返回列表 回復 發帖

《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或《釘姐系列》嗎? ... ... ... ...

,  描述: 即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
單選投票, 共有 161 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

45.34% (73)
21.74% (35)
22.98% (37)
9.94% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限
《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或釘姐系列嗎?
. I5 B9 r; T" |2 a公仔箱論壇即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B* \, M' D2 G( U$ R1 ]
$ d9 }8 d3 Z# Y& i7 k! z% ?, G$ R6 {: K  r
os.tvboxnow.com5 t/ Z- _$ x. K! [! ?+ l6 e
釘姐真係非常光芒四射,佢性格鮮明極之人性化,當然阿佘好戲夠放係主要因素,但釘姐嘅角色設定真係好有水準,加上戲中形像又百變,現在只係播咗幾集啫,就已經成日扮鬼扮馬,又骨妹又護士又學人放數又盛,攪到集集都熱鬧非常,成為焦點中嘅焦點,仲對佢冠名女版韋小寶添。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 [1 o; L0 |3 a, G

6 f: L' \8 b$ r5 C阿佘能唔能夠憑此角再奪視後,對無記可能都唔係咁緊要,始終每次得獎與否都有多少政治考慮。
0 D7 ~/ Z. z  c) [8 l! qtvb now,tvbnow,bttvb
os.tvboxnow.com5 Q: j- e8 w& s" u
不過,擅於商業計算嘅TVB,又點會唔知眼前又再出現會生金蛋嘅鵝呢?
9 v  ^" X$ h! S7 |3 |
! ]1 l" B; E/ VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。謝天華離開無記後,laughing哥條水就咁斷咗,想再拍續篇外傳已經無可能,而家喜見又有超正臥底角色出現,所以本劇完後可能唔駛一年半載,我哋或會睇到「釘姐系列」,連前傳、後傳、新傳、外傳乜都出齊,可能一啲都唔出奇噃
; g/ \# h$ y9 }' q & }: `7 j" K% d
但如果TVB真係為釘姐開續篇,各位網友有無啲新建議,或者希望釘姐用乜嘢新形式或新劇情同我哋見面呢?公仔箱論壇5 f0 V0 F9 @  j  _+ a. I* ?
投完票後請分享一吓意見。
" [, r" Z# }8 v/ Y" U" v8 _os.tvboxnow.com
2 m8 x$ I3 x# F
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我想釘姐以喜劇形式開外傳。
見好就收& ?0 O" s  E4 W* {* q
TVB 續集死路一條
7 U. i9 |! E" [8 K3 S4 O5 CPedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
& H. c+ n& Y. h" n+ h$ @我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高5 n: h& E( m$ U
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
公仔箱論壇' p$ ?/ o5 A8 `7 F* N; y1 c  f; y
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
3 k! S4 e* Q0 d" w9 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
7 e; h( b, a4 ]4 m1 otvb now,tvbnow,bttvb反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
公仔箱論壇+ P# [2 w! n2 S% {) ~! J$ D9 q
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
( U% ~* r3 {) Z# jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: H  X, u: f& d
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
' B* g/ W6 k  }- N9 H" G1 `公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
os.tvboxnow.com$ ?. p) f% p8 X  N/ l5 _4 ~
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
! h# H2 p+ F6 P3 f7 J6 ulimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
0 Z$ D: Y8 m( G/ k; g( Z' t$ d0 r# j2 \
係呀,好橋呀。
阿佘能夠憑此角再奪視後
7 f7 n. Q7 b& p8 {; @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
# |& b& h0 t5 h! h0 i' d" c我諗唔會喇啩。
1 e# w- N. L: T6 u& Atvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com9 @- w9 J; j7 }0 }' l$ N
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
) G8 }. J8 t- Dtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-25 01:49 AM
( E4 g. \- W( Q# q( W7 @6 j. ]你係咪想話Benz巢皮同皺紋多呢?公仔箱論壇2 w5 l  k! K  d- o
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
tvb now,tvbnow,bttvb. L4 Y* a  y$ T
巢皮同皺紋...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ k7 R5 r3 R* |) ?1 \0 e0 h) r' @
所有老人都是這個樣!
1 }# D9 d, W- P. |: h5 L- H5 p$ RPedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:05 AM
4 F4 N  X2 m. C# qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實歡喜個孖潤腸咀都可愛。
$ ^/ t, ]; b$ f0 V

( w) F9 h- M+ A2 S3 K公仔箱論壇咪就係佢個孖潤腸咀太突出囉公仔箱論壇9 A2 N3 p3 S. W) Y) B. T
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:22 AM
7 ]6 o- g: `6 _  s& N8 a哈哈,我都想咀吓歡喜個孖潤腸咀。
: N% K, R( d# Q我強調,如果拍外傳一定要安排歡喜番生。
釘姐個性不變,不過不是UC而是警察來做開端公仔箱論壇7 [' ^1 N: O8 d8 W- M8 I
留美博士 發表於 2014-10-2 04:10 AM
/ C9 c8 `* ~2 Y咦,留美博士,好耐冇見你囉。你想阿釘做軍裝行咇吖,都好吖...
% J' q8 [. ^" q' d# T6 x5 b公仔箱論壇% d4 j7 L. i! P3 o