返回列表 回復 發帖
原帖由 roy3067 於 2008-9-18 12:01 AM 發表
好似好大獲咁啵
放长双眼睇啦, 时间可以证明一切!
原帖由 roy3067 於 2008-9-18 12:07 AM 發表
查實我都係唔係好明
你唔需要明, 因为唔关你事!
原帖由 roy3067 於 2008-9-18 12:15 AM 發表
嗯,你都講得好有道理
可能我表达能力有问题, 讲道理无人听或讲极都唔明!

回應 roy3067 第 6670 篇文章

你唔可以以你阁下个观点做标准架! 我始终觉得无问题!

回應 roy3067 第 6672 篇文章

哈哈, 唔明好过明!
同你讲, 因为我的确点讲都有人唔明, 不过我好肯定有人会明

原帖由 roy3067 於 2008-9-18 01:02 AM 發表
咁我唔同意你E句,我覺得要改為唔明有時好過明比較合量

我的确点讲都无人明, 不过我好肯定有人会明<===E句野自相矛盾,明嗎?
的确自相矛盾, 所以改佐!
原帖由 roy3067 於 2008-9-18 01:04 AM 發表
而你改完之後需然冇自相矛盾,但變左一句廢話,明嗎?
绝对唔係廢話, 如果你觉得係廢話, 就证明你一向用自己的一套标准去评估人!

我既意思係明白既人自然会明, 唔明既点讲都唔会明, 因为未了解到实际既情况咁解! 所以有人明亦有人唔明!
咁到底你明唔明我讲咩嘞?
原帖由 roy3067 於 2008-9-18 01:30 AM 發表
O下,我明你講咩呀,但你好似唔多明我點解會話係廢話(用廢話E個形容詞只係講下笑,實際係指冇提供到信息內容)

就好似我話,所有人既呀媽一定係女人,咁我講E句野每一個人都知,咁我再講一次E句野就變左多餘,就好似你講果句咁,每個人都知 ...
如果讲明D就係凡事以自己主见多于客观黎评定事情, 所以就觉得廢話! 如果你转另一个角度去睇就可能会明我意思!

回應 huey23 第 6684 篇文章

考完试, 放假了!

回應 huey23 第 6687 篇文章

我不知, 如何做青龍佬大啊?
原帖由 roy3067 於 2008-9-18 01:24 PM 發表

咁你答我啦,一句完全冇信息內容既話應該點去形容
每個人都有自己既主見,而我既主見係基於對客觀存在既事進行思考同判斷(我相信所有人都係咁,如果你唔同意可以提出反例)
你話咩要用客觀去評定事情,我唔同意
第一,我唔 ...
哈哈, 表面上冇信息, 实际上有玄机, 睇你参透到与否!

我所讲既道理一定有有力证据去支持!

第一,我唔認為存在住一個客觀既標準可以令全部人都認同,有的只係(所謂的客觀)

呢个我认同, 但主观标准要视你是否已经设定一套标准而且不受任何人影响!

第二,我想問下你,既然你話我用自己既主見去評定事情唔岩,咁點先為支用客觀黎評定事情?具體要點做,有D咩準則,有咩可依據既方法??
   仲有,點先可以確定你所提出既準則就係一個客觀既準則,有D咩有力證據可以支持你既講法???

凡事要睇全面性, 站在不同角度去睇再拿一个平衡点去評定事情!

哈哈, 表面上冇信息, 实际上有玄机, 睇你参透到与否! 我所讲既道理一定有有力证据去支持!
OMG你竟敢斷言話你講既就係道理!!WHERE IS THE 證據

你睇清楚D, 我话我所讲既道理即係话如果我讲既话有证据去支持可以服众就有道理! 我无讲过我讲既就係道理, 你唔好扭曲我既原意屈我!

我唔認同你既認同,每個人都有不足,冇可能一個人既觀念全部都係正確既,所以先需要傾,取人所長,補己不足
如果自己自以為自己一套一定正確,而且以E套為客觀標準不受任何人影響,咁已經。。。。

咁讲废话既係你, 自己讲既说话自己唔认同, 自相矛盾! 无论如何, 我都认同你以上说讲!

我有自己一套想法,一套觀點,一套立場,並且會接受人地意見(前提係有理),我唔認為(明既就會明,唔明既就唔會明)有咩實質信息可以提供
如果你話有玄機,請舉證說明,都係果句,WHERE IS THE 證據??

你睇清楚我写同你写既有好大分别架: 我既意思係明白既人自然会明, 唔明既点讲都唔会明, 因为未了解到实际既情况咁解! 所以有人明亦有人唔明!

我无讲过明既就會明,唔明既就唔會呢句废话, 所以我始终觉得根本唔係我表达能力有问题, 而係你地理解能力有问题!

原帖由 roy3067 於 2008-9-18 02:47 PM 發表

我睇得好清楚,你話你講既野係有証據支持,所以你係講緊道理丫嘛
(一直到E度為止你都只係講過{明白既人自然会明, 唔明既点讲都唔会明, 因为未了解到实际既情况咁解! 所以有人明亦有人唔明! }E句(道理)?}
而我見唔到你所提既證據係邊,你冇證據支持你講E句野,我當然有理由質疑你既道理啦,係你味提出證據之前,你話(表面上冇信息, 实际上有玄机, 睇你参透到与否!
哈哈.....点解我唔明刀明枪讲到明你知嘞, 就因为我要你感受到具体既感觉! 点解我咁废嘞, 係因为我想应该明白既人自然会明白, 唔明白既人即係唔关事既人根本唔需要去明白, 就算我点讲都唔会明, 因为唔清楚事情但又想8! 你话你係唔係?

你之前話(我所讲既道理一定有有力证据去支持!),之後話(我无讲过我讲既就係道理),唔通你想話你講既野係道理既同時又唔係道理??
另,我扭曲你既咩原意同屈左你D咩呀???
我讲咁多野如果句句都係道理, 我做佐圣人咯!
原帖由 roy3067 於 2008-9-18 11:16 PM 發表

ED就係你既理據?明係一回事,認唔認同又係另一回事,讚唔讚同更係另一回事
如果你係唔想講,只要話唔想話我知咁味得囉,相信我唔會咁無耻窮追不捨掛
但你用(明白既人自然会明白, 唔明白既人即係唔关事既人根本唔需要去明白 ...
你 8 吖嘛, 所以想明, 但我又唔想俾你明又想吊你瘾!

转移下视线都好, 如果唔係又俾人讲架啦!