標題: [香港] 暴力恶晒 唔“黄”就烧你 汽油弹袭餐厅 [打印本頁]

作者: zim    時間: 2019-12-30 09:44 AM     標題: 暴力恶晒 唔“黄”就烧你 汽油弹袭餐厅

作者: maniac2000    時間: 2019-12-30 12:19 PM

標題黨,暴徒火燒店鋪同“黃”有乜關系,唔該講清楚少少。" Y" w8 G7 Y, X4 d

7 U" r+ f$ w& Z! X; _, Pos.tvboxnow.com宜家係香港嘅暴徒主要幾種,第一當然係黑社會,邊個係全港黑社會嘅最大嘅大佬,係人都知啦,第二南亞仔,第三反對派里面嘅勇武派,第四當然係包括警察、中聯、國安等各方面嘅無間道。
* I% D2 d% ?: A公仔箱論壇公仔箱論壇* a0 }7 D& F# S2 x! J' D6 ^& J
至于本文從未提出到底班暴徒係上面四種嘅邊一種,就指同第三種有關,係唔係武斷咗呢?
作者: perfectman    時間: 2019-12-30 03:42 PM

作者: maniac2000    時間: 2020-1-1 12:48 PM

本帖最後由 maniac2000 於 2020-1-1 12:57 PM 編輯 % C" g2 N* d, f# g) N3 ?6 ]+ P
9 c" P/ G8 p! d
3# perfectman 未經證實嘅消息就係假新聞,香港政府都係咁講!閣下唔通唔知道咩?, R$ D" F6 r6 {

& U7 h1 g! W( U! F# G2 j$ r" ~; c公仔箱論壇閣下成日都發布啲唔知邊處揾返嚟嘅網民網貼,再加上兩三句粗口就當新聞,搞到在下真唔知閣下幾時發表嘅係真新聞幾時發表嘅係假新聞啵?
0 O8 X2 `4 b, C# }- t. Otvb now,tvbnow,bttvb
5 [6 b7 A% U3 v$ r) utvb now,tvbnow,bttvb好比方,閣下經常話嘅“天使”一聞,已經證實係假新聞,閣下又唔澄清自己錯誤,但經常性引用在下係宜單新聞嘅發表回帖證實閣下嘅正確,在下真唔知閣下係乜心態
" M5 ~# K0 m! Y7 q$ J9 t$ S9 j+ l3 k( o: D! W# a8 ]+ r
在下好想問下,發表宜種唔知邊處揾返嚟嘅網民網貼,到底係唔係閣下嘅專業所向呢?' {& K* S5 o( W4 r7 y8 P/ Y8 T
tvb now,tvbnow,bttvb8 Z* d; ]& p# [% Z4 v/ C, b

$ _  w$ d; ]' ~* E' H4 U6 D講返轉頭單新聞,警察有講到係反對派中嘅勇武派做嘅咩?如果有個話,唔該唔好亂猜,唔該請用警方發言原文去證實,而唔係一味嘅猜測加粗口穢語
* J  G- `3 o3 ^0 Ntvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb" i5 n: j! ]- M
閣下九成機率會用“九唔搭八”回復在下,為節約閣下時間,以下係對“九唔搭八”回復。
; ^& i7 N$ c$ V. Eos.tvboxnow.com
- |: ]7 W+ @! @* y% H
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& K: O8 |6 s9 E% y; w
凡係睇唔明在下發言嘅,唔係五毛狗,就係中聯同中宣嘅極品,當然亦包括非人類嘅AI或者其他畜牲都不如嘅物件。
作者: perfectman    時間: 2020-1-1 01:18 PM

作者: maniac2000    時間: 2020-1-1 06:52 PM

* n4 O( u1 ?% d  U公仔箱論壇
2 e0 Z# D" z* t" f. \$ N% T 5# perfectman
, g9 Z" F& g2 ^* eos.tvboxnow.com閣下一個唔明,原因好簡單,係因為閣下與五毛為友,宜種叫近墨者黑。至于其他唔明嘅,在下都講得好清楚,一係五毛狗,一系中宣同中聯嘅極品,另外就係屬于非人類嘅比如AI一類嘅物件。宜類東東唔明白在下嘅話,在下認為非常正常,畢竟實非人類。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ V9 Y$ m1 R* A$ F- C. u$ u0 L
tvb now,tvbnow,bttvb0 d/ k: m9 h$ e/ ]/ z" `9 l- T2 @$ u. ?
最後借係宜處,公開回復一下本版嘅M字開頭嘅版主& Q% X0 C% _* j
公仔箱論壇9 s, |/ {* x) q, E
在下話非人類嘅比如AI一類嘅物件時冇特指任何人或任何網友,符合版規,唔算人身攻擊,閣下因此作出處罰,在下表示不服,如果閣下認為在下宜種做法都算人身攻擊,唔該請將人渣”‘“垃圾等詞亦列入人身攻擊之列,因為發出此等惡毒人身攻擊詞時嘅果位元線民情況與本人一致,同時亦請對使用人渣”‘“垃圾嘅果位網友發出警告,在下算過一下,閣下起碼要發出超過兩百張以上警告,一個應該接受到兩百張以上警告嘅網友應該點處理,煩請閣下公示以作公允8 A4 a0 E6 ^/ K3 D8 |3 m
!!
作者: perfectman    時間: 2020-1-1 09:51 PM

作者: manyiu    時間: 2020-1-2 11:22 AM

5# perfectman
# C! k! S( i& p  t8 \tvb now,tvbnow,bttvb閣下一個唔明,原因好簡單,係因為閣下與五毛為友,宜種叫近墨者黑。至于其他唔明嘅,在下都講得好清楚,一係五毛狗,一系中宣同中聯嘅極品,另外就係屬于非人類嘅比如AI一類嘅物件。宜類東東唔明白 ...
% G2 t+ U3 N4 I, _  @% D$ Y) Vmaniac2000 發表於 2020-1-1 06:52 PM
- I3 g. a3 T( _- }tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇5 o, V& g" ~8 z( s3 z. N& l% n
專貴的會員~ maniac2000, 希望大家理性一些; 每人都有不同立場的自由! 和平討論無問題; 但為反對而對就有問題! TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 m/ L  v  P/ {* d- L
人身攻擊~ 是指針對會員!  perfectman 稱  “人渣" 和“垃圾" 係指破壞香港社會安寧 ; 殺人放火的暴徒! 請勿對號入座!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 m* e1 L0 u. `$ r5 f% i

作者: maniac2000    時間: 2020-1-2 09:32 PM

8# manyiu 在下是否可以咁理解,如果果位網友使用“人渣”“垃圾”一詞使用范圍超出暴徒以外嘅其他人,就算違規?如果閣下同意以上理解,在下會好耐心咁逐條逐條揾出來,請閣下處理。
作者: perfectman    時間: 2020-1-2 10:23 PM

作者: chnluer    時間: 2020-1-3 02:19 PM

本帖最後由 chnluer 於 2020-1-3 03:34 PM 編輯 公仔箱論壇) F6 P9 I: h6 W+ C3 z; N
公仔箱論壇. q2 Q; w" j+ o, |
狗咬狗一嘴毛!香港暴徒“捉內鬼”結果曝光自己人……
; C5 R0 {4 N) L% V  q: F- k/ ~% J9 D3 C5 ], p4 X( k8 r, @

! y5 f2 J2 F" K; h1 a
1 e3 E9 j- N7 x5 ^0 O
3 y/ n1 I$ H. ]公仔箱論壇2020年元旦下午,蒙面黑衣人利用遊行隊伍做掩護,破壞位於灣仔軒尼詩道的中國人壽大廈正門,大門玻璃被砸碎,碎片散落一地。
2 [: }9 x% o# k8 j) S% w8 F公仔箱論壇
0 a* O1 F- V5 ^2 \1 j$ C8 Rtvb now,tvbnow,bttvb
. q$ X3 n' h- a6 {: R亂港分子常常對於自己的暴徒暴行聲稱“都是警察臥底”所為,辯解稱是暴徒中“有鬼”,於是常常會“捉鬼”。1月1日,有兩名參與遊行的男子就因被“捉鬼”而遭到圍堵、搜身和拍大頭照,但隨後發現,這次“捉鬼”純屬烏龍,因為這兩名男子真的是他們的“自己人”……
& `1 v* K) F% o* z2 K# N6 J6 A1 V  l" C$ Wos.tvboxnow.com
# C9 u! s3 f( e, I( M+ c公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb7 @5 Z9 `) y5 f; S
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ e8 k# H0 U" Q. g1 o

: O9 B' }" r) ?1 y, bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1月1日晚,在銅鑼灣,有兩名被懷疑是便衣警員的男子被大批暴徒和記者包圍,多番解釋不果,於是這兩名男子主動脫掉口罩和展示背包裏的東西以證清白,嘗試逃離但不成功。
6 j' t5 y+ K0 L) q8 N4 Utvb now,tvbnow,bttvb  
6 [& h- W8 G, `8 N5 g3 @. r7 |4 ntvb now,tvbnow,bttvb然後他們又只好向記者展示自己的臉書賬號以洗脫“嫌疑”,最後證實這兩名男子並非警員,而是他們的“自己人”。由於整個“捉鬼”過程已經被現場記者清晰拍下,其中一名男子在離開時感嘆:“上曬鏡,以後唔使出嚟遊行啦。”(被鏡頭曝光了,以後都不用出來遊行啦)
4 V4 G7 }! b7 D9 ^% ^tvb now,tvbnow,bttvb  
/ d- k- N. N% E! Q/ R3 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 ?) h& D  x2 L3 h% o; X5 j) z
[attach]4793687[/attach]公仔箱論壇* W' {4 j% h7 W

8 ]: ?( e9 q4 \' Y7 @4 o
5 w; X5 Q! i( n( T/ ]' y7 \0 L: b4 R公仔箱論壇“捉鬼”又一次捉出大烏龍,消息一出,氣得暴徒對自己的“手足”破口大罵,甚至揚言:“下次誰“捉鬼”就“私了”誰。因擔心“捉鬼”令他們內部分化,暴徒還呼籲同伴“不要再捉鬼”。
9 y8 W7 T  y, [$ }" Ktvb now,tvbnow,bttvb
/ N7 t2 g6 t. W- o
4 e* u& h5 h( s/ E0 a4 t4 e/ utvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 I$ U9 O' i1 [- \2 V

5 f/ q+ L6 g- d  s$ tos.tvboxnow.com2019年8月荃葵青遊行 ,在暴徒圈內被稱為精兵的“屠龍小隊”打砸警車又瘋狂攻擊沒有防暴裝備的警員。但當時泛暴派為包庇暴行,一口咬定施暴者是“臥底警察”,更因此開始“捉鬼”,間接令小隊成員曝光。tvb now,tvbnow,bttvb8 ~" t2 Q) d" W5 G4 j* X

9 }0 f% I3 g  C2 B' {12月,“屠龍小隊”有成員被捕,“港獨”組織“青年新政”前成員黎耀駿在臉書狠批有份“捉鬼”的人,令小隊“成名”,然後被警察盯上而如今被捕,更有網傳“小隊”已被“滅團”。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" T4 d& F% r% k

( E+ F+ k2 j/ E2 |不過,這則言論也再次,令所謂“臥底警察”論不攻自破,更證明因藏有真槍實彈而被捕的人為“屠龍小隊”成員。公仔箱論壇7 L( E& |. A! F+ j/ T2 e+ o% R
  tvb now,tvbnow,bttvb. c5 c0 E3 c  r7 U- a
此前,暴徒們也上演過一次“捉鬼”烏龍,那次,他們則將被懷疑是“鬼”的“自己人”打到頭破血流。
. I( {4 e9 N3 g4 hos.tvboxnow.com
! |% [" L; d9 Z, p  Btvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb# N0 A+ L9 D5 L8 `

# `3 |" _3 M7 B) R& J公仔箱論壇( Y  ^3 D7 B& u9 U! z/ E: V
當時,一名白衣男子被黑衣人指責是“內鬼”並遭到襲擊,頭部流血受傷,白衣人大喊“(我是)自己人,不是(內)鬼,誤會!”隨後白衣男子頭部進行包紮處理後被勸離,他衝出記者群,黑衣人則搭著白衣人肩膀一起離開。
. v% j4 I% K7 v5 u; Q6 g) O0 Rtvb now,tvbnow,bttvb  
' E6 k; ~5 a5 s+ r" p有網民諷刺這些暴徒,既然說施暴的“都是臥底警察”,是不是好應該繼續大力“捉鬼”,除掉這些破壞他們聲譽的“滋事分子”?公仔箱論壇9 v" _* n/ y: ~5 F3 P+ V
  os.tvboxnow.com6 \3 g3 o/ J0 _; x( T) w( l$ [
“一街豬隊友”、os.tvboxnow.com2 B' M7 b8 O0 ?7 m3 Q( b
  # i$ F# |* L, m* @
“狗咬狗骨,好睇過戲”……
* g: ^+ O* l1 c. v! F" x/ Dos.tvboxnow.com
4 Q% a0 B& ], d/ J1 ntvb now,tvbnow,bttvb

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0