返回列表 回復 發帖
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' t; m$ i! d  Y* {# {

/ C- A) s. R  c+ J: k3 @7 D未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
! ?1 E: U$ O. r: Z1 w+ P, G! i公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
1 ?$ ]  y2 g( ?  i# I  B. W& JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' _1 Y- V6 G/ Q, O; iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。雪姐而家死埋,重感動呀
os.tvboxnow.com# q/ [, W1 R( M. _
* ]7 y: K5 ]. y
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
: v# s' {, p1 l* y8 n- r, a公仔箱論壇《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...tvb now,tvbnow,bttvb+ j" W7 T% I- K; k  K) }
tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
tvb now,tvbnow,bttvb  i6 q, i$ I7 F, q( q, {7 M/ |# J- I/ {
tycn3320好有見地.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" G% |* X8 L) r8 b8 c4 Z
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?
; l3 A0 C  v" E& M6 o' d; [公仔箱論壇
9 \. P; z, M2 ~2 C( \/ Z
但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。tvb now,tvbnow,bttvb. H- s, c1 ]3 J
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。
& {  w+ |! g6 c  Q/ ^  i: z6 U* {' f. V3 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
os.tvboxnow.com+ ]  A; I% t5 {
tvb now,tvbnow,bttvb- u' K" ~0 Q, i9 x8 G9 D
如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
+ _. a) m8 K3 U+ R" @( ~0 m% ^5 y公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
# R+ f& j# }: W, V; u0 y& y公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% U$ V: X3 D" s; \) A$ q1 o6 Q; r
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
& E! }2 n  O: T* x( B後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XDtvb now,tvbnow,bttvb' u7 ]+ U+ f2 W  \  E# W/ F( Q
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...5 r- V, t7 m% G9 z5 _9 e" J
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
  t' g( p* y6 o% a, o0 i6 }8 tos.tvboxnow.com
/ H/ P9 l! P+ s1 ~8 C) x" X公仔箱論壇哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
. m3 @) O$ f) O, S# C

( @# b  r6 e0 m7 l本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
1 i2 |! w; T; q# _7 J% d6 Wtvb now,tvbnow,bttvb
7 v. G7 Z/ o/ ^( Y  i) {0 B, O
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...tvb now,tvbnow,bttvb' x9 c# B1 _' ^1 i$ E! `
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
/ n( x, ~" w2 m, Y. \

( b/ ]' H7 q/ h; ^7 E5 J+ b! Aos.tvboxnow.com續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
公仔箱論壇" @" p9 U& I  |: U

" I$ H1 E! h) S+ W& o& T4 z公仔箱論壇【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
8 \1 @8 U8 a% A/ Y: J/ K) P大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
0 ?% m) g- a1 S- I
7 t5 Q! Q7 ?1 Z- H* y) ~( A' |8 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?
5 D% k- ?* j8 d( L# D. H公仔箱論壇唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
3 y% f' ]/ S/ b  c0 e3 N  H6 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* r0 h, T( v8 @4 m' [, g4 d! G公仔箱論壇3 L) s- L1 _4 y5 v
但我唔想守業者有續集.........
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* |7 ?- L6 j$ k" n
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
& y$ N1 {% a6 A7 \. u個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...tvb now,tvbnow,bttvb- O4 ?5 D! J+ k4 i+ X4 _) S" D
molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
* f2 n0 M- ~& e- M: s, }+ l, Htvb now,tvbnow,bttvb無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...os.tvboxnow.com6 Z" M4 C1 M8 B, {2 W9 x
hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
2 T. L9 M9 O. t8 Y
5 U  X: }0 U+ R& c; q如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。