 x4 i: q; O
tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
* K' }5 Q7 t5 K7 n# S$ P6 S7 R
對,同意你說法,另外該新《西遊記》同舊有不同,遲D我會詳細介紹及評論該劇,THX!
3 m# \8 P1 C/ I' |- P- ~1 Oos.tvboxnow.com
' j! r& F. W- {* Q2 }1 ltvb now,tvbnow,bttvb劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
& ]& g4 R3 v7 [# S- Ktvb now,tvbnow,bttvb其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...! r: X/ P* P1 F4 H  U' `, m
tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
( R* [, p3 e2 Q) q  f公仔箱論壇睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
- c9 p* U! o2 J6 B3 T, Btvb now,tvbnow,bttvb  4 T0 [( [3 V" x, l
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...tvb now,tvbnow,bttvb4 C1 [8 C% d& ]. U& G7 U  P
tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
& T6 G0 H+ {& `3 Yos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb( k4 \( l+ J+ p, ]  F
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
- U+ O( L. d% Q

' n. f' C% a& Wtvb now,tvbnow,bttvb講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...3 C% ?2 _7 O; y1 o- g
0 b. V8 s) c. k! S% h  y5 {8 I$ `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  Q# m' ^2 N) H
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
佢做得堅放...十萬個like
愛回家入邊果個樂悠悠好似神槍狙擊入邊果個輝霆,禾懷疑區地系未2兄妹
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
' V- R- P# ]  w1 _) `tvb now,tvbnow,bttvbb1991 發表於 2014-4-10 02:02 PM
公仔箱論壇* d: b  @9 `; v7 W6 Z
第1集 天下無雙
  l4 n9 |' m( ~第5集 每一個明天   黑夜不再來/ M$ t- V! J$ P2 ~# [
第6集 人來人往
8 b+ p  {" b5 d5 T5 F1 S% Dtvb now,tvbnow,bttvb第7集 每一個明天
4 g7 ?% G+ X0 G& aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。第8集 每一個明天TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; h+ ^. x. O1 t2 A
/ a! j# B# n! [! f1 q" h
真係好好聽~

評分次數

• timmaxsing

小狗与小孩真系好得意