返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 12:12 PM 編輯 os.tvboxnow.com' E+ ?* O8 |- B) C! g+ i- b, f

& U4 D1 s6 i1 C9 }0 x. n. Y$ C4 |& Sos.tvboxnow.com
# }5 g( \4 R0 W4 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! |+ m  v! t+ y7 G4 [4 Y; u0 o* a
嘩! 是懷念帶學生去黃金地庫找書? 呵呵,我的回顧只是以前自己去買電腦零件砌機而已,睇書我好容易眼訓,可以的話都係搵識呢方面的朋友示範會好一點,從人地做法學習會比我看書容易,除漫畫外任何書籍我不能保持睇 ...tvb now,tvbnow,bttvb! I! z  e  W  n8 E
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:51 PM
8 o, j$ q& j  n9 W1 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,當年黃金嘅歲月其實仲有「參觀」老番軟件及VCD檔。
; K- b& [  p% {% h! w; Mtvb now,tvbnow,bttvb話唔定可以見到釘姐睇檔........
# c& ]8 z2 q/ z5 V' STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「釘姐的背影」好似書名。tvb now,tvbnow,bttvb: O' R& n# d: X( y' Q2 d
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
公仔箱論壇7 i; j( V) y, B5 _( N. A+ v
哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎
9 U* U0 b# d' L公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:05 PM
os.tvboxnow.com. L- E$ T- E% e
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
, H4 G" g- x+ j/ d6 m8 ?5 eos.tvboxnow.com個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎
; @( h" J1 }* t( w2940553tvb now,tvbnow,bttvb1 \9 ~$ C0 h, P6 u# G1 e1 p7 ^
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:09 PM
1 g- G) w! c2 _- G
, z! R  R6 B- g' l公仔箱論壇多謝lam lam & Vandas 姐
補充茅山聖物紅肚兜公仔箱論壇" g3 N) J/ X2 h1 C" |9 \3 ?
% P  w/ h" ^1 o3 F% x1 {8 j6 S, qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。29405572940558tvb now,tvbnow,bttvb6 }% W  Z: Q5 e$ C# X. V6 U. Z, @) H
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:16 PM
: d$ l% T# p% N9 y公仔箱論壇
' b. s; g7 e1 c& J  Y& gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。等我都買件紅肚兜著下先
7 [9 ?0 g; c  c8 h6 u2 r多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦os.tvboxnow.com5 f0 v: P' t% v* x, C
mnb1123 發表於 2014-9-19 12:29 PM
os.tvboxnow.com2 f) E. h( J: U& b/ M7 T- l9 |6 i5 b
係呀,因為小弟睇得《怪談》多,入晒腦囉。
. p$ J0 }$ ^- }8 u; o

# r, L. h# X( C5 S& e) |等我都買件紅肚兜著下先
, y+ K- R1 t( Q- T% f3 Z# Q/ p公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-20 01:48 AM
/ d) @& i% ^1 r% Cos.tvboxnow.com可唔可以著埋上身(著喺外衣之上),影埋相分享吓呢?tvb now,tvbnow,bttvb6 L/ c& W3 G& h' I1 b4 v
哈哈,講笑啫 唔好嬲

; c" s1 T9 a* l! \( ~
" t' ^. ?$ C3 ^3 G( W( ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
本帖最後由 Pedestrian_A 於 2014-9-23 04:02 AM 編輯 6 }4 f6 _6 D: g* {" s

8 }) c* w/ H% |5 B" L公仔箱論壇
其實唔係咁明乜野叫借庫..公仔箱論壇( g0 w# e5 g- }
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
; g% z5 L2 W3 h
维基百科% n+ l% O* N$ Y7 o) `3 `
觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留給到訪參拜的善信。此民間傳說成為約定俗成,化為善信按是日到觀音廟酬神、借庫,年底還神等之宗教活動。
! \+ n3 u: D1 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 l( V3 u& c" F  p' Htvb now,tvbnow,bttvb簡單來說,D人希望觀音能夠幫助有飯吃有錢用

評分次數

• timmaxsing

9 ?& i! y1 V! c) a( ~/ t/ t/ }0 `$ }. U公仔箱論壇29434271 }# Q8 h0 }- k( U) c) X" x
聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
- M3 Z3 P( N5 @6 F- wleekwoklam 發表於 2014-9-22 02:46 PM
& E( ]) T+ H! tos.tvboxnow.com我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
歡喜哥借庫??
* _: m9 ^) \6 E+ J啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
2 Z9 V. e9 _, T1 b, vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.公仔箱論壇( r* b9 ?7 O* {' S
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
公仔箱論壇& _' n4 S5 j; j' ]
應該都係求其揾D嘢代替,真正牛歡喜唔止咁細,特別係大水牛 又或者係牛BB可能會咁細
歡喜哥借庫??
' c" ]8 c' C4 {, m0 qos.tvboxnow.com啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來- z( V& B2 O8 A- N- B
timmaxsing 發表於 2014-9-23 04:15 AM
( H. l1 e, C9 S8 w5 d5 }  `0 K8 s
皆因我無聊吖嘛J神版主
公仔箱論壇+ ~2 Q( V& a2 g' D) K
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  o9 o  k0 k( E' z
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
os.tvboxnow.com' w  b. v% o3 t9 o' E0 D1 I* t8 a5 t9 e
這個當然囉,我誌求其攞條豬大腸代替就算。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-23 01:30 PM 編輯 4 `5 V4 k3 B; k$ x, a
os.tvboxnow.com7 I: [# V- g, {# b
其實唔係咁明乜野叫借庫..os.tvboxnow.com. ?* k4 J- g  v2 G. _4 v7 b
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
4 M) b- J6 c3 c) {8 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?9 y3 x+ Z" X, Y
; f3 t2 ~) E3 B& i( k* G5 |

! ?* ^" I! [! a6 B6 Uos.tvboxnow.com我再補充少少吖。
5 W$ p% z" `- \  F% [香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000,就寓意菩薩會在來年賜與你有机會揾到1000000,如果真係事成嘅話就要喺嗰年多作功德善事,並於年尾還神還願,答謝神恩。
tvb now,tvbnow,bttvb8 [' B2 {" a) C

4 J: [: t& a1 A3 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。每年正月二十六為
借庫日。9 N6 `) ?  t( [6 `: N
唔明再出聲啦。