標題: 馬來西亞鬼食人慘劇 [打印本頁]

作者: 星期日    時間: 2006-11-10 11:58 AM     標題: 馬來西亞鬼食人慘劇

呢個故仔係我個朋友講返俾我聽0既。佢以前0係馬來西亞一個小村落住過,佢隔籬屋有一家人,父母因為貪錢,所以迫個女嫁俾人做細老婆。但係個女仔一早有心上人,所以結婚前兩個決定私奔。個男仔0係車站等個女仔,等0左成日都唔見人,心諗:「佢一定係俾屋企人發現0左,唔俾佢出門口。唔得,我一定要返去救佢!」 2 h" w' S/ Y2 J$ M: ?/ J: _

) r2 L2 T, k) |3 R* Kos.tvboxnow.com個男仔去到個女仔屋企,見到個女仔企0係門口度,眼定定咁望住地下,個男仔好嬲咁問佢:「我仲以為你俾屋企人禁錮,原來係你唔想走!如果你而家唔跟我走,咁我0地就算數!」
4 I7 f: {1 d2 c' Z, o! L( Ros.tvboxnow.com1 C( w. m. k/ ~7 O' c/ {( m6 J
個女仔一直耷低頭,只係識得喊,個男仔問�幾次:「你跟唔跟我走呀?」
$ A% ~: [6 `, y% b, Y公仔箱論壇公仔箱論壇3 Y# L4 _& G/ Y$ U2 k
個女仔仍然冇答佢,個男仔就咁走0左去。 os.tvboxnow.com; p5 U% o* ?1 m! m, ~- l

) R) D8 F! F! }os.tvboxnow.com隔0左幾年,個男仔賺0左0的錢,買0左部車仲娶0左個老婆,佢就揎駕住架車返去村度,諗住威俾人睇。 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* C# z3 Q. c" n2 J
公仔箱論壇. {) ^4 t" M, \- m
架車行到半路死0左火,天色又已經唔早,冇咩車經過,個男仔就同老婆講:「我記得前面有間雜貨舖,你留0係車度先,我去睇睇!」 ; e$ ^' |* N% u  i$ K

s9 g1 F- w7 O7 {& ?! u( _9 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。行0下行0下,個男仔真係見到間雜貨舖,就拍門叫人。0個老闆好好人,應承俾佢0地留宿,個男仔即刻想返去接佢老婆。老闆話:「你好快0地去喇,呢條路一到夜晚就好鬼邪0架!」  
; h, W9 H! b9 R9 M: T" W( ]公仔箱論壇
5 c9 n2 q& T  ~+ i, s3 y$ B公仔箱論壇男仔望一望天色,見到太陽就快落山,就急急腳走去老婆0個度,離遠見到自己架車0個陣時,成個人呆0左。 因為佢見到自己老婆0個身仲坐0左0係車入面,但已經冇0左個頭!
& S. q4 Y4 {/ }- K公仔箱論壇) L4 C& E/ n( @
車頂上面,有個女鬼坐0係度,拎住佢老婆個頭食緊!男仔諗都唔諗,一個箭步沖0左上去,一手捉住0左個女鬼,點知發現佢竟然係以前0既女友……
: }5 @3 J% V" }公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb$ C  a1 J6 E' l/ F6 f5 F# `
原來0個日女仔決定私奔0既事,佢父母真係知道0左,就鎖住佢,唔俾佢走,女仔一氣之下自殺身亡。點知男仔唔了解真相不特只,仲?nbsp;會0左佢添!之後,佢日日0係村口條路等個男仔返0黎,0個晚終於俾佢等到,仲見到個男仔0既靚老婆!女仔好嬲,就咁食0左……
作者: hosm303    時間: 2006-11-11 01:29 AM

世事真是無奇不有
作者: nihc    時間: 2006-11-11 09:57 PM

嬲都唔使食人啊
作者: 古怪仔    時間: 2006-11-12 02:36 PM

睇過好多次
作者: b40342    時間: 2006-11-15 02:02 AM

是真的么?很恐怖!
作者: 天空藍    時間: 2006-11-16 07:10 PM

好假:-"
作者: aquavita    時間: 2006-11-17 02:27 AM

很恐怖......
作者: NeNe    時間: 2006-11-17 02:58 AM

honestly .... dont' realli believe it ...
作者: 云海风    時間: 2006-11-27 04:13 PM

其实都吾可以怪晒个男仔.
作者: fffung    時間: 2006-12-1 12:44 AM

thank you very much
作者: stanstan    時間: 2006-12-12 02:01 AM

my god........................so scary
作者: hui2yee    時間: 2006-12-13 01:26 AM

[-X 我系馬來西亞人都无听过。[-X
作者: ryanlin    時間: 2006-12-20 08:12 AM

thx for sharing
作者: all4ray    時間: 2006-12-21 12:38 PM

really scary story, thanks for sharing
作者: stvb    時間: 2007-2-6 07:11 AM

very 恐怖
作者: kennethncl    時間: 2007-2-6 08:29 AM

i don't think it happen in Malaysia...
作者: muimuikw    時間: 2007-2-6 12:55 PM

報復~~~
作者: Muthafcuka    時間: 2007-2-8 08:56 PM

Thnx for sharing........
作者: yongch833    時間: 2007-2-10 11:06 AM

b-(
作者: awjzhang    時間: 2007-2-11 07:49 AM

maybe.........
作者: louie106    時間: 2007-2-12 08:33 PM

什么人都可以得罪,就是不可以得罪女人.....
作者: nihaosyous2    時間: 2007-2-15 10:17 PM

hao de
作者: nihaosyous2    時間: 2007-2-15 10:17 PM

hao de
作者: dd321hk    時間: 2007-2-22 01:22 PM

很恐怖
作者: dreams12    時間: 2007-2-27 12:00 AM

作者: hotel    時間: 2007-2-27 05:52 PM

is this ture story
作者: lil_yuky    時間: 2007-2-28 12:53 AM

原帖由 nihc 於 2006-11-11 09:57 PM 發表。 
# t: t# c: h! M3 ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嬲都唔使食人啊
7 h4 f/ J! U/ q: ?! W- F2 [/ ptvb now,tvbnow,bttvb
8 m4 Z8 \) c9 \9 Vtvb now,tvbnow,bttvb* A* e3 Q: Y( U8 r
funny
作者: 9203299    時間: 2007-2-28 12:58 AM

b-(
作者: ravedoggie    時間: 2007-3-4 12:11 AM

:L m  malaysian , y never heard tis kind of rumor? confirm tis is not frm malaysia~ cos 2 childish~ [-X
作者: jjwah    時間: 2008-7-13 01:00 AM

多謝分享
作者: jacky-lin    時間: 2008-7-13 01:32 PM

這篇文章寫什麼我完全看不懂!
作者: cnyong    時間: 2008-7-14 11:18 AM

thx....
作者: laa007    時間: 2008-7-15 07:05 PM

世事真是無奇不有
作者: kukumalu570    時間: 2008-7-15 07:25 PM

世事真是無奇不有
作者: chloe66    時間: 2008-7-16 03:28 PM

馬來西亞邊度啊, 等我都去見識下先
作者: 色情小子    時間: 2008-8-15 10:43 PM

真的吗???
作者: jjwah    時間: 2008-8-16 02:39 AM

謝謝楼主分享
作者: bunbun80    時間: 2008-8-30 04:29 PM

same story got 2 version lor
作者: KEN13277    時間: 2008-8-31 08:59 AM

多谢分享
作者: derekskk    時間: 2008-9-28 09:22 PM

thanks for share
作者: laicson    時間: 2008-10-3 01:03 AM

this story tell us to beware of gals
作者: walaowakao    時間: 2008-10-18 09:32 AM

y i dun know such things de??
作者: 佣兵天下    時間: 2008-10-18 11:47 AM

恐怖
作者: ls_siew    時間: 2008-10-18 07:43 PM

真有此事???
作者: rejin    時間: 2008-10-18 09:16 PM

作者: johnhew    時間: 2008-10-20 04:11 PM

SCARE....
作者: fly814    時間: 2008-11-23 04:44 PM

it's hard to believe anything without pictures...
作者: ppaqqz    時間: 2008-12-3 01:31 PM

心驚驚~!
作者: LPYLLCL    時間: 2009-3-7 11:02 PM

食人啊!!!
作者: HENRY1980    時間: 2009-3-8 09:12 PM

太恶心了。。。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0