返回列表 回復 發帖
/ V5 q7 H( @% g3 ?  e8 C( a
1 e! v2 w* h! i
os.tvboxnow.com; x  ^" {7 g& D6 F# N

" N9 T& i: M( k) m- ?3 E4 @9 S' p公仔箱論壇嘩! 是懷念帶學生去黃金地庫找書? 呵呵,我的回顧只是以前自己去買電腦零件砌機而已,睇書我好容易眼訓,可以的話都係搵識呢方面的朋友示範會好一點,從人地做法學習會比我看書容易,除漫畫外任何書籍我不能保持睇 ...公仔箱論壇. R  m$ h; ]3 S0 j2 y9 ?, M
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:51 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) A) n- ^6 X2 `. X* g$ m8 f
哈哈,當年黃金嘅歲月其實仲有「參觀」老番軟件及VCD檔。
0 t7 ?, W( V4 ]: N! M6 X) gtvb now,tvbnow,bttvb話唔定可以見到釘姐睇檔........
& R3 Y% b. G+ @, {! gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「釘姐的背影」好似書名。os.tvboxnow.com& i( n+ z: u1 Z0 l) q7 D# P* E
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
tvb now,tvbnow,bttvb" E5 f  @' i  Q8 @0 z" U2 F
哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎tvb now,tvbnow,bttvb. G- w6 [' n% K
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:05 PM
  R+ O# o" p/ o; @tvb now,tvbnow,bttvb多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
os.tvboxnow.com; W! ?1 A8 d2 h) n$ C+ C& ?
個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎
, c4 c: X; W# r+ V; B0 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。29405532 m/ z0 t+ E: v3 s. T
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:09 PM
tvb now,tvbnow,bttvb0 S3 v& M; ^$ S) W# i

: @4 ~' N" `  s6 B% \7 Q8 U8 L6 h3 [多謝lam lam & Vandas 姐
補充茅山聖物紅肚兜公仔箱論壇; l0 J) v6 H, m& p- r' I) H4 {
3 l' k) S7 x  o3 J3 [1 Q29405572940558
7 ^! D* a" R, U( Mleekwoklam 發表於 2014-9-18 01:16 PM
tvb now,tvbnow,bttvb: `: u# t1 c5 N

- S' N! {  M* X6 x( f6 ]# `等我都買件紅肚兜著下先
; `' k# i$ Y4 C2 a" v
多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦5 N- U3 S& M- A" H! S9 P- \  G. m0 P
mnb1123 發表於 2014-9-19 12:29 PM
8 C; g3 @: f! Y2 t係呀,因為小弟睇得《怪談》多,入晒腦囉。
3 r% X& X! u3 u

5 i% a9 s) P7 j7 u* D等我都買件紅肚兜著下先
6 D, q* ~- r1 }) ?+ H% I公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-20 01:48 AM
* F1 S, y+ L( G可唔可以著埋上身(著喺外衣之上),影埋相分享吓呢?
: ]; D1 X. K& W+ E6 u3 bos.tvboxnow.com哈哈,講笑啫 唔好嬲

) v' a, X' q4 o' @+ p) E公仔箱論壇
2 r; @; e- n5 E- B$ m聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
4 s$ n" z/ Q0 e& [' g; LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com( O0 f2 s8 G$ K, R  o. }
其實唔係咁明乜野叫借庫..
, c/ m* X* U5 X8 o9 H& q+ D公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ ?/ Y# Q& S) R# k( E
维基百科
  u2 R0 o$ S. c' Y8 P. ?  Z; tos.tvboxnow.com觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留給到訪參拜的善信。此民間傳說成為約定俗成,化為善信按是日到觀音廟酬神、借庫,年底還神等之宗教活動。
( x5 j  P/ h- p  M* E# W
* T+ ~! ~9 A, r4 i8 b' Tos.tvboxnow.com簡單來說,D人希望觀音能夠幫助有飯吃有錢用

評分次數

• timmaxsing

2943426os.tvboxnow.com, Y( ?) Q- U% s3 b: n
  C. c. s! w4 B- k公仔箱論壇聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
3 ^3 @) z3 k7 U! I( {# V# \tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-22 02:46 PM
公仔箱論壇$ h, \; u7 ?: O4 X  N) Q+ \
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
歡喜哥借庫??os.tvboxnow.com! ^  ^# [8 x( B! m0 r# t: P
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
. ~9 m" S9 [6 I* s6 `' [" H6 V公仔箱論壇我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
7 a- x. M7 i2 Y) Z, ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ K/ Y! B+ o& x- |6 Z
應該都係求其揾D嘢代替,真正牛歡喜唔止咁細,特別係大水牛 又或者係牛BB可能會咁細
歡喜哥借庫??7 O6 \) ]+ |9 C" E% v; I
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來& I  G2 U% l* `( i! {2 F
timmaxsing 發表於 2014-9-23 04:15 AM
9 i1 W. g9 N/ v; |& }4 r公仔箱論壇皆因我無聊吖嘛J神版主
; i1 s! _" ^( v+ W9 T0 y/ r, t$ p
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
/ R6 s6 J5 ]0 g* m  d; S! x$ S) X2 r公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
os.tvboxnow.com* P! c# I2 D: `( D1 p# n
這個當然囉,我誌求其攞條豬大腸代替就算。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-23 01:30 PM 編輯 5 H1 d8 }8 C# u7 u+ `( F

0 W, c: J  R- P
其實唔係咁明乜野叫借庫..公仔箱論壇7 N6 |$ T- H& }6 X. b. c2 Y
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( K; d6 l3 C  Z0 G2 X! `
細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?
% i0 E8 o( R, w- w8 y7 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
" G- [( W' }0 g, s公仔箱論壇! e! X+ z3 P7 H/ R) N2 l6 x; j
我再補充少少吖。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ J" l$ v- C7 e) t" _" v( D- h& m
香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000,就寓意菩薩會在來年賜與你有机會揾到1000000,如果真係事成嘅話就要喺嗰年多作功德善事,並於年尾還神還願,答謝神恩。
  L& ^' y( ~0 S3 d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 s& |( O! d. e, Q% c& w! |$ I& y
每年正月二十六為
借庫日。
+ x9 G% [4 o1 G/ oos.tvboxnow.com
唔明再出聲啦。