標題: 中國內4星酒店~~金盾酒店(8月1日發生) [打印本頁]

作者: leeshekuo    時間: 2009-11-28 11:35 AM     標題: 中國內4星酒店~~金盾酒店(8月1日發生)

中國內4星酒店~~金盾酒店(8月1日發生)
6 P9 J1 b) Y' g! ^6 D4 |月頭我同女友報左3日2晚既長隆到玩..第二晚就入住金盾酒店..os.tvboxnow.com; X. V% s1 U* E4 C
但行程表就應該係住市區內既4星級酒店,但唔知點解話滿晒,就轉去同等級既金盾酒店
) |" T4 Z2 ~  i# C6 S公仔箱論壇  ?/ n( r/ W1 m/ N9 u3 |
晚上7點幾去到,令導話所有人都會住同一層5樓,咁我拎房事..就發現就2樓,無所謂啦..我睇睇水牌就發現話有野玩(娛樂果d 東東)但上到2樓就關晒(正常7~8點係好熱鬧之岩)但全層就好似封晒咁樣..咁我同女友好緊張搵下房先,睇返no.就搵極都搵唔到,女友話(咪e到囉)...但發現209 房同 208  210係差成幾米既距離~~~~好似另外加出黎咁樣!!!(((成條走廊d燈係黑..得209門口係開左燈...直係208 210  211 212  果面就無開燈!!!!
5 K. T: h9 T# u8 j. E" Y2 x( A( l; K
* i0 E. W! F: L入到去..女友話(發唔發覺d野..我開頭無咩留意到,咁算!!!令導打黎問..一唔一齊出去按摩,因女友月事不能按..就唔出了!!這樣齊齊睇下房間東西齊不齊..ok晒後就女友沖涼..我就開電視睇!!但過左一陣女友大叫..我沖入去..佢話條毛巾無神神掉落地下..因我地入房時..查清楚廁所果 d...毛巾係摺好晒放係架到,但可能會掉!!女友叫我坐係門口陪佢傾計!!佢沖完後到我沖..佢就出面吹頭..我洗頭果時....聽到廁所出面有人走黎行去,係聽得好清楚唔係電視機發出,我開頭估女友走去門口拎野,所以沒留意到其他,我沖完涼就問女友...你有無係廁所門口行黎行去...佢話一直都係坐係到吹緊頭!!!果一刻就發覺房內一定有野!!!到了os.tvboxnow.com1 c! i" {* N+ P- T* B
9點左右見肚餓就叫左個干抄牛河加個可樂(30rmb)又幾平...服務員開門(因大門太厚..所以敲得好大聲)..真係手指唔痛就假
, p. y$ ]) N/ C0 C+ q, B" e8 p2 D0 q( V+ @
因唔想嚇親女友就無講咩事,睇電視睇到10點幾,因房內得一張床..so就一齊訓,我就開住電視機睇..睇到訓著左..但晚上2點幾..好記得係2點幾,因次次醒左都會看看手機時間,因怕遲起身..果時聽到有人敲門..好細聲,分明係廁所入面有人敲門..!!!公仔箱論壇4 ^! {: o" \- V& w  Z
公仔箱論壇8 U2 Z, c* |8 w5 z9 c
立即用被(姐)住我同女友...咩都唔知就訓..訓到天光,如常女友要求我係門口同佢傾計,咁早上7點半食早餐...咁我地7點15分拎晒行李...查晒房有無野爛之落去!!咁落到去..d團友問做咩事咁快拎定晒落黎...女友叫我拎返上去..咁我一開門..我果時真係嚇到面無血色.....我唸大家都住過酒店,都會有窗連布...但我拎返上樓果時..一開門..就發覺窗連布下面既牆紙..比人(獅)左一半落黎,我立即放返行李...立即搵返令導上黎睇..講返佢知,佢搵d 服務員上黎問..但d服務員位位都唔出聲..!!!我拿拿聲拎返行李落大堂...!!!tvb now,tvbnow,bttvb' \, g3 `$ l/ d! m7 y

2 L. v# M* [1 t2 W% S& w公仔箱論壇事後女友問過其他團友..發現到..2樓的沖涼液同洗頭水  係唔同這間酒店!!!
作者: kittypooh2009    時間: 2009-12-2 10:41 AM

thank you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: kazuki0900    時間: 2009-12-21 10:10 PM

thx for sharing, but so hard to c lolx...
作者: jjwah    時間: 2009-12-22 01:45 PM

唔係好明‧洗頭水同其他房間唔同
作者: jintashiro    時間: 2009-12-23 12:11 AM

wow......tvb now,tvbnow,bttvb5 z& Q' k7 h! j. f, {
nice !!!
2 W7 |3 m& j: [6 s' _4 i! H( J  gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。some more !!!公仔箱論壇% P9 ]* O" f* }+ o  b4 J
thanks for sharing !!! ^ _ ^
作者: plsk6554    時間: 2009-12-30 03:58 PM

住酒店就是这样啦,分分钟住到间有‘野’就自求多福了!
作者: chowold2    時間: 2010-1-1 01:21 AM

I like the story, Thanks
作者: killkohz    時間: 2010-1-1 12:51 PM

scary story...can tell others during night time
作者: Sharon_tang188    時間: 2010-3-17 11:29 AM

Thanks for sharing!
作者: lee_mingfung    時間: 2010-3-18 01:51 AM

pretty good, thanks for sharing
作者: wuhaoganla    時間: 2010-3-18 12:18 PM

毛神神入左间鬼店啊?有无查过系咩事啊?你烂左墙纸距有无叫你赔?
作者: pjdan    時間: 2010-3-18 02:47 PM

甘恐怖。。。。
作者: ivhku2    時間: 2010-3-18 02:51 PM

我都唔係好明最後係點....
作者: 陳景賢    時間: 2010-3-22 03:28 PM

覺得唔對路就快點要求換房啦,8 o* T% ~% A. w. z, p9 ^3 k, U4 R$ p
真恐怖.
作者: khkiang    時間: 2010-3-22 06:22 PM

Don't understand. All the hotels have the same problems.
作者: GcCam    時間: 2010-4-16 06:30 PM

ai yoh
作者: lubinman    時間: 2010-4-17 09:51 AM

好恐怖吖...我都有個兄弟試過類似甘樣噶遭遇吖...不過系系LA噶一間motel度咯....恐怖...至於你話長隆...應該系廣州啦下哇?...真系唔知道有間甘樣噶酒店喔,4星?.未聽過..anyway..我念我都要叫我班friend小心d了...呵呵...

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0