返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關  J) k4 Q9 [' Y
一見TVB出品先知唔關事os.tvboxnow.com  v6 U( w1 a  y) L- X
睇左幾集都幾好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 m# Q8 H  y. Q* C. Q) u
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
# s7 j1 Y( R- RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ h. {( \3 t% d& Q; O* t' k% K
播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
" [3 I$ C1 n) A( S: ePedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
5 ^( r- _* k7 M, D9 O8 b3 J* q  TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇, Q2 j+ f2 P2 t! w4 e
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒公仔箱論壇4 S5 x$ B$ y( m
如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果/ A) Y( ]# r& }8 V5 K
tvb now,tvbnow,bttvb4 b8 P4 E: m4 z6 Z! b% ^
當然, 此劇演員也發揮出色
! j* Q& O9 C. C' p三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...
2 _) q& s7 y# X6 O! f1 f: jtycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
2 E1 |; B" L& _. Y公仔箱論壇os.tvboxnow.com) }- F1 O1 R* e6 n
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
6 Q) V" P- y/ \Kobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
# v9 b7 a  Z, etvb now,tvbnow,bttvb爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
( Y& H; \2 s% p' i) m( f  bPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
" T( G9 h. P1 H9 Wtvb now,tvbnow,bttvb/ S* Y& C3 ?/ ]- P" \- a
係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
* ~1 [  t. B. A+ E) fos.tvboxnow.com/ \2 V$ r  z( `; t2 c) Z1 p
tvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集
, n  e: O7 b, r9 H" Z3 P! p公仔箱論壇Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 . t5 B3 c* \. F! Q. o
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
3 V6 p1 b- o! o' _$ a$ L/ ?tvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
os.tvboxnow.com+ {4 H9 x! S  |4 o) m

( h+ y8 Y  g+ [3 V# ftvb now,tvbnow,bttvb我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...
  v; _# ?6 Z. K- C. c2 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2945865
2 i, @# u* u) x$ ~: v9 u公仔箱論壇我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...tvb now,tvbnow,bttvb8 C  L5 A% t" E' s: m
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...os.tvboxnow.com5 y! s* g5 ~+ s2 s( q8 y* h' |
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...公仔箱論壇6 P  b) |( W; g+ F
leekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
' }+ }! |( b7 Y# [* o5 R/ R9 p! ]  v

( U5 b0 J/ o  W$ F6 _9 t4 w2 ^嘩.. 你揾到佢咁多資料
! a) o6 r. |* DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 }4 R/ B! c& }0 Z& o公仔箱論壇我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾0 G+ `6 W' J% p$ {& P  ^8 L, d
kobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...
5 W! E7 l' c9 i% y  C3 t: }( @tvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
$ i, z( S1 R4 P4 j* t8 y' M

s5 I% P  S& z# s公仔箱論壇第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! C: t5 z- U- j# Y; v" E7 d5 b
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
% q4 ~# j# |' _( n$ u" N公仔箱論壇
2 }1 z. h# r6 r7 l5 _* w# L6 e2 n  }3 Cos.tvboxnow.com爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面... tvb now,tvbnow,bttvb* B" R/ Y' C- C5 T6 J
os.tvboxnow.com6 y6 L& w3 A- B  H; q$ W6 t
五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...% g! H5 M9 j) X" p1 \$ w/ e, y! j
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
) }; `5 n9 `/ Atvb now,tvbnow,bttvb
: x/ ]# `2 N9 F# j9 X5 X可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  tvb now,tvbnow,bttvb. A* P2 A2 x/ S* E. y% A4 f% E

, K8 G- c7 _, V( L$ d, Ktvb now,tvbnow,bttvb20集後不知所謂!!! / K: k5 n! \# N; B8 e  F
Pedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
2 _! c3 e% T! f$ q/ Vos.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% p: o/ N2 y' z' l: w+ ^
差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
9 U0 W% ?& i) ?, c2 v, {+ X- w4 X% S* ptvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! M0 M! E1 t% n2 O
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。
* A( i' a4 Z0 ?* H; U" ?
+ S, `  I! g" Q1 J公仔箱論壇其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。3 G+ i$ I( @, m  @2 `- `

+ P7 v( d+ b5 R4 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有你哋各位,回帖區先有咁多話題。tvb now,tvbnow,bttvb3 b/ N$ l. r/ i) ]* o, F3 m8 _
& P7 O) `' r3 E+ ]
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...
$ v' u* ]& B7 }1 X4 y公仔箱論壇0 O( P9 f, G; X; M7 Y  Z
《再戰明天 ...tvb now,tvbnow,bttvb* Q! |) D( Q* R. C; _$ r
leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
0 G* F0 \3 `" p7 Y% k  hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb" ]% G  O9 C/ K2 j. {# t* q: _, Z
原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添