返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 \5 k5 n/ V" R* q! x* x8 G
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 q; f0 a9 P% m0 a0 _

6 K; \( F; a; c) A# X( Z呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?); F, H; G2 o% Q  q/ q

+ A! k7 x- z- T# R; O8 Y( kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點os.tvboxnow.com; d* _; \# _, N; B! i: V
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利
5 ]6 k) C: y: Y, h% w4 ^
, s. l( X7 z( R+ Ntvb now,tvbnow,bttvb之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
7 M+ ]( h+ O4 [7 t8 Mos.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, {( ^: b7 Q  W% w! U
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
; \. i; m( s. M3 Rtvb now,tvbnow,bttvb
: p  q2 l, F. y, N8 H4 L今晚恰巧8點幾 ...tvb now,tvbnow,bttvb; ?. a2 x( \- x& ~, T
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
os.tvboxnow.com" L' c7 ~9 Z1 F& z
9 e3 P9 o" i5 Z7 i& K" a
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
8 ^' ~$ W/ c& |5 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, ~' Z& D$ z& t& s9 ^7 Fos.tvboxnow.commnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
( s' X- A2 ]/ J7 w公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...
, w5 ~+ [: [7 j: q4 gmnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
+ T' g% I) N' L) I1 P" _% Hos.tvboxnow.com
- q. o1 y: J4 X5 l: WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
  F  ]5 v; x5 T

8 ^) R0 W4 N9 w" S- ^6 Q睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
0 z, Z. w3 Q* P* e5 r% e* mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
& U: Z4 {1 j% I/ Z
  H0 _/ ^, e% [8 V3 J公仔箱論壇學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......tvb now,tvbnow,bttvb& M, |+ V/ M2 a# s# l
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
2 v; G2 r8 w/ ~' s0 L" G3 a  M6 a

% w0 Y" u, [* j& y( BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)8 H- Y0 q  W5 A/ M% W' `( o
os.tvboxnow.com' ~( p2 e- w, I
今晚恰巧8點幾 ...
3 V& R9 e% V8 I. A6 `/ S% Hos.tvboxnow.comtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
( A5 Q% d( O* t9 A) }6 CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 `  t3 f* u3 s' [% m5 S
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" I( @3 x3 z- C
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。公仔箱論壇( h$ @) g) x7 `' k5 n3 h0 e
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ / ~& z. S0 `0 g& z+ g
第二集就慢慢開始可以適應啦~
' P! _8 l0 {/ B8 j& Ttvb now,tvbnow,bttvb期待今晚呢一集~
- l) d# \$ r/ Yzzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 n- F6 R3 `& i* l% q" \2 d3 z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 U% a- V6 G& R8 R( q
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
0 D  P% k6 [6 C公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb7 `* V/ U3 S7 v/ `) P8 R
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
7 a& ~( P# m+ x8 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. W+ m; j$ l  @& K8 `公仔箱論壇那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? tvb now,tvbnow,bttvb0 _8 J/ T! g/ }: \8 e' R! v

5 t7 l* K3 {6 J9 h7 S; c* D公仔箱論壇另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
; |/ i: q/ @. Y% U
. ~9 J1 x2 Q' P5 e6 @雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...公仔箱論壇3 C! L, k/ d# g
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
os.tvboxnow.com/ o! G5 H! y" a7 d3 d

% r# Q+ X% t2 @& oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
' ?5 o0 @; N: s% i. Bos.tvboxnow.com

" A9 v6 H+ Q0 f1 u4 |7 o* NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,os.tvboxnow.com+ \! b, Y8 O* t8 l5 X
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 x; C7 M& W* m6 p$ D
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
6 X1 o0 t8 J$ [. }. f8 Hhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
os.tvboxnow.com, c4 u; T% ?; I7 ]; |
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 公仔箱論壇9 x! X$ G/ Q! G

5 r, Z5 ^5 z7 i( H
tvb now,tvbnow,bttvb$ J3 Y) B( x$ J3 Y  s& U
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!公仔箱論壇8 C7 j+ D% l+ @4 v3 ], W
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 Y7 W. B. L- f8 T# j- T+ @
對!
' k% N# @4 N* u. MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
- z( p7 G& P+ W& W% a" T$ L公仔箱論壇另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
公仔箱論壇" k, }% S& W' `) I  f# ]  S
除左關禮傑做得好好之外,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" \" Q. |9 `: T( m9 e
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好" N" p7 W! k! `3 u2 T' E2 U+ |1 m
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
( K% a  z% {8 i: GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。公仔箱論壇6 r* D8 ]$ T3 r1 }

0 R/ ^& I6 o: c' f! W3 a% r) I9 q呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。* d' G' a. h4 C- Z' S. J' H
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ^6 A' c# ~9 J
# w+ S7 d4 @; B1 `

. U6 M+ j6 p7 l+ S" l' E3 ?( ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ K( [0 ]  S' |4 y' @' c7 `os.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb, R$ m: q* l7 }! {  l& j1 `
2 E  }* l! T: O+ D5 R7 B: z公仔箱論壇嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。os.tvboxnow.com$ A5 R- z) r. C& E$ y4 q

& |4 n: C) B- Y0 y/ W3 `2 J3 ?呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。公仔箱論壇/ W  e: r- r" E$ M" a$ L8 ?2 v
" i# O: G( Y7 T, [$ _6 [9 x 公仔箱論壇& W; ]. A2 b& A2 I, Q, d
os.tvboxnow.com' i5 t  X5 F1 c  Z' y! w
...os.tvboxnow.com, {3 y( `5 o9 ^
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
( J6 i6 }/ f  m8 Q+ x. \1 `" |公仔箱論壇都係講事實o者~~
6 T( K6 t  p1 n/ }( ]! u我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.
0 M3 f3 o; t* P; J/ E1 e) m
8 {; i4 Q/ A3 d1 M  G9 p# X+ n公仔箱論壇Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
" k$ A2 j9 C7 itvb now,tvbnow,bttvb]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數