返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
公仔箱論壇. h% _; }% r% G0 |/ \5 |' V

6 L  g! {2 L& lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 o: P0 z9 g9 l4 b+ I. @7 u( ~# R7 f
大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
公仔箱論壇. S  f2 [2 Y8 |* I$ {
公仔箱論壇, _8 t& U4 T, `: @9 S
雪姐而家死埋,重感動呀
os.tvboxnow.com) t, j- r3 A& }
os.tvboxnow.com$ l+ x& i! i+ p# u- R
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
% Y7 H6 p8 T1 S! v《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...
4 d5 Y( D4 W* W2 L% j2 A: I8 xtvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
公仔箱論壇, ?* f7 N" W4 V# u, E2 d
tycn3320好有見地.
4 i* s  z7 A9 k( S; E' Htvb now,tvbnow,bttvb唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?公仔箱論壇0 n, D6 ]. b$ {8 [, ?/ r, i
os.tvboxnow.com0 k% c2 g6 W3 i3 F9 x& o
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。tvb now,tvbnow,bttvb0 S6 e4 j0 w" ]7 _& h9 f
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。公仔箱論壇. w$ k7 U- I" f( x$ ]
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
os.tvboxnow.com7 q0 G1 }0 h8 B  q2 L

; ^% T% k, U7 X8 mos.tvboxnow.com如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.1 h/ a( d: b/ R+ b" E
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! X, [$ F* j% m3 y
os.tvboxnow.com: Y! U/ t# W" g8 ^# C5 N, g
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
7 L7 k1 c0 s% ]6 l後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD) i1 m& d4 u! a  e+ o
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...tvb now,tvbnow,bttvb$ G/ f7 W7 }# E0 ~$ Y9 J6 }
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
公仔箱論壇7 k9 I* j' z% g9 Z; H" A
os.tvboxnow.com+ I$ _$ O" P$ h' X4 d- H
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。os.tvboxnow.com6 Q1 v, p9 @( Z" b2 y( e* b( d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# _6 t* {; x  S7 _
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............  E3 o* W3 ?% O+ @' T# r
tvb now,tvbnow,bttvb+ w$ |4 |. {  x" ^; j* M* j6 ?
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...
0 ^" t$ G( m5 v$ t3 s5 X1 |& dluckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
2 I8 y" D/ ~. V; }  L& {) J公仔箱論壇os.tvboxnow.com" S+ h3 ^5 y$ Z- S; g2 q
續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
公仔箱論壇( k& r+ t) y0 A" n& u* U8 @

' L- b" Q. U/ Y' a3 R) w  w- ]4 D【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
* ]- I: i5 P4 o5 s; d- H- BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
6 C, ?. }* O" t5 ytvb now,tvbnow,bttvb os.tvboxnow.com, X1 I' F# O) R
不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?公仔箱論壇4 u  o) d& D8 ~( z( k  {
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!6 G( E7 g/ P3 t# }7 d  f

* H. ]+ O  l. L: aos.tvboxnow.com  M; U2 T& y. z6 X5 G2 p
但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
8 I- S. h2 d1 K9 ?$ ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
# W1 c% A' }9 f3 x個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...* l6 L6 H4 H* L$ H' g& @
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
: p& A  ]& u& ]7 m5 `( ~  itvb now,tvbnow,bttvb無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
" J3 j" k2 ]. f; {公仔箱論壇hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
5 e% q, x7 q8 i! K" U/ l6 C公仔箱論壇
& o3 C3 x& }* f9 o" P6 J/ R8 `& n7 M如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。