返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
% ]. N& d1 y" K( YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
  z, n! l7 ?  I: ~! Ntvb now,tvbnow,bttvb近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
/ E$ O+ h. q1 c: T% |: \
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam ' E1 X  S" J  l. X) }- s3 U
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
1 f7 B& d0 [3 M, _tvb now,tvbnow,bttvbspacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
tvb now,tvbnow,bttvb8 `8 N8 J, I6 d/ m$ l' [2 Q
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。$ p+ `; {7 Y' ^1 B) H. a
tvb now,tvbnow,bttvb, O( i. g3 ~; G" v; u
講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
: E: p4 ?2 `, S5 _0 p( Z: pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: W2 O% j. N( I) q2 ^' c
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。8 {( |) l# E9 Z" C, r
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" i2 q. N, k+ E! x2 V
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, tvb now,tvbnow,bttvb3 ~1 ?6 v! D- R2 t
好有以前d "故鄉" 味TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' }3 u- e4 P% f- U6 `3 O% `
os.tvboxnow.com" i7 y# ?1 h# P# f- Y; B5 W
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...
% t4 F% p5 g0 n/ g4 k8 R$ p公仔箱論壇
1 Q/ [( E+ Y  o支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
/ v9 c$ u4 S: @5 C0 T2 t! D0 J5 n! }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
os.tvboxnow.com8 }% m( t% D* G4 Z* o" o, }$ c
套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
1 X, W) [& F8 E5 z7 O7 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com8 d1 u4 w7 C# ], B3 a& z: `
6 C" G" x$ W* I
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
$ i2 U0 G) u, m9 ^luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
% ^) p% H9 ?* r" r% S5 e公仔箱論壇啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。( D+ a1 R* Y0 ~
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
' H( _0 w8 t3 R2 vtvb now,tvbnow,bttvb啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。公仔箱論壇3 D$ i  c; @1 K; x. u# t- X
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ V* d2 N; Z' v* S( u) H
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
公仔箱論壇/ \* A1 @. d1 ]& X
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲

+ x' v1 z/ ^: wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, |# \$ K7 @4 y5 w: c
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
) x" L- @1 q6 C7 `$ G& ^4 b# Zluckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
. i: r; h& I; e/ u' n7 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
! h& u; q* ~. k% B! Q( Z# b公仔箱論壇
3 g+ R9 R3 }% M3 @9 o4 f  m報載___________________________________________________________________________________________________
/ Q% W" f5 M3 U1 U出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」( k7 ]- r+ [- W$ ?# h3 u6 \

4 ~7 O! O9 `! m+ G+ T公仔箱論壇
_____________________________________________________________________________________________________________
: _0 w1 M4 K* ^& Z$ `! |" r& N- F公仔箱論壇馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
4 N* g7 A& Y1 k, I7 w% hos.tvboxnow.com( O5 m% S. J# |$ e# o
7 U) m4 c8 a, j, V( Ios.tvboxnow.com係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  N0 \0 h# f$ f2 I
os.tvboxnow.com8 m: j# x8 D7 l2 c) M- B. r
報載___________________________________________________________________________________________________
3 H& ]: M& c' G2 l4 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
! N- D/ P. o. T8 Cleekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
) w2 M1 v" A/ n9 f* B) z有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
; I0 W) R7 X) ?) xtvb now,tvbnow,bttvb另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  M/ h8 R, m% A/ b0 |- Z. _( q
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲tvb now,tvbnow,bttvb  B9 ~2 [! u+ ^! ]' J  j: m5 b
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
8 j( N: [7 \/ MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
公仔箱論壇1 b: C5 S  t+ y* `( i$ X. q& K

' I5 M/ B$ v* PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。os.tvboxnow.com. ^  b0 f- D. W  U8 K& f