返回列表 回復 發帖
原帖由 露洛 於 2008-11-27 11:55 PM 發表
我都不是香港人。。

我是马来西亚人。。不过我不是马来妹啊~~

我哥哥有香港朋友,旧年我地去香港玩个阵,他朋友喊我哥马来仔

点解会误会咧??我地是住系马来西亚的华人啊,唔系马来人啊~~ ...
哦~~~  呢度都好多馬來西亞人wo~~    吾知馬來西亞ge消費高吾高呢  

四季ge天氣點呢    有無咩也好玩ge地方,特產==     

馬來西亞多吾多靚女呢
原帖由 露洛 於 2008-11-28 12:07 AM 發表
马来西亚比起香港生活水准算低架啦~~
爸爸话,系大马只要你肯做,就有饱饭食。。。
但系我有同学来自中国,竞争好大,大学生都走去做德士老。。。好惨啊。。。又不是话看不起德士老,不过读咁多书都仲要揸德士,好似好辛苦。。。 ...
哦~~~  其實好多大學生為佐完成學業   都好辛苦ga  但係讀完出黎   有吾一定可以搵到一份好工  但吾讀ge話  希望更加渺茫
所以   好多離鄉背井ge留學生都好空虛,寂寞
hhyx1987 發表於 2008-11-28 02:23 AM  
我都一样训唔到啊
hhyx1987 發表於 2008-11-28 02:24 AM
郁闷啊...快D稳人来和我聊天啊...快死啦
黎la~~~  你仲響吾響到a
原帖由 露洛 於 2008-11-28 11:38 PM 發表
咪就系咯~~~

我依家读到咁辛苦都是为左以后搵到好工啫。。。。

咁你列?依家读书定做工啊???
我就好慘la~~~  又要讀書   又要搵錢~~~     

上網費每月最少要400蚊港幣(未計電話費)   交通費每月要700   生活費最少要6000   其他額外使費未計  

回應 sunshine-1990 第 129 篇文章

所以係窮光蛋lor

回應 露洛 第 130 篇文章

你就幸福lor, 我就慘拉

回應 mickeybblim 第 131 篇文章

點解呢    掛住邊個a
歡迎所有靚仔,靚女