返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~os.tvboxnow.com0 f1 ^  C, M; G7 n$ y2 Y6 Q5 s
9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
% {* H% F% l% aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
  w# C9 Y- e% O& STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?: G9 y2 {. e5 i" }5 t7 ~: d
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
os.tvboxnow.com% o2 K- \' ?# y8 T+ m
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
公仔箱論壇# L( S' ?/ ~# B- n
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?+ y& s$ A) ?6 E" v$ R$ i  s
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
: D& d$ b) h1 _s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
tvb now,tvbnow,bttvb, C9 e1 f  z% }* B) w; i
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
& [+ p. g9 q- O; k5 c7 t& ksweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
7 f) s& H' r  [2 Z! \3 [1 @1 _. FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
# K, n* ]% h# b2 X仲要配合埋鏡頭等等架
/ T$ D: `! o1 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐
. g& a8 W5 ]' Z+ C0 r但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
% @" O9 }5 a+ X, }唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
! p5 P4 E4 V5 t- |8 l) Dos.tvboxnow.com仲要配合埋鏡頭等等架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ Z& h/ n2 @0 ?4 \" {
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相os.tvboxnow.com% `% N8 w* b; i' E' Q. w7 {
9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
公仔箱論壇( n6 E: H  Y  H
又好似幾有道理..哈哈os.tvboxnow.com% k9 c' W' I; K' h& P
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐
5 l/ `! u" G' k7 f0 V* s) U6 K5 stvb now,tvbnow,bttvb但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左% U; ~9 p5 a2 U7 ?
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
6 x* t5 \! U9 n1 @( z: K嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* A2 x) v% f, W/ z. [( N
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
, C1 o  [* g3 X" A' S" g9 Nsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
6 H) N8 y$ I6 \* C公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 r* L9 \5 J5 p
又好似幾有道理..哈哈
# \% w/ h/ N- E2 e+ {+ {% f2 q; Oos.tvboxnow.com想知呢部ONE影相多唔多野玩架??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* t% Y. J+ r' a
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
- n8 c  b9 z* ]0 y' g9 K% w8 w8 v( O
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
7 K, r# a4 y  E0 I- @金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) {" T9 G- ^  o7 V0 z' e" k' z8 C. o6 V
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
+ L+ `7 G6 `1 p係呀, 我以前用s3試過燒左
3 r! P, n! D1 Q金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱' `9 f% x: |: m7 w4 \! l4 R
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
+ D' v# U  V% W' u: E! }& Uic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
& \$ c& b# q0 M! g  n$ ~  ]
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index公仔箱論壇, R# k  b: J/ [" T3 Y" }: m2 _  r
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
os.tvboxnow.com1 x# B! p7 M! X) \# w7 ?4 e
thx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget