返回列表 回復 發帖
6 O5 m: O- H# @9 e, A2 H佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; r' a: K  s7 d) V9 y# }
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
無錯。8 m, B7 K! e# L' Q8 u
依三個角色好搶
( ~- u. v+ `3 \公仔箱論壇對!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# L* Q% Q. _, D2 `; C
睇黃金貴同姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠及009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。0 O) i4 N, |/ b6 A
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。. V7 \5 X/ m# b- k0 P, g
2713144 ...
6 m: ]6 J' h$ h, E! ktvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:25 PM
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
- d# }+ i- [3 x8 [& e! lhello12324 發表於 2014-4-5 03:47 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 }4 H$ A" E8 X+ x7 n0 @5 ^) B
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
/ F: }) ~# A* Z9 W5 `, T' X
  m! B4 C% m' @' V+ F: f$ z公仔箱論壇我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
1 [. Z9 x6 E; B1 \( p/ X都係講事實o者~~
, t0 }# `0 i) V! M+ n公仔箱論壇我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 E% Z$ u! a; X4 G9 A. f5 n# g

1 |. _/ J0 x- E  Y' Fos.tvboxnow.comSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
4 `1 z. Y" N6 i7 S% L/ ]3 \' q# ?]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 .... ^( ?9 {; c* j
hello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.
, o' p' `: t0 X5 T2 L% ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) Y* z2 q. {( H7 U* Q4 r
哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。
& |; {+ [, l  H/ a8 d4 _7 }公仔箱論壇第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業
$ p& }# e6 {5 o4 g9 G" A1 [os.tvboxnow.com
$ [/ n! e4 S, e) `! @+ mos.tvboxnow.comSa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 C3 Y/ Q' x+ m! a; {/ u

' p( w" z- R" X" R, V/ [公仔箱論壇係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
) ?7 k7 z+ u% T/ pos.tvboxnow.com
; Y, L* _9 F1 |1 h+ k) btvb now,tvbnow,bttvb我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?6 E# M/ ^4 k  t& i' ~& p8 u
leekwoklam 發表於 2014-4-4 12:49 PM
4 S, }" v5 A# Q6 W: C% e+ }tvb now,tvbnow,bttvb
7 W, M# D* e2 V0 m4 M* @+ c( atvb now,tvbnow,bttvb劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
5 I; p$ r$ h0 J) k* w6 X公仔箱論壇其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽

評分次數

/ n% y7 J: X7 s* `公仔箱論壇係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
) A8 ?. o' H# u3 L4 H8 Atvb now,tvbnow,bttvb2713924公仔箱論壇2 r: d7 K7 J& B6 R; s% }8 f
我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。 ...
) s4 Q8 X8 U2 m& I3 k. ]leekwoklam 發表於 2014-4-6 04:00 PM
公仔箱論壇# K! v3 _0 ^$ r5 {

}/ b# E' C" L# z' \講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就算個新人點唔好,都有班經驗豐富的演員橕住,觀眾相對容易接受$ i6 d7 C, E# u  |" c# `
  os.tvboxnow.com) k! }7 n$ V  |/ M8 Y, H6 L
但洪永城呢... 新人演出生硬就一定架喇!《單戀雙城》和本劇兩套劇集都係角色唔係討好,佢拍擋仲要係林夏薇、黃翠如呢D經驗相對少既演員 (雖然呢套有老戲骨關禮傑,但完全同洪永城果條線係分開),本劇角色更新係「乞人憎」(雖然KK在《守業者》角色都係「乞人憎」,但人地老戲骨收放自如,D觀眾睇完都會讚好),電視台高層為左捧一個新人,盲目咁俾佢在多套劇集出鏡,真係唔係上算,咁係害左佢!我而家真係唔想係電視劇再見到洪永城
$ @+ Z' H4 |$ m3 eos.tvboxnow.com  
9 Q( |; [: U. X7 O5 {0 }公仔箱論壇原本播完此劇後的劇集又會有洪永城,但早排電視台話變陣,跟住會播國內的《西遊記》,好彩唔使又連續見到洪生

評分次數

tvb now,tvbnow,bttvb9 n* v/ I* g0 N

- x& i0 a' p& U+ j/ d$ H* xtvb now,tvbnow,bttvb講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
$ c( ]. J2 P9 B* C公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
7 ]& \- J2 K# l" J+ C公仔箱論壇對,同意你說法,另外該新《西遊記》同舊有不同,遲D我會詳細介紹及評論該劇,THX!
os.tvboxnow.com9 {4 O- _7 z: Y& t3 }3 b  l0 U
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# ^2 W# t2 }6 U+ ~  X
劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
8 D: c2 f, G; D/ X3 V/ c其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...
" K3 I9 f) K# b0 o# D4 T2 s2 L( m公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
' L9 l2 E# D" I9 kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
; V9 C: J& F% I& x3 Oos.tvboxnow.com  公仔箱論壇1 c  k3 E7 S) v- e
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
7 I& `% F  h  c: N1 l; N1 u$ N9 l$ xtycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
2 ^) Q3 U% a: i% P公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 B+ \1 U' i% @
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
% F6 |/ k8 L- u$ {% Q% y
  公仔箱論壇% v" n# M+ `( ?& R% }# _  E
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
, a6 i/ i3 T2 g& A9 K2 q' ?/ b9 |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 ^8 p& h4 F6 N

6 N6 V, L* U# h- K3 d+ \; F& [公仔箱論壇絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
佢做得堅放...十萬個like
愛回家入邊果個樂悠悠好似神槍狙擊入邊果個輝霆,禾懷疑區地系未2兄妹
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
, j2 f$ w& J. [. @7 o9 y9 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。b1991 發表於 2014-4-10 02:02 PM
7 ^1 Q, [8 K  ?3 O2 [
第1集 天下無雙! S4 a! Z% f9 [! w8 C. ?. ]" F
第5集 每一個明天   黑夜不再來
% H1 K- X# j/ r7 aos.tvboxnow.com第6集 人來人往TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 I/ i+ ]- ?) `: b* S
第7集 每一個明天
  ?8 y) ]$ g3 C( O6 j7 x' A! d第8集 每一個明天公仔箱論壇& x% G6 Y( R, |* W4 O$ q, X
! s: ]- q. h9 o. S. h# M. {
真係好好聽~

評分次數

• timmaxsing

小狗与小孩真系好得意