返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
" n4 a( _5 q! ~3 W" t9 {6 GTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
$ K' y( H% a6 S- o3 j- f# hos.tvboxnow.com其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
# Y1 k$ |' _7 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?公仔箱論壇( Q4 Q5 S% j* t  }
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
( Z* ~& B9 a  N  P大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
- h3 a. J: C. D- T% m; O: r公仔箱論壇最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
* f% R. ~6 f. P! }% i. @6 k! z: ZTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?公仔箱論壇+ P# k% {# T* g; i: ^
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...os.tvboxnow.com- H- k" r3 Y" y, e6 ]
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ h, |$ _& ~" H' C% E0 W
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
/ X3 J, R2 U8 K' Q. G" L5 V+ n
( t* J" m4 b) q7 x《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),tvb now,tvbnow,bttvb1 {  z$ p/ x" d& ^' Z  O. G
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下# ]0 f+ ^; I8 S! m* n1 I; y
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...
7 ~, p. e2 R, J$ a0 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
tvb now,tvbnow,bttvb! {9 N2 p- G! o* a  ?
  p3 i5 c: w1 ?4 |7 e
公仔箱論壇# c& N, P% ], _1 l+ z8 Z
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!
, d& `9 g5 o  [1 n0 H" E' Itvb now,tvbnow,bttvb嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
3 c9 E* o0 z  h1 Y4 @tvb now,tvbnow,bttvb大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
0 S1 d' o7 X# z1 ^. Q0 i( v1 I公仔箱論壇
+ N$ O( L8 q6 {  h" D《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
6 S8 b0 J( {/ ?! ?0 L% dos.tvboxnow.com一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...os.tvboxnow.com- |' \6 H, Y" y2 e
mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
) }; o6 j$ [* v公仔箱論壇mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇4 K& ]% X: G. |6 |- y7 F6 c

$ P7 |5 a* L% L) D: ~5 dtvb now,tvbnow,bttvb我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
* ^6 w; Q6 p' ~  k& |
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇* _) j1 ]% r0 q) }' g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) ^# g, ?1 R2 Z2 @% P8 J2 O+ F
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
* s( a3 b2 g" C+ n/ E6 P大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
( Z$ \, E. ^9 }1 k公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 y/ Y! i' w4 v6 s  ~
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 u, q2 J9 V. u* e6 u8 O
2 f) m+ w1 I  Y
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
$ V  O. h6 j( e4 z+ a6 e- v有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# |6 ^) U1 ~/ _2 D& _- A7 R
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
( }- y0 w$ Q3 n! G4 a: Q% c) d% h公仔箱論壇1 `" K4 I+ S# T  A; M% F
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?0 [6 D3 {. N- w  B" [3 n
os.tvboxnow.com: c+ z  w5 h4 Y& h% [
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,公仔箱論壇5 t& v6 w. U/ D. Z2 c+ [
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
; A  f' I2 m: h( LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
4 D% M; x. E" I& F4 `) [" B

9 z- |5 P, R, J. w0 ~9 e2 j5 a公仔箱論壇讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急tvb now,tvbnow,bttvb9 P  A* A$ \  z
os.tvboxnow.com/ l5 ^1 L2 V1 ?; I0 ?% ~* m$ V; q1 x" {0 b
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開- X3 m8 B; n& l6 ?/ n9 W% H

: @/ c" m: l" K* ros.tvboxnow.com使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
) b' G# S2 x# X4 k

e+ s& O$ e# ^/ h" S讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急os.tvboxnow.com2 m5 p; _  G4 s; x
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 c# {! C. ^% b3 M% V$ X
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...公仔箱論壇) w8 ~4 `" P6 N& _
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
公仔箱論壇) z) u) I& J1 W7 V/ z
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算
) B6 m0 ^( O) fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 h6 `& U0 g8 q* K; L* Q5 h/ x, Y
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。os.tvboxnow.com) N/ Z0 j, o6 Q3 X) N' p" p: m" w
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
! a- ~% w/ [2 `! j公仔箱論壇版主你好勁呀... 咁清礎嘅!0 `; S$ N! A3 @8 v
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 B% \& d- t' G
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
% O' W1 I" O. oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?
, d5 T5 r6 p+ ]+ e7 W8 Yos.tvboxnow.com原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯