返回列表 回復 發帖

学英语有什么好处?

学英语有什么好处?
好多
✔ ✘吊詭..
好处有很多,你可跟世界各国朋友交谈,英语是国际语言,这是不变得事实,好好学英语吧!

回應 justinkh 第 1 篇文章

不知道....
学多个语言有利无害的,因为多一个管道和人沟通嘛...
原帖由 rrliew 於 2008-12-9 06:42 AM 發表
不知道....
rr 做乜唔知到呀! 你度唔係要用英語嫁咩?
原帖由 miaomiao88 於 2008-12-9 11:34 AM 發表
学多个语言有利无害的,因为多一个管道和人沟通嘛...
風嫂講得好! 贊成到極! 記得我細細個移民去外國的頭幾年, 好唔開心, 因為唔知到周圍D人講乜野! 連老師教乜都 烏 s ir sir, report card 全部  I=incomplete=肥佬, 而家識左, 好方便! 可以同世界各地的朋友傾偈, 出外旅行坐飛機唔驚行錯路! 過海關又少左語言誤會, 總之學英語冇錯啦!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 manyiu 於 2008-12-12 04:16 發表

rr 做乜唔知到呀! 你度唔係要用英語嫁咩?
用5用都无乜所谓都系..鸭同(鬼)
講吾通
p/s...(鬼)系指
(鬼佬)(鬼婆)(鬼仔)(鬼女)
原帖由 rrliew 於 2008-12-16 06:29 AM 發表

用5用都无乜所谓都系..鸭同(鬼)
講吾通
p/s...(鬼)系指
(鬼佬)(鬼婆)(鬼仔)(鬼女)
rr 仲有馬呀!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
At least you may understand what they are talking about you.
有好處...學好英文扣返個鬼妹
學好英語可以讓你跟外國人溝通,而且學好英語對你讀書升班有幫助。
沒有壞處
好處多多