返回列表 回復 發帖
. [% d. e! e; A; x哈哈,我真係hea住睇本劇咋,又要一路改篇啲處境笑話,冇留意咁多細節添。
! x5 [: J' O6 d+ O: u4 Tleekwoklam 發表於 2014-9-9 12:51 PM
公仔箱論壇: V4 y! H" L7 W

+ C+ E) k) E- d: Xos.tvboxnow.com"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架
覃歡喜樣吾奸4 R& \' \; N( {/ t* w  Q
johuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
; \+ \+ C' D4 O7 T/ M6 [

. c! s* p1 i7 s7 K' Ltvb now,tvbnow,bttvb樣搞笑多啲
; @4 ~( Y! S- J) N6 Zos.tvboxnow.com《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。. g5 ], y& ]4 U
2934808tvb now,tvbnow,bttvb  _: z$ t- o# ~; G0 E
相反前者民初背境已經有少少趕客.......公仔箱論壇# `3 ~& r6 t" X8 [* b; d7 _
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...公仔箱論壇- G& g8 U$ m" P, ^) \! \& y0 [( e
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
5 a" Y) y- F" ]9 S* D: y6 {os.tvboxnow.com
+ Y/ u/ U; b2 F0 U6 Utvb now,tvbnow,bttvb安琳又幾靚靚嘅
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
tvb now,tvbnow,bttvb7 A( g) g, M" R3 G% a  R
笑裡藏刀嘛,都係難唔到Benz嘅。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) T2 Z/ |( }8 S5 r) B
+ ~# P! d- r: t" Z; c3 Gleekwoklam 發表於 2014-9-11 03:28 PM
7 S1 x. v. b/ ~; M2 yos.tvboxnow.com: z3 ~, l( q, @- q
leekwoklam你幅二次對白好搞笑.. 但
8 v2 {2 g& t% F" M
歡喜哥是第五個臥底
4 B. V9 Q; H* z8 e* e公仔箱論壇所以隻眼開隻眼閉
" m8 Y/ }7 g- J# S% K; VPedestrian_A 發表於 2014-9-11 12:41 PM
% Y5 M. r' e7 }1 b
$ z) m- F* n7 y: h+ B我都係咁諗.. 但一開始康sir講嗰番話.. 如果佢係UC又唔係咁logic... 要詳細分析過
% H5 i; Y) ^/ q6 j& Utvb now,tvbnow,bttvb真係越來越多人估阿歡喜哥,我係咪要重新估計呢?
' t4 m; A' W, q( ]但如果係嘅話,個理由必須非常充份..........! y1 k! Y2 N' R! T8 ~1 I% l! P
leekwoklam 發表於 2014-9-12 12:41 PM
! n# |: Z1 w1 j8 M. [& ktvb now,tvbnow,bttvb
8 [, w2 c3 a5 _# E/ Wos.tvboxnow.com如果歡喜哥唔係UC...tvb今次拍得幾OK喎... 起碼可以老點到好以我呢啲觀眾向歡喜哥方向諗UC!
歡喜哥就算係UC一定唔會係康Sir派去的第五個,再者,高調經常講30年前當過差,己身為黑社會的龍頭坐館,仲UC? TBB編劇唔會咁搞笑吖嘛?os.tvboxnow.com8 G2 |5 a9 a- x  f4 I  d+ h0 F
tvb now,tvbnow,bttvb) |, S: z: a$ w2 j
今集又唔知趕乜,新插入的兩個角色KK同貝安琪咁快埋單? 呢次毒品交貿講到歡喜 ...
& M0 S0 `1 }$ Z" X5 Ftvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-9-13 01:50 AM
8 K/ G' W! Y; z: G' t) f9 l% R7 i2 o公仔箱論壇
! l% _0 s- I7 z我都同lam lam傾過, 以編劇方向其實可以天馬行空架... 以下係我個人估計:
: N4 ]( `7 b$ E: i2 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 O6 j% F7 H8 Y/ A4 ^% O4 btvb now,tvbnow,bttvb歡喜哥有可能由一個更高級警官要求而開始佢嘅UC生涯.. 主要任務係破滅泰國大毒枭同時捉拿最主要嘅黑警... 而响康sir叫Kobe入獄接近歡喜哥時.. 康sir仲未知歡喜哥身份.. 到後來嗰個警官先至因為特別原因, 透露同level嘅歡喜哥身份比康sir知... 到呢個時候, 康sir將錯就錯由得Kobe繼續接近歡喜哥.. 暗中相助..
0 [+ z# j9 Z$ ]& W( q0 ]
$ x% N7 y" `: [( gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。(不過呢個又係一個問題.. 係咪應該要比Kobe知歡喜哥UC嘅身份先可以暗中相助呢?)
係喇.. 响15集咁多人死.... .. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ X% a) Q1 y+ @; _

* j  `5 y0 a' d: Ctvb now,tvbnow,bttvb如果我係爆seed要安琳都唔要釘姐.. 靚咁多... 釘姐fans唔好嬲.. 個人喜好!
釘姐將K.E.Y.S. 譯為Keep Eating Yourself Successfully外,
! D, w- {3 i: C, Y3 H' W- Dos.tvboxnow.com或可譯成 Keep Eating Yourself Successively.....哈哈
/ k- |6 e7 n' i公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-15 03:37 PM
, W, Q7 b$ Q, \) K

+ I( f# I3 }1 Y8 o9 Dos.tvboxnow.com釘姐係咁上下架喇... 一日到黑都响度食.. 由其hotpot!
2 r+ i8 r1 x# d. _- C5 F公仔箱論壇我就睇釘姐對眼喇... "Keeps eyes younger & sharp!"
公仔箱論壇& r8 c. ~5 Q7 Q) n, T) x3 r3 `
哈哈,我都話細佬你啲英文OK架啦,仲可以舉一反三,好嘢。 公仔箱論壇7 Q. K8 g' B  x- a, j. \, w7 m
leekwoklam 發表於 2014-9-16 12:37 PM
, h1 {  A& M+ z+ x& YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! }  J" e9 l1 w* k- F6 p, r9 b( Pos.tvboxnow.com我啲英文係重港音英文嚟架.. 好多時啲鬼佬由其美國音.. 有好大分別... 搞到好鬼耐先至適應佢地嘅講法..
tvb now,tvbnow,bttvb& p( r! l) m% c7 E
金田Sam,或者爆seed佢哋睇得《龍虎門》多.....公仔箱論壇" Y1 M, A$ U: b+ S9 [/ Y
; m% Y' M- Q. z8 Rtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-17 02:48 PM
/ }% b% z/ \: H6 d7 Aos.tvboxnow.com: v, x8 h9 a5 Y9 \3 G" B
個公仔係咪火雲邪神嚟架?
& N0 V' m* \9 L9 Q& U5 R& V公仔箱論壇2939660tvb now,tvbnow,bttvb3 e  N& q) P: V  F4 Z6 T
1 x8 X% W/ I& B" o
係呀,記得year 1嗰年,同啲英國嚟嘅及本港嘅講師溝通時都係講英文,但兩者感受好唔同。. x9 d: I% @0 p/ Z0 ?
話時話,我記得阿佘讀過德文,聽過佢當衆表演好似幾流利添。 ...
3 T$ P" a) A9 y* e2 w6 Cleekwoklam 發表於 2014-9-17 02:41 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 r. g3 n! J( N; [- r- x4 Z0 r* m

& g1 y6 O! B9 Gtvb now,tvbnow,bttvb叫Stephen吖.. 同周星馳同名嘛.. 之前啲人都係叫佢星仔架嘛
http://2.bp.blogspot.com/-mI2jabrit2k/UIo45Hp1PVI/AAAAAAACa2w/S9NBTEw9py8/s1600/03.jpg TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 x9 c5 X7 `$ @: j$ G

# v! r! @8 ^; H2 x9 |- x% u1 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。江美人,現年43歲了,打扮得宜的時候誰會察覺已到呢個年紀?
0 R+ i5 L3 u( |* D. J" U2 L公仔箱論壇
8 i, u+ t1 N. R  ~- Otvb now,tvbnow,bttvb笑容親切,眼神精靈,談吐舉止高雅,與三哥拍拖就不可能了 ...& `( p. x, n" k3 {' L9 ]5 w
金田Sam 發表於 2014-9-19 10:18 PM
+ H+ T* i6 s# h; hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com+ K5 h3 J0 c" b  G& V
江美儀個樣點睇都係老喎.. 差唔多50歲我都信呀.. 如果唔係啲人都唔會覺得"衝II"馬明同佢似母子戀喇... 雖則馬明都老.. 但佢仲老嘛...我指overall 個look, 皮膚同個樣就更加唔好講... 所以有啲人個樣老.. 點扮都好似唔係咁夾.. 就好似田蕊妮响忠奸人咁.. 點扮都唔可以扮到似啲wet 妹... 徐子珊同佢差唔多大.. 但徐子珊就可以扮到wet妹喇.. 因為個look 夠young囉... note:我唔係佢地任何一個fan.. 只係講緊個人觀點.
" i: y2 U1 O5 x# e/ `tvb now,tvbnow,bttvb細佬,一講啲男女演員年齡同匹配話題呢,你啲意見真係好中肯,我喺呢啲方面唔懂表達,又做唔到你寫嗰啲比較,總之大部份都認同啦。哈哈,美儀似5張就陰功豬......
& v: g; }" D# N: |% ^. z8 _tvb now,tvbnow,bttvb
8 y' I! `' c+ @4 J* vtvb now,tvbnow,bttvb2941976公仔箱論壇3 U2 H" N0 E/ s4 b/ b+ z+ w
不過講出嚟你可能唔相信,《沖上雲霄II》 ...
0 i7 S. O. C' v- E% y  FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-20 02:59 PM
9 ^& o9 b9 c7 E, U* ~( z
* o4 ^5 `+ D% @; l7 h4 ~$ f
同感... 都唔知點解"衝II"會高收視.. 就好以韓劇"星星".. 唔明點解咁多人睇... "衝II"主角感情線唔好睇... 反而胡定欣同馬明呢兩pairs嘅仲好... "星星"男主角一啲都唔靚仔又唔識做戲.. 返而女主角演得仲好.. 個奸角阿哥勁多唔合理情節... 總之兩套只係一般.. 啲人羊群心理.. 講講下講咗第二套劇添
$ y: I) a# v8 ?2 e4 N4 B$ C$ D' mtvb now,tvbnow,bttvb講返呢套劇, 真係OK架.. 不過又係啲感情線唔得囉.. 得釘姐呢pair好睇啲.

評分次數

• timmaxsing