返回列表 回復 發帖
一開始聽到劇名仲以為“使徒行者”係日劇同Eva有關; Z9 u7 i( _) o1 b& c6 a; L; n2 ^
一見TVB出品先知唔關事公仔箱論壇% J$ X4 I3 J- Z  w+ W
睇左幾集都幾好os.tvboxnow.com6 O' B$ ~1 E1 w2 T( F" t% i
bgdqaa 發表於 2014-9-22 09:41 PM
( e2 E" U. I. ~$ Q3 n3 O; L公仔箱論壇
: q# w* z# M* |: ]' Q6 Ytvb now,tvbnow,bttvb播咗咁耐先至睇咗幾集?.. 呢套劇OK架.. 係最近可以令我唔係用耳仔去聽電視劇嘅一套.
許紹雄叫高海寧做宋生! 高海寧是變性人???
; [4 ?! k# `" G$ ?- k公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 10:51 AM
. q5 d: C1 O% s9 O" F
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! t" k3 T: ]7 I
高海寧只係一個代言人啫.. 真嗰個宋生坐咗响隔離
沈震軒型啲嘛形象認真啲 森美搞笑形象太深入民心喇.. 好難比人360度改變對佢嘅睇法... 除非改番佢呢part係笑料多啲喇.. 不過好似咁都好喎.. 唔係只係釘姐呢part有得笑下.. 咁好似返而我鍾意喎
此劇引起觀眾搜尋臥底和黑警等話題, 吸引觀眾有興趣追看, 編劇等幕後劇組功不可沒
" }; Q0 _0 p- ^# ?0 O. ?如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
# f) e  s& R6 {* x4 x7 Y' h1 ros.tvboxnow.com
2 Q* m1 g$ g) J0 ~當然, 此劇演員也發揮出色 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 t& ]8 ~/ [2 ?) c5 X5 h6 L$ A: ~
三哥的出場, 我覺得好有「氣場」 , 好有壓場的感覺, 尤其 ...tvb now,tvbnow,bttvb4 l( D  J8 R9 w: }
tycn3320 發表於 2014-9-25 01:02 AM
1 W$ Z# @" f' p6 _5 o& u) Vos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com/ {! N+ Q% r! v- l8 V
好一句-->如果沒有好的劇本, 演員幾好戲都做唔到好效果
第22集
7 o! F( z" |1 k$ }os.tvboxnow.comKobe 和 Yan 在酒吧自言自語, 其他客人不覺得奇怪
) y! [/ Q1 y( H) [/ z$ V5 i8 M2 d爆seed 在化驗所偷走和更換釘姐DNA報告
3 v9 c. [3 m- [+ x7 TPedestrian_A 發表於 2014-9-24 10:01 AM
- \& u7 K# z0 g+ X

6 t: }( j  ?$ m) ?9 G0 ltvb now,tvbnow,bttvb係好奇怪.. 但依家好多人都會咁架.. 自言自語緊talk cell phone.. 遲啲仲會更普遍!
( B8 x: X% |2 ]8 ]! t$ n1 E8 }) R4 Stvb now,tvbnow,bttvb
# ?7 m) G" {5 R3 D) ltvb劇情係咁架喇... 未開估前我仲估係猜fing換添...
第23集tvb now,tvbnow,bttvb/ Z. e! ?' {- f8 h; V7 C
Kobe 和 Yan 銅鑼灣拍拖 0 U. y2 E$ g2 F7 V
他們之前怕ICAC知道Yan和黑幫成員拍拖, 所以需要像偷情一樣去郊外見面.  現在...
% [8 v# i9 {1 Z' p* P  Q' }& iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-25 03:23 PM
. g$ k1 v$ f2 o0 R! G9 W
" d9 j  Y" |2 c" K: m* |$ w" N6 r
我都係一路睇一路話呀.. 咁劉江叔因yan同佢家姐關係有乜可能唔知kobe係UC吖.. tvb不知所謂... 咁情形.. 我諗歡喜哥唔係UC lu... 因為原來tvb編劇好白痴
劉江老師。我知道...% H8 [  z3 A1 g/ s" T
29458651 R. _! j$ [7 D/ M, ^1 f
我知道你已經做過晒TVB各中生、小生、花旦、小花嘅爸爸及爺爺...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Q% T# i. ~, b8 \; r& ^2 M1 n
我知道你唔鍾意演搞笑角色,只喜歡演嚴肅角色(因你性格內向)...; C- E) {" f! W* H- P0 X
我知道你N年前演過李靖(決戰玄武門)、黃飛鴻(寶芝林)、 ...
. q: I/ o7 _8 y- f' {% N7 jleekwoklam 發表於 2014-9-25 02:55 PM
' X1 r& D, j" M7 V2 Ltvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ M- d/ n; J& f7 ^( h, a! D4 w0 ~
嘩.. 你揾到佢咁多資料
os.tvboxnow.com5 K6 R. t7 {3 U% W

# b& w! C! F/ H0 `9 H0 n  b) NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我之前講過呢個劇本好, 但去到呢D情節真係好唔得, 編劇們寫到故事後段係咪有少少走火入魔? 再次虎頭蛇尾
' Y- o/ s- v2 y0 n, A' tos.tvboxnow.comkobe同yan公然在銅鑼灣拍拖呢段, 我都覺得好有問題, 大家話我「馬後炮」都係咁講, 有乜理由古惑仔同ICAC公 ...公仔箱論壇  ?+ r% @$ Q" \
tycn3320 發表於 2014-9-26 11:55 AM
os.tvboxnow.com  f) Z4 ~6 A$ u! I: g3 W
公仔箱論壇6 u7 L8 w1 I' @' ~0 s  V/ z
第廿二集開始覺得tvb編劇啲橋去到最盡都係廿集... 腦汁搞盡喇!.. 所以變咗以為觀眾無腦囉!
第25集公仔箱論壇- {: ]; _/ E$ \- P) g1 p
歡喜哥, Rose媽, Nancy媽, Susie媽, 猜Fing...  我們永遠懷念你們!
1 U* Z5 \# F9 D$ w  P( G# i公仔箱論壇
/ {% i3 m  p/ m; }( Z爆Seed讓歡喜哥和猜Fing見面...
: Y' a9 _9 Z: L. R& Ntvb now,tvbnow,bttvb
2 s3 _0 a) z% e, N5 I五個人包括前坐館被槍殺,警方沒有把爆Seed帶走問話還可以在醫 ...
8 w/ k. t4 D' c5 i/ g6 Ttvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:19 PM
3 g3 `# Z' v9 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) O" g7 I, o: Z- r9 y/ X6 B" k: l
可能我地比之前廿集誤導咗.. 雖然之前廿集都有唔合理嘅地方.. 但我地可以從另一啲角度同啲編劇解釋.. 但依家變得勁唔合理喇... 我地祈望太高喇!
非常同意leekwoklam"患「腦退化症」嘅唔係徐家寶,係本劇嘅編劇。"  ( ]7 o2 M7 }* a" [

# W/ {3 J5 L/ H# ?* k. rtvb now,tvbnow,bttvb20集後不知所謂!!!
$ a7 H- `1 W, h6 D: vPedestrian_A 發表於 2014-10-2 03:33 PM
6 g; b' d( ~" L- _+ W" xtvb now,tvbnow,bttvb
2 V: F& i& v7 u4 D4 e9 h6 mtvb now,tvbnow,bttvb差勁! 太多野要插..
"EXACTLY".. 死晒罷就.. 唔應該死嘅晨早死清光
0 s# c$ \. c. h3 w
os.tvboxnow.com- n' I" H  j  |. S% R
本帖功成身退,多謝大文細佬陪我傾咗咁耐。3 ]. G( D( _8 X4 g3 M' N
" i+ Q, w, s' t# v, P$ B! I
其餘都多謝版主timmaxsing,Pedestrian_A, 金田Sam, mnb1123 幾位參與討論。
: a( x8 }0 t9 Y: _. [$ g: w0 ros.tvboxnow.com
# K+ [) E4 z3 X- s5 |! g) m6 }有你哋各位,回帖區先有咁多話題。
1 Z8 E8 h2 B) p  l  j4 B9 |公仔箱論壇公仔箱論壇; I9 T9 g+ O8 R+ \  I
其他有喺本帖發言嘅會員我都衷心感謝...tvb now,tvbnow,bttvb7 F: C: w/ X  k0 m: z, t

8 ]6 o# j: F  ]; s" u《再戰明天 ...
. c8 @9 L/ S8 _. f. ~+ g公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-10-4 11:36 AM
公仔箱論壇: z2 y  P8 @3 |2 ]# K% p; A# C3 Y/ Z

* H! C/ Q! E$ g原來總結响呢個帖.. 等我响第二個帖寫咗我對ending comment添