返回列表 回復 發帖
《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!tvb now,tvbnow,bttvb. u6 R, m6 V3 q" p; h; O
認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走...
( ~# m* a% ^$ M7 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。最後期待這套勵志 ...
' d) G7 B! i& A5 Jtvb now,tvbnow,bttvbtimmaxsing 發表於 2014-9-23 10:29 AM
! ?! X( Y! F7 ^9 ^% ttvb now,tvbnow,bttvb係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。
. I' o$ Z# w" D# n

& B; j' M. m: C% M. ~, P8 N因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片.. ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 u3 |2 r# O' ]- d* x$ Y
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:01 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 R9 }$ Q5 a7 ?$ e* P: J! Y
唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。
  M5 n: J- O! Y) MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?
# f6 }6 W/ g# U% ~6 A8 o3 |9 vtvb now,tvbnow,bttvb
6 k$ w" D* z* m, f
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色, tvb now,tvbnow,bttvb! n! U3 |& {4 p1 n9 I, T! z
除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無  x6 ]& B' k" _, a5 P
tycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% d, u  O4 q" P
呢款「永遠得唔到表哥嘅表妹」係無記本類劇嘅常設角色嚟傢嘛。5 D" j* W# W. Q& t
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
"一元35歲就要瓜斗咯......".. 即係sad ending喇.. 唔想喊.. 唔鍾意sad endingos.tvboxnow.com4 e( y2 L: A( w3 I8 C
大文細佬 發表於 2014-9-25 01:36 AM
' ^+ {2 r0 A/ ?% ?0 ctvb now,tvbnow,bttvb係呀,如果《大藥坊》個sad ending好似苦茶咁,唔好飲喇。
/ z' M& ?: V$ J. I1 L: N不如睇《海女》吖,感覺開心又青春,好似飲紅荳冰咁。
, V1 g7 @# F5 q; j# d) l) J- U: ^/ p/ J: h4 C1 O" ]/ K! \1 x
劇情一如既往發展,今日冇乜好講,不如睇吓有關BB寫真集啲靚相補數。. v" r2 t  T3 m) x. M3 B+ g5 r) ~$ A

' w4 t6 F7 H$ p8 t5 s0 i3 w
7 Q% m. e& s* L. Oos.tvboxnow.com" G: i) Y2 L! F# o6 Q4 r' z
" k1 q& j. u$ X  |" x: O% p
6 }4 L! h$ T7 v* V  b- H可能會由廿集開始好睇番呢.. 可以多啲話題.. 同"使"倒轉
; e# `  y8 Y4 F0 ktvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-27 01:30 AM
公仔箱論壇8 o4 N6 C9 l  ~3 Z+ O
本劇有30集啊。噢,我有啲啲想接檔嘅《老表你好Hea!》快啲出添。8 r* E+ Y0 s1 R. O- h' m3 s+ L
琴晚最好睇嗰兩分鐘就係......& Y$ A7 a, E6 k% H8 U- w

_6 v$ {- P" p* l2 X8 ntvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com/ j. C) O% T8 d5 \3 p" g
( i5 [" U. U  k9 _! _咁我寧願睇BB 奇實係冇時間,因為用咗D時間睇帖同回帖 离開香江成二十几年好多中文都唔記得晒,特別要寫廣東話
2 R( t! }1 ]4 _1 I, J( jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-9-27 09:30 AM
2 I8 K# Q) C3 K$ ~: k# a- U1 ltvb now,tvbnow,bttvb我而家好多時都係第二朝好早一路睇琴晚嘅《大藥坊》,一路又回你哋啲帖。! b% O5 ?' O  ^4 a9 Y( c. P
寫緊字嘅時候剛剛睇到杜茸被打pat pat。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ H  H; y, j0 B8 v$ h5 ~; R# w0 k
) ]$ t- t: r5 U! K8 k

! i6 S- C# S* t% @我都係睇香港啲新聞update自己香港嘅時事架... 近排
( o& Y8 p& |. t+ Z% [大文細佬 發表於 2014-9-30 03:04 AM
% e7 T0 N! ^/ I+ C8 Q2 p& a啲人走晒去佔中,又少咗批人即時收睇《大藥坊》,如果仲傾唔掂數或者情況惡化,會唔會睇睇吓佳期突然插播佔中最新現場直擊架?
(3)棺材內的黃浩然...外又點呢?' p% J  J! b/ G: M1 M! ]- K4 k
大文細佬 發表於 2014-10-1 01:24 AM
os.tvboxnow.com5 O9 u! @6 X  A7 H$ ], v9 @6 [
外就陰功無比啦,呢排佢因怪病入院,雖然剛出院話冇乜事,但都冇法出席本劇宣傳,又要辭演新劇《張保仔》添........
嘉欣表現可圈可點..好看
% @& y2 v6 S9 x* q+ l+ F5 n* qos.tvboxnow.comtb037456 發表於 2014-10-2 10:33 PM
2 H& r2 Q# F: u, iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔好意思,"可圈可點"係唔係算讚嘅呢?5 H1 j7 A$ y: E2 _0 f) t
係就代嘉欣收咗先啦,哈哈.......
' c4 h+ k+ x& c" U8 Ros.tvboxnow.com公仔箱論壇5 M$ |* v' i3 L# M# x' \: Y
係喇.. 聽講佢個病好似同大長針個皇帝一樣架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ~& d/ {9 H5 ~& ?0 F4 y( f
大文細佬 發表於 2014-10-4 01:03 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' `) y1 _; ^4 n( h& _
係呀?唔記得晒添。
  z7 e, @6 v$ m2 t% X" k, Bos.tvboxnow.com琴晚停播,冇得comment,有啲掛住杜茸呢個「開心菓」,佢次次出場都有笑料....
睇本劇睇到小弟開始四肢冇力同頭痛,仲有10集點捱呢?
os.tvboxnow.com# z; q8 r/ Q( G4 u; o) P7 @& Z
其實我明白《大藥坊》同《仁醫》唔應該直接比較,大家條「橋亅根本唔同,趣味性大有分別。tvb now,tvbnow,bttvb* e3 K! [- ?! }( T- e5 b1 O, S0 E) T, H

7 q6 [' J1 o3 @# ~. {os.tvboxnow.com我實際係想話無線啲編導、編劇今次浪費咗一個大好題材啫,畢竟無線啲醫護劇一年一套嘅咋,而時裝醫生劇又已經拍到開始令人生厭嘅地步..........tvb now,tvbnow,bttvb. k: x2 s, }# G4 ^/ @2 ~

5 ~7 w& x. Z3 }( ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一句講晒:浪費咗一班好演員。
9 n* R/ V2 J! x$ [/ g* p  _* ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我就話因為冇競爭所以無記D編劇.編導求勿其  。如果魔童攞到牌,班友仲唔打醒十二分精神?
% G; K8 f8 z2 L- i; c& @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-10-8 09:51 AM
- I6 M$ I  c/ G& ^2 `公仔箱論壇
. U5 h  }, X& ?: z) j# tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係囉,我都望港視爭氣啲,有競爭有進步,幾時都啱聽。8 M* z3 K+ p( X, H
os.tvboxnow.com& I1 T% `+ X6 i
千奇百趣玩HIGH-D好睇架?得閒睇吓先。
中意本剧多过使徒行者tvb now,tvbnow,bttvb) X1 }% _. I6 [! [8 D" ?% G8 G
b1991 發表於 2014-10-8 01:49 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ W% m9 d" o' J1 z) c
使徒行者同大藥坊兩者都差不多喜愛,其實前者劇情好多沙石,唔係真係好好嗰隻囉。