返回列表 回復 發帖

原創笑話總決賽-賽果公佈

版主話:
同大家講返聲“SORRY” 先,要大家久等啦!
經過連日黎既統計,原創笑話決賽既賽果已經出佐黎啦!
大家唔好心急住
慢慢睇落去
經過呢幾日既明查暗訪
發現佐係投票呢段期間
有好多新臉孔既人出現
有新臉孔既朋友唔出奇
出奇既係呢D新朋友居然出乎地一註冊佐然後投票
投完票之後就走人之後連人影都見唔到
我手頭上有這份名單
而我會當呢份名單裏面既人既投票作廢
所以根本就唔會計算係我個投票結果統計裏面
講明先~ 因爲呢D會員既票已經作爲廢票處理
所以我个統計結果係同出面个投票結果唔同既
大家唔好將我最後个賽果出面个POST結果相比
票數係唔同的

[quote]
名單用戶名:
lukeong
dove11

nickping
ahmad11
supercall
davidleebutler
atlask
ahking_sbw
kevinwei
rosemary

開个投票就遇佐會有呢D甘既事發生
但我真係希望大家可以坦誠一點
勝負居然重要
但係誠信更重要
大學教授都有講“要人地尊重你,你就要首先學識點樣尊重人”
其實作爲TVBNOW既一分子
裏面既所有會員都可以算係朋友
網海茫茫都有緣係TVBNOW呢个小圈子踫到都算係一種緣分
希望大家可以珍惜這份緣份
我又多講了=.=
[/quote]

括號裏面D數字係所得既票數,分別係

會員投-------版主投
(7)-------(1)#1<原創比赛作品>烏鴉口 蜃樓
(19)-----(7)#2<原创比赛作品> 誰 醉 了 ? gemini338
(14)-----(8)#3<原创比赛作品>好大好靚既公園 lux1261
(19)-----(5)#4<原创比赛作品>警察 & 犯人 都話唔好郁啦 crystalwong
(1)-------(1)#5<原创比赛作品>猴子 david460
(13)------(1)#6<原创比赛作品>三只兔子 nesta0013

相信大家都見到啦!
我e+宣佈
冠軍:#2<原创比赛作品> 誰 醉 了 ? gemini338
100萬TVB$
gemini338 2007-8-3 01:18 AMTVB 1000000 元積分轉出

亞軍: #4<原创比赛作品>警察 & 犯人 都話唔好郁啦 crystalwong
80萬TVB$
crystalwong 2007-8-3 01:19 AMTVB 800000 元積分轉出

季軍: #3<原创比赛作品>好大好靚既公園 lux1261
60萬TVB$

lux1261 2007-8-3 01:20 AMTVB 600000 元積分轉出

版主赏识大奖: #1<原創比赛作品>烏鴉口 蜃樓
40萬TVB$
蜃樓 2007-8-3 01:21 AMTVB 400000 元積分轉出

安慰獎: #6<原创比赛作品>三只兔子 nesta0013
20萬TVB$ +宠物一只
nesta0013 2007-8-3 01:22 AMTVB 200000 元積分轉出

特别奖: #5<原创比赛作品>猴子 david460

10萬TVB$
david460 2007-8-3 01:22 AMTVB 100000 元積分轉出

恭喜曬以上所有既參加者!! 多謝你地既支持,以後多D黎捧場啊!!

恭喜恭喜!!!

評分次數

• jwxie518

• shineboy09

仔仔,
功勳值可不可以给多点???
因为那个等级很难上喔。。。
多谢!!!
多謝大家比面及支持   

真的冇唸過自巳會得獎, 只是當天路過這帖子,

想起笑話, 就想起這個 '誰醉了' (因為剛剛發生的)
心裡只想支持 仔仔 的比賽, 現在真的喜出望外 :014:

為報答各位, 我會利用此獎金攪多些比賽和獎勵活動來回贈一直支持 TVBNOW 的會員

THANK YOU~~
p.s. 多些版主 仔仔 的獎勵
恭喜
crystalwong, lux1261, 蜃樓, nesta0013, david460

評分次數

• jwxie518

感謝大家了@@謝謝辛苦了!!

評分次數

• jwxie518

恭喜得獎人士,恭喜,恭喜。

評分次數

• jwxie518

火焰幫大家庭主路元帥。
投票中了兩位 "gemini338" and "lux1261" 準確,恭賀得獎順利.     
也祝賀以上中獎的朋友.  

評分次數

• jwxie518

恭喜哂得獎者,繼續為tvbnow發佈很多好帖啊,謝謝~~~

評分次數

• jwxie518

做美美閃图超簡單-http://www.meituxiuxiu.cn/63181474_zhi.html
參賽只是為""笑出新天地""添一分笑聲、
估唔到會羅獎!多謝大家支持!
我地繼續為TVB NOW添一分色彩!

評分次數

• jwxie518

~~ 亞妹   逢一、三、五           休息
                  二、四、六           放假
                 星期日及公眾假期   謝絕探訪 ~~
恭喜发财!

評分次數

• jwxie518

恭喜上面所有的朋友
大家辛苦了。。。

評分次數

• jwxie518

多謝大家既支持!!!
估都估唔到我有奬攞~
攞到個版主赏识大奖我已經好開心

評分次數

• jwxie518