標題: 通告: 由於881903.com現正改版中, 節目將會不定時更新, 嚴禁催post! [打印本頁]

作者: nitz    時間: 2008-6-24 10:03 AM     標題: 通告: 由於881903.com現正改版中, 節目將會不定時更新, 嚴禁催post!

大鑊!!!死喇.... 唔知仲有無得post喇...
http://beta.881903.com/controls/faq.html#a11
13) 我怎樣才能下載到商業電台節目重溫的舊檔?
由於專利版權的關係,除了某些指定的節目外,你已不能下載商業電台節目重溫的舊檔,並保留檔案作私人或公開播放。有關詳細的使用條款,可以瀏覽本網站「Beta.881903.com 使用條款」部分。

一有我地會post ga喇, 各會員請放心!!
嚴禁催post!
或可send email去鬧爆佢
[email protected]

睇下改到幾樣衰

圖片附件: 1(4).png (2008-6-24 11:19 AM, 73.83 KB) / 下載次數 5
http://os.tvboxnow.com/attachment.php?aid=340213&k=022c1234e837ae490768d734bbeb4982&t=1727403942&sid=IvYZl9

作者: 那片綠    時間: 2008-6-24 10:24 AM

今朝聽收音機,晴朗兩台的主持介紹,講到個Toolbar開創咗先河,感覺幾好,功能好體貼同update,啱啱落咗,但繁體是亂碼的,準備試下英文先...

Nizt大大真係Good,出公告得足夠及時,起到很好的安撫壇友情緒作用...
作者: nitz    時間: 2008-6-24 10:36 AM

我寫左email去complain 881903 ga喇
大家都可以send下email去
[email protected]
作者: heiter89    時間: 2008-6-24 11:04 AM

星期六改咪好囉..........有兩日試嗎...返工又無野好聽点算... 又比左錢.....有D野第二日聽無意思嗎!
作者: nitz    時間: 2008-6-24 11:06 AM

咪係lor!! 晴朗就係一個例子 =.=
作者: tvbking    時間: 2008-6-24 11:09 AM

明白哂﹐改版後應該仲可以收聽吧
thanks 大大通知
作者: nitz    時間: 2008-6-24 11:17 AM

好難講呀...
因為佢地e+唔係用media player黎開
我唔識點dl呀
作者: SANY    時間: 2008-6-24 11:39 AM

nitz........辛苦你了!!
作者: nitz    時間: 2008-6-24 11:45 AM

死喇....

http://beta.881903.com/controls/faq.html#a11

由於專利版權的關係,除了某些指定的節目外,你已不能下載商業電台節目重溫的舊檔,並保留檔案作私人或公開播放。有關詳細的使用條款,可以瀏覽本網站「Beta.881903.com 使用條款」部分。
作者: nitz    時間: 2008-6-24 12:18 PM

頂佢
如果我係想dl節目落黎聽先俾$開acc
咁e+點呀?
作者: nitz    時間: 2008-6-24 12:30 PM

e+可能有解決辦法
但係做多好多功夫, 可能日後post得更慢
同埋會好食ram, 唔知部機support唔support得到...
唉...
作者: dreamjj    時間: 2008-6-24 12:33 PM

個Toolbar大陸用唔到...:019:
多謝nitz通知
作者: dreamjj    時間: 2008-6-24 01:02 PM

用到喇,原來大陸都用到:014:
作者: janleung    時間: 2008-6-24 02:53 PM

新果個網上收聽插件好似系免費試用兩個月,之後要注冊後先可以聽,唔知nitz收到嘅風嘅咪咁,
作者: nitz    時間: 2008-6-24 04:48 PM

今朝晴朗話條bar係 free
作者: heiter89    時間: 2008-6-24 07:14 PM

原帖由 nitz 於 2008-6-24 11:45 AM 發表
死喇....

由於專利版權的關係,除了某些指定的節目外,你已不能下載商業電台節目重溫的舊檔,並保留檔案作私人或公開播放 ...
係羅大家想聽不如俾錢開戸... 呢道收唔倒商台, 我毎日都聽最小8個鐘重温, 自己系商台down D, 再系周圍Down D, 唔駛禁多時間, 如果無得Down可以取消個戸ロ羅...
作者: wenedith    時間: 2008-6-24 09:46 PM

哎呀!宜家至知咁大件事,希望有辦法解決,唔使搞到你咁煩啦:019: 。
作者: fanny5656    時間: 2008-6-24 10:02 PM

我都覺得...比錢的話...無得dl...
比錢來作什麼~~~~
作者: nitz    時間: 2008-6-25 12:05 AM

我晏晝send email比商台
佢覆得好串
我send:
To: [email protected]
Subject: 節目重溫問題

香港的tvbnow提出節目問題,具體內容如下:根據http://beta.881903.com/controls/faq.html#a11 所描述 13) 我怎樣才能下載到商業電台節目重溫的舊檔? 由於專利版權的關係,除了某些指定的節目外,你已不能下載商業電台節目重溫的舊檔,並保留檔案作私人或公開播放。有關詳細的使用條款,可以瀏覽本網站「Beta.881903.com 使用條款」部分。 我是因為工作時間而不能收聽live節目, 所以才申請881903 account, 希望 能下載節目到mp3機收聽, 但現在不能下載節目重溫, 我有甚麼辦法可解決/如沒有,能退回入會費嗎?

佢覆:
你好:

多謝你的查詢。

請留意所有內容及內容的匯集均屬商業電台專有財產,一切均受版權法、商標法 、知識版權法、專利或其他適用之法律保護。除非經由881903.com或商業電台明 確授權,否則 閣下自己本身(及第三者)均不得複製、修改、依據所提供之軟 件改製、重組或意圖查明任何原始檔案。如發現任何違規行為,881903.com或商 業電台將保留一切追究權利。

你亦可進入以下連結瀏覽「使用條款」:

- 中文版本:http://www1.881903.com/main/popup/company/terms_c.htm
- 英文版本:http://www1.881903.com/main/popup/company/terms_e.htm

如有任何疑問,請電郵至與我們聯絡。

再次多謝你支持商業電台及 881903.com!

881903.com 謹上
作者: nitz    時間: 2008-6-25 12:06 AM

e+有辦法dl
大家放心啦
只要881903.com個page無問題
我地就dl得到
最驚佢個網死link je!!
無咁大個頭就唔好帶咁x大頂帽啦
挑!
作者: KarenaNg    時間: 2008-6-25 03:03 AM

我上星期已經download咗個toolbar來試lor...都幾好用,因為之前用其他software online聽會delay.
不過,佢話"試用"?? 即係係咪之后要收錢啊??? 平時聽收音機都唔使收錢啦...有乜理由online聽要收先??
仲有,冇得download重溫wor. 就算可以online重溫咁又點je, 咁即係一定要我坐定定喺電腦前面聽啦....咁我咪又係會miss即時播緊嗰d節目.....
anyway, 真心多謝咁多位版主長期以來嘅努力同貢獻..繼續加油呀!!
作者: gigi008    時間: 2008-6-25 12:33 PM

辛苦你了!
作者: SANY    時間: 2008-6-25 01:29 PM

商臺禁即系迫我地聽其它臺啫!
人的蕭生果個臺下載黎聽幾方便啊!
不過我真系唔捨得啊jan啊!!!!嗚嗚~~~~~~~~~~`
作者: b_lyh    時間: 2008-6-25 02:13 PM

辛苦你啦NITZ
作者: chloe1021    時間: 2008-6-25 03:18 PM

辛苦你啦~nitz~我都係昨晚先知903改左新版~今朝想重溫時又搵唔到~上架勢堂個網唔知點解重溫度得一part,開頭仲以為永遠冇得聽~嚇死~不過宜家知你努力緊~真很好多謝你~加油啊!!!辛苦晒!!
作者: elsecheng    時間: 2008-6-25 03:52 PM

NITZ要你咁辛苦想辦法為了我們, 我只可以說萬分多謝:onion31:
作者: hotdog2046    時間: 2008-6-25 05:25 PM

一於支持nitz, complaint佢!
搞到唔知似咩!
作者: nitz    時間: 2008-6-25 05:31 PM

e+有辦法dl返喇...
不過靠佢個web site就真係死得
e+另有辦法
我地一有時間就會post
辛苦晒電台5人組先arm :onion14:
作者: hangnah    時間: 2008-6-25 08:16 PM

版主~我想問而家有咩辦法dl??
我之前都係dl開~而家dl唔到....
thx~!~!~!
作者: 鬼鬼    時間: 2008-6-25 09:52 PM

感謝電台節目分享區既版主同埋發帖子既人~~~~辛苦哂你地~~如果唔係我地邊可以咁快咁方便就dl節目黎聽~~~~多謝哂你地~~
作者: brian0730    時間: 2008-6-26 11:11 AM

下?版主可以到881903.com,我唔得呀
一打881903.com,佢就自己彈去beta.881903.com
作者: Tim飯仔    時間: 2008-6-26 06:51 PM

辛苦你啦.......:onion18: :onion18:
作者: nitz    時間: 2008-6-27 12:17 PM

原帖由 brian0730 於 2008-6-26 11:11 AM 發表
下?版主可以到881903.com,我唔得呀
一打881903.com,佢就自己彈去beta.881903.com
咁係正常ga..
唔駛擔心
作者: kam101    時間: 2008-7-1 04:18 PM

樓主,不好意思,我好想要"巴巴閉afternoon D"
不要鬧我, 我不是催,
作者: sdlgq    時間: 2008-7-5 01:27 AM

支持
!!!!!!!!!!
商台节目越来越差
相比以前真系唔店
作者: k仔    時間: 2008-7-31 03:58 PM

多謝晒電台 5 人組同埋 nitz 版主大大,期待問題早日解決,我地會繼續支持 tvbnow

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0