標題: [玄學] [轉貼]擁有靈異體質的姓名 [打印本頁]

作者: jjwah    時間: 2010-3-12 08:54 PM     標題: [轉貼]擁有靈異體質的姓名

題目:請先算出您姓名的人格與總格,人格即是姓名前兩字的筆劃加總,總格則為名字的總筆劃。若是您名字的人格或是總格有符合以下筆劃,你則是擁有靈異體質的姓名。

對災難有預知的能力:9、12、16、19、23、25、29

這表示你是一個敏銳度及第六感超強的人,對於一些災難將要發生的時候,莫名其妙你會有一些預感,所以你會因為當時的一些狀況感覺到不對勁而逃離了這樣的一個災難。

能看見或是感覺神明或好兄弟的存在:21、22、27、31、41

這種人就是一般人常說的陰陽眼,就是他覺得磁場不對的時候,他可能就會自己先冷的發抖,再不然就是流眼淚或是開始打噴嚏,因為他可以感覺的到週遭的磁場已經是不對勁了。

容易被神或是好兄弟附身:4、10、14、20、30

這種人是先天的體質可以通靈,所以莫名其妙他們就會走入這樣的一行,就是當神跟人之間的一個橋樑。

轉載~~

作者: jjj9930    時間: 2010-3-15 03:29 PM

請注意!

用心和認真參與帖子回覆的會員將會不定時收到加分鼓勵。
嚴禁回複“多謝分享”﹐“thxxxx” 等等將被視為冇意義的回覆並當作灌水處理 。所有冇意義的回覆將在不給予通知/警告下進行刪除或扣分或兩者兼施。

by jjj9930
作者: kentucka2005    時間: 2010-3-15 06:11 PM

作者: 屁屁zzz    時間: 2010-3-15 06:50 PM

really!!!it's pretty scary
作者: wuto    時間: 2010-3-15 09:05 PM

有幾個問題?
計法是否用繁體字嗎!
作者: tvbkwng    時間: 2010-3-24 08:53 AM

is that true???
作者: Unknow90    時間: 2010-3-25 11:55 AM

作者: lingruochen    時間: 2010-4-7 12:57 PM

哇.....對災難有預知的能力+ 能看見或是感覺神明或好兄弟的存在
这两个都有....是真的吗?
作者: kk22899    時間: 2010-4-8 12:41 AM

敏銳度及第六感超強的人,很準啊!
我手掌亦有第六靈感線.
作者: sk2667    時間: 2010-4-28 12:18 AM

這表示你是一個敏銳度及第六感超強的人,對於一些災難將要發生的時候,莫名其妙你會有一些預感,所以你會因為當時的一些狀況感覺到不對勁而逃離了這樣的一個災難。
作者: 鮮奶球    時間: 2010-4-30 11:31 AM

對災難有預知的能力:9、12、16、19、23、25、29

還有一点,如有印像,之前有一段時間,有好多人都跟住去改李十乘呢個名比佢地個仔,
結果如何呢?!係咪真係出左不同大大小小李十乘ge富豪出來呢?!
相信答案已經盡在不言中...總覺得,跟人地用同一個名,唔代表一定好,
但唔係甘好ge呢,就多數都係唔係甘好....

最近有單新聞,有個青年因為瘋狂打人20秒而打死人被判終身監禁..
近日新聞中內地ge小bb被貨櫃車撞倒連人帶bb車磨擦地上翻滾而死亡事件...
這兩人名字之中都有個麟字

先講呢個.....最近有單新聞,有個青年因為瘋狂打人20秒而打死人被判終身監禁..
留意吓,男仔有個麟字,都係一般比較百厭,性格不受控制,惹事生非一d,
又或者留意吓d小朋友,有個麟字....亦多數頑皮一点....好聽,叫做活潑,
唔好聽...叫難教....總覺得,唔可以全部賴哂個名唔好,始終,一個人好與壞,
係關乎果個人ge本質問題,父母基因好唔好,父母上幾代基因好唔好...
点樣管教...有冇以身作則...才是最大因素...因為,就算唔用呢個名...麟字..
用其他ge名..都係一樣...点改都冇用..因為,人ge本質有問題在先....
歸根究底...名字只不過係名稱,就正如改李十乘個名就係咪一定富呢?!
亦就係甘原因...

無獨有隅....麟字...配詞好多時係甘叫...火麒麟...
原來,火麒麟係形容周身癮,過度活躍症,性格好動而多喜好...對任何身邊事物都抱好奇及興趣...
所以,個關係就好似...瓜纏騰騰纏瓜甘,究竟係有呢個人才會有呢個名?!
定還是,有呢個名才會有呢個性格?!相信兩者都係相輔相乘...因為,由同bb改咩名都好,
個bb係屬於係,個bb比你有咩感覺,才會令你想起改咩名..亦所以才講...無論之後点改,
其實亦都係一樣....走不出果個框框...

火麒麟被形容為周身癮係由於...傳說火麒麟全身係帶著火焰,所到之處,即使係輕微擦過都會好快燃燒起泥
所以火麒麟全身都係帶有火引,容易燃燒物品,亦因為甘,火麒麟ge意思係周身引...

呢度以上,只不過係同麟字有關文字解作意思,都係用泥參考吓,了解吓文字....並不能一概而說,
有個麟字就一定係唔好...畢竟,人ge本質如何,才是最要...

係以前,舊社會,做父母一般都係讀書唔多ge關係,所以,以前d細路個名,都係簡簡單單為主,
係果個年代,做父母ge,但求養得大d小朋友,已經係偷笑...名字上唔會太多花巧...
但依家,如果有留意到,睇報紙,一般犯左事ge青少年,佢地個名,每一個字..都係勁多筆劃,
有d父母,為左要佢地ge下一代,個名要比人特別一d,亦為左顯示佢地有高文化一d,
而將個名選用d非一般文字,多筆劃之餘仲有d文字係未見過,亦不知如何怎讀...呢方面ge名字係多左好左

令人想起有句話...但願生兒愚且魯,無災無難到公卿...
名字只不過係名稱的一種,最重要還是人ge本質...身教家教以及教育如何..
自細唔好好去教,改咩名,点樣特別ge名都冇用...就好似被判終身監禁19yrs ge青年甘,
佢自細應該係冇好好去教導,再加上佢本質惹事生非,好勇鬥狠性格...
有甘樣ge性格,才有這樣結局...名字..只不過係名字...文字的一種罷了
作者: xizong168    時間: 2011-7-25 11:55 PM

我经常在一瞬间,就知道时间现在是多少点,而侧还是一分不差。有一次早上过一个十字路口,当时路口车也很少,也是每天要经过的路段。突然感觉到,我必须要马上通过去。马上快步,我刚过完路口,走了约10米,突然后面一声巨响,回头一看,我刚走过的地方,两车相撞了。
作者: roselia9    時間: 2011-7-26 12:00 AM

thank you very much
作者: Benny_master    時間: 2011-7-26 03:33 PM

對災難有預知的能力......有一次去海边的石堤上钓鱼...突然觉得双脚不自觉咁发振...起初以为要抽筋...于是走开返去部车度休息一下...点知当我走开后听到其他喺度钓鱼嘅人好吵...回头一睇...就见大浪一嗰嗰咁打嘪嚟....跟住我就觉得对脚无再振喇...唔知算唔算喺嚟种能力嚟......

作者: moon1501    時間: 2011-7-26 07:49 PM

我前兩個都有耶....
意思是說以後我可以更相信我的直覺嗎?
這個厲害....
作者: cmz    時間: 2011-7-30 06:11 PM

thx for sharing
作者: libracupid    時間: 2011-8-1 11:14 AM

好犀利啊。。。
作者: sixkevin    時間: 2011-8-1 07:54 PM

作者: jzzwd    時間: 2011-8-3 02:52 AM

20 25
没我的份啊
作者: mizoner    時間: 2011-8-5 02:24 PM

繁体定简体吖?
作者: miuwow    時間: 2011-8-5 03:19 PM

人格23, 我都覺得有預知災難能力, 好多時輕輕避過也不知, 到後來看報告才知自己避過了危險
作者: biod574924    時間: 2011-9-3 09:50 PM

感謝分享

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0