返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
  X2 V6 f3 o0 j# |

% Q' d: E6 x9 i! P- P公仔箱論壇未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: b6 x! @& F+ _/ z1 n
大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
公仔箱論壇- T7 f2 q" O$ Q8 b5 A; g
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 g3 f# W5 [; M9 w/ ^
雪姐而家死埋,重感動呀
公仔箱論壇) W3 V2 v, j- {/ N% C  B# g8 z' O3 S

Q2 o) {, @& s8 sos.tvboxnow.com感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
! |2 C, ?. x0 BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...
8 _. E2 E4 ~8 X) z8 L3 {5 \公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
* E* f6 J8 @- z
tycn3320好有見地.
) }+ F* N9 _# Q+ s: b! `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?tvb now,tvbnow,bttvb1 v: x# ~! _& A, H  V4 [# R; [
os.tvboxnow.com. T5 B' }" ^8 N+ O
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
6 q. Y  m$ t* U$ K4 y" UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。; K$ U1 g! P  Q0 O5 {/ [
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; H! g- {5 B+ s# e- q
os.tvboxnow.com/ R3 l  N8 Z# D: e" o" q) I7 k1 |
如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
3 j$ n1 j% ~1 R6 N' d" ?公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
/ |+ N4 M0 u4 c  L2 k! v8 b. yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 V: Q' q. \) I( k% L
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!7 x! W9 B4 O4 H; [% R, Q' O
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
: q' z. \. Z5 c個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
( M8 ^( B, @4 M/ Bmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" T# k) g+ O4 l2 k. v) r
os.tvboxnow.com7 C& H0 p7 o* W" C4 b7 G
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。# w" T# q. h6 F! _8 C

s; A0 a7 z2 m  s! v2 ?os.tvboxnow.com本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
. V9 \  Z# t* Y7 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
tvb now,tvbnow,bttvb8 M. O( F% \8 K$ `! E
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...
& |9 w  B% B7 {) J, m公仔箱論壇luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
+ C- d1 s0 L# f! y7 b- d

8 X. {: U5 i; e7 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
% J! W: v5 t* V3 D1 Q; @, V: Ntvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇0 X( B+ o7 m  L2 p7 h
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?公仔箱論壇3 ?2 N. c( B( Q
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
os.tvboxnow.com$ K& {8 D% o2 v

: w% C: C  p3 }公仔箱論壇不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  `7 s6 K  @3 N) d( w% l
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!公仔箱論壇( Z; a- C- I7 k5 ^

3 p; d7 D+ s4 z
  N* z- F  Z, d& A但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, r+ p3 m' _: q) x
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD公仔箱論壇+ N4 T4 i+ g0 h1 e
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...公仔箱論壇0 j# |9 I- N5 {" B% R1 I: {
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
9 K* c- i, f+ @' j8 G( utvb now,tvbnow,bttvb無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
0 z* ]0 {9 z7 c, v: f, Eos.tvboxnow.comhjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  d8 ^: D6 C, B
7 T, Z7 \+ R2 k1 S+ g$ @
如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。