返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關
$ T3 I) a% g' U; ~! ^一見TVB出品先知唔關事& I, r9 f! O  T% q! j- Q; ]
睇左幾集都幾好
) I0 Y5 C' s, b( V: h8 e- ros.tvboxnow.combgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 D. H# v/ }2 K. D
8 z! C% g, g4 {! q& p7 b, |, ?" s
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
4 a# a" t% S6 z0 Q& P, c5 O; sos.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
4 r$ Q" }$ s! r/ W4 T' t, p+ J8 x" O3 H$ W( {4 ~
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒4 \& V0 k* r" }  M) b
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果: O; g& ]" r+ N( s3 z/ o8 h

) ]( c  `$ ?. K! ]1 }* y0 Sos.tvboxnow.com當然, 此劇演員也發揮出色
5 [' w0 A3 r0 p7 [tvb now,tvbnow,bttvb三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...os.tvboxnow.com5 \, I1 c+ z/ z8 {1 R! b4 T0 |: D
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
3 o) V. g- }% G3 \8 T# g9 c
tvb now,tvbnow,bttvb, i" i, F0 v" U1 [6 g
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; |. ?. s) b; v
Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
7 f; k  ^' z+ F0 u, f, K$ e' Wtvb now,tvbnow,bttvb爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
) Q# X# z5 E. h6 O公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
/ y/ L; a# q- c
- j3 \% f5 h5 V7 ^/ @2 _) m; z0 \公仔箱論壇係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!* t9 S3 L* `  E) O9 N+ {9 f! _. ]

' v' p6 P1 d& Z  s3 Etvb now,tvbnow,bttvbtvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集os.tvboxnow.com0 W" Q( S/ P* x) H9 Z
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 os.tvboxnow.com& ]# p/ Q/ u, H: I+ |
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...tvb now,tvbnow,bttvb3 {+ |; R6 K, E$ Z3 u
Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
; T0 J8 ~8 z$ p& y5 E% l( \+ Y
7 O1 |: m8 r2 V8 L. _4 r8 h" _tvb now,tvbnow,bttvb我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
& v( J5 @% |+ @! ?3 v* R: l% N: u2945865( b9 j2 q4 N( E1 t+ d8 t4 k; _1 g1 x
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...公仔箱論壇+ W8 ?: U/ l- f0 v7 F
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...公仔箱論壇& }1 C1 k4 F# |6 Z% t
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
7 z( c" T) J, }! ros.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
tvb now,tvbnow,bttvb" ^! g5 f& q6 G9 }. G
tvb now,tvbnow,bttvb6 b! t$ f7 [5 J# j# V
嘩.. 你揾到佢咁多資料
2 ?- P: {2 y3 \5 K0 }  e

" B/ o: {. k0 y* @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
+ D  K) B: _# pos.tvboxnow.comkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...5 p2 W9 J/ g& D4 T5 k$ {
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
0 n. n5 Y" z- e- ]/ n
os.tvboxnow.com/ z9 ~" w6 u1 @5 A' N' T7 O
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集公仔箱論壇3 K( Z0 W% _4 k. r( G* X% @' s
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們! 公仔箱論壇* H6 C+ g, _5 [  z/ @3 R5 V
公仔箱論壇) |- H' W' |' [
爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
3 j2 Q2 s  P: z6 y2 q! L( vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' R2 p1 A# `; _
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
+ Y3 W! c8 V" F* dtvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) d/ Q1 k! r& ]. p- B, G( X3 V

2 [2 _9 B& |- E. n; v- |0 b' h* ?+ ~os.tvboxnow.com可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  tvb now,tvbnow,bttvb: K. K( e9 d5 Y

) b2 j) {; A, o8 U; B+ Z# I20集後不知所謂!!! tvb now,tvbnow,bttvb6 _5 O" U* @; ?# P  Z
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
) G% m; u9 o( B' J6 _! S公仔箱論壇
6 \( o, w4 Z$ `2 N差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& a8 a4 l/ f2 s

) ~0 W5 E6 I) o+ I1 z/ X4 c7 M公仔箱論壇本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
  O# r& D. V3 E0 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇* @7 i! f( G% `" v" h7 E
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。tvb now,tvbnow,bttvb2 z: g& c, _" a8 J% [6 j! L( B  [: Z

5 z7 e7 M. g" D, H* gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
5 {4 A+ C# N. w0 J- s2 L: MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! B' |/ g: [( I7 _4 ]! D  }0 I, I
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
! B! N- g8 L  ?公仔箱論壇
! l7 O" T! v, z6 v《再戰明天 ...
8 Y) c% ?; k1 B7 t2 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
9 E: I; a; w9 `公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ z) K$ v; e& T0 ~. q" c
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添