標題: [香港] 學聯重要呼籲:「一旦開槍或音波炮,」 [打印本頁]

作者: joe死妳    時間: 2014-9-28 10:21 PM     標題: 學聯重要呼籲:「一旦開槍或音波炮,」

借轉貼『Kc Cheung From 香港大學學生會學苑即時新聞
( N# ]# K2 D/ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, C6 {) ~2 _8 ^8 Y
【重要資訊一覽】
( r' X! R+ d2 T' M# w7 g( aos.tvboxnow.com  O1 R1 j  T) T" K
學聯重要呼籲:「一旦開槍或音波炮,離開現場,擇日再聚」% O6 A  e6 I9 x) Q5 M3 o

, R: D8 D  n& _! Y! M/ v. r公仔箱論壇大會:已宣佈無限期罷課,倡議罷工罷市。os.tvboxnow.com% v* ^* p3 T% f2 F1 }/ f9 a

- u/ X* ]% O2 P( O- H教協:宣布明日罷工os.tvboxnow.com8 ]' W5 ?. _% L
( }# I1 x7 |( g) o7 T
港鐵:宣布荃灣線和港島線列車將不停金鐘站。
' T6 G, R) a( P( ]8 htvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇* j: R3 d& Z/ G, H2 \
急救站:金鐘站恆生銀行櫃員機旁5 D7 _8 s' D7 Z& D) F% f

, v0 \; C$ E' O; c% U各避難所地址:os.tvboxnow.com6 h1 p; }2 a# Z. G! a, ]
1. 演藝學院 (香港灣仔告士打道一號): U/ Z3 Q' A, ~3 I( @! T* e
2. 香港藝術中心 (灣仔港灣道2號)os.tvboxnow.com! ^+ I8 ?. g' f2 `+ x
3. 太古廣場二座十五樓 (香港金鐘道88號)公仔箱論壇% H' J! }( S5 h* u% z
4. 循道衛理聯合教會香港堂 (香港灣仔軒尼詩道36號)
3 a+ u0 _" K0 x) ]9 T+ Utvb now,tvbnow,bttvb5. 力寶中心 (香港金鐘道八十九號)
" X( t5 e* d. ]# o' Y6. 灣仔小童群益會 (香港灣仔駱克道3號八樓)公仔箱論壇! D/ k3 }/ \# C
7. 香港大學舍堂於今晚八時正開始放禮堂供所有有需要的大學生休息' Z0 _' B! S9 R) s8 I7 s1 Y

( M/ @  Q( m4 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- 賽馬會第一舍堂村何添堂 (薄扶林道90號)
/ X) U4 G; L" [: _& \4 z9 p; E- 香港大學Assembly Hall (沙宣道六號)
1 s( Y* r6 e2 r! |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- 賽馬會第二舍堂邨孫志新堂多用途禮堂 (薄扶林道109號)』TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 B% r  }! ^5 p5 _) ]' e0 ~

作者: joe死妳    時間: 2014-9-28 10:32 PM

法令已頒人生保護令,須立即釋放黃之鋒!
作者: flyhave1    時間: 2014-9-28 11:20 PM

XX聯最叻就是抹黑警方,把警察朔造為仇人。
作者: 大草帽    時間: 2014-9-29 03:52 AM

XX聯最叻就是抹黑警方,把警察朔造為仇人。, o# b5 }3 |) z" K
flyhave1 發表於 2014-9-28 11:20 PM
( d$ Q( a. }% z& r: m! k+ K5 sos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com4 \, s3 y- |5 J+ q* m
我睇你最叻就是抹黑学生。敲几下键盘就能知天下事
作者: yzb1975    時間: 2014-9-29 08:31 AM

泛民条气唔顺就占中,如果泛民当道,建制条气唔顺又去占中,哗,用星爷台词:呢下无死罗。) N& O: y7 W4 r. y0 |
原来民主系甘样的。os.tvboxnow.com" @; }  W2 C, R' x
香港是你家,齐来搞垮它!我强烈支持学联,搞大距。
作者: flyhave1    時間: 2014-9-29 08:42 AM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 x# C1 l' F6 M' `: ?. s

' F0 R4 J3 b: @! E' M! z# {tvb now,tvbnow,bttvb我睇你最叻就是抹黑学生。敲几下键盘就能知天下事
  H" \3 d" `! S! P公仔箱論壇大草帽 發表於 2014-9-29 03:52 AM
& z. e) f2 i9 H* {tvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com- t9 `) k1 {( x: i# ]6 I
人在做天在看,這些學生不用抹已很黑。
作者: daball    時間: 2014-9-29 10:12 AM

成班廢柴讀書讀屎片, 所以個腦生係屎忽, 唔死都無用.... 一於成全佢, 開槍掃把佢啦.
作者: wujx18    時間: 2014-9-29 05:13 PM

香港是你家,齐来搞垮它!我强烈支持学联,搞大距。,等D资金来晒大陆,好啊。
作者: eiber1168    時間: 2014-9-29 06:31 PM

你班小朋友你哋知咩也系政治咩,你地只不过系比人利用嘅工具咋
. H: i% `1 U& tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, ?, I/ b' S( P8 y+ f( x公仔箱論壇真系无知,其实警方已经好克制了,难道你哋咁样冲击防线警方都唔做嘢咩
8 e" a1 E$ z. ^3 C2 I) `公仔箱論壇
: G1 z' V7 J% u: u2 X% {os.tvboxnow.com你哋系非法集会啊....
! m2 I7 u! b% I) v! w6 ]) Z& Uos.tvboxnow.com
4 C4 K1 S0 x6 _. K$ A: A7 X% ~tvb now,tvbnow,bttvb你地有你哋嘅诉求方式,难道就可以阻塞交通,影响社会秩序咩,受你哋影响嘅人又点???# z6 h! O6 y5 Z

7 L- b  d8 Y! w" l  zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所有政治运动都系有利益驱使的,但得到利益方肯定唔系你班血气方刚嘅小朋友,甘都唔明......
作者: ly2168    時間: 2014-9-29 07:33 PM

抗爭个屁,你罢工,大把大陆劳工过来做,你罢市,大把商人可以上大陆,你罢课,考不过大陆学生,你吃蕉啊?
作者: abc228520072    時間: 2014-9-29 10:06 PM

10# ly2168 讲得好!
作者: magic0409    時間: 2014-9-29 10:12 PM

泛民条气唔顺就占中,如果泛民当道,建制条气唔顺又去占中,哗,用星爷台词:呢下无死罗。50.7.31.230:8898( R7 U5 U' D4 M7 O% W, z0 y$ R0 {1 g7 n: S6 j6 Q
原来民主系甘样的。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! n4 Y% n6 u& a6 g2 ~# s* j6 L7 I' D4 S. h' q* `
香港是你家,齐来搞垮它!我强烈支持学联,搞大距。
; I( a( d8 A) j7 N4 L, }tvb now,tvbnow,bttvb占埋 西环
作者: clio808    時間: 2014-9-29 11:03 PM

點解唔夠膽去占中聯辦?
作者: just0818    時間: 2014-9-30 12:00 AM

睇到評論我就放心啦~
作者: flyhave1    時間: 2014-9-30 02:02 AM

學聯重要呼籲:「一旦開槍或音波炮,」
tvb now,tvbnow,bttvb% `% H' I5 L' E: }

' }/ I+ o% U. O# \, ~+ Z0 c, U開槍?開音波炮?到現在還未見到,足見學聯是存心抹黑香港警察,欺騙香港無知市民。可恥,公仔箱論壇- v. i5 P$ q/ U7 M9 ]+ w

9 _! e- O' M, q& Y- Y8 V- ytvb now,tvbnow,bttvb強烈要求學聯向香港警察及市民鞠躬道歉。
作者: flyhave1    時間: 2014-9-30 02:05 AM

強烈要求學聯自行解散以謝罪。
作者: ktangnp    時間: 2014-9-30 05:10 AM

3# flyhave1
7 a* o) H; N, N" t7 _" Q/ `os.tvboxnow.com
作者: flyhave1    時間: 2014-9-30 08:15 AM

17# ktangnp os.tvboxnow.com" h7 S. x8 G' x' c0 {- s

7 u8 g" H8 K9 B; i" \tvb now,tvbnow,bttvb

強烈要求學聯向香港警察及市民鞠躬道歉

強烈要求學聯自行解散以謝罪

作者: 大啦叭    時間: 2014-9-30 08:36 AM

一于学习当年港英政府对待左仔暴动那样:镇压清场拉人啦
作者: pencil168    時間: 2014-9-30 10:27 AM

全民普選又如何?難道選出來嘅特首就能正確回應市民訴求?政治家就是政治家,學生玩唔起政治,鼓動學生參與政治的人,你夠膽講你只系一心想香港好,只要求民主,無其他政治意圖?我就話帶生背後有人想做特首先真!
作者: free200x    時間: 2014-9-30 10:42 AM

英國統治又吾公投,回歸後搞公投,出動解放軍維護社會安靜,民運果班人在美國享福,六四走第一,留班學生送死。
作者: webking    時間: 2014-9-30 01:48 PM

GOOD! 應該將香港搞到變返漁村先好!
作者: 路透社盗贼    時間: 2014-9-30 02:52 PM

我覺得,點解大家都一面話警察用暴力,武力驅散示威人士,點解唔講D示威人士已經非法佔據道路呢?咩集會自由,集會自由已經影響左公共跌序,好明顯已經犯法在先,又推撞鐵馬之類,如果搞唔好,已經暴動了,警察維持治安和平,必要時候採取必要手段,都話佢錯,我覺得,真係民主過頭勒,醒下啦~
作者: samnk    時間: 2014-9-30 04:03 PM

你班小朋友你哋知咩也系政治咩,你地只不过系比人利用嘅工具咋
7 K8 s, Y$ C& b/ stvb now,tvbnow,bttvb2 J5 i; Q7 t1 c! U- r4 G" f' g
真系无知,其实警方已经好克制了,难道你哋咁样冲击防线警方都唔做嘢咩
) T" b' O; ]. v) \& P+ @: I% A, n# B" U
你哋系非法集会啊....3 \, N" z, N! J  |  o9 B2 t4 \, f

/ b+ h7 ]( s: J% r公仔箱論壇你地有你哋嘅诉求方式,难道就可以阻塞交通,影响社会 ...
% n5 i' L: z$ S4 t. yeiber1168 發表於 2014-9-29 06:31 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* d' t0 \) P# k: ]0 p

0 ]# M$ K; y+ Q5 k( e! WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 {" U6 ]$ f& A' W8 v( f呢位兄台就講得無錯了,一班被利益集團鼓動的棋子,醒下啦!
作者: flyhave1    時間: 2014-9-30 08:32 PM

我覺得,點解大家都一面話警察用暴力,武力驅散示威人士,點解唔講D示威人士已經非法佔據道路呢?咩集會自由,集會自由已經影響左公共跌序,好明顯已經犯法在先,又推撞鐵馬之類,如果搞唔好,已經暴動了,警察維持 ...
/ m% D7 ?# k& A7 |$ PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。路透社盗贼 發表於 2014-9-30 02:52 PM
4 E+ O* ^+ b8 ^" L' P& |

9 v: a# Z) m2 S3 W8 r- M7 u0 k$ b公仔箱論壇犯民最叻就是持雙重標準,律人以嚴,待己以寬。若由他們當權,香港永無公平。
作者: KL2012    時間: 2014-9-30 09:07 PM

有一件事十分不明白,九月二十八日的晚上,林鄭月娥為甚麼不走出來與學生對話。示威的學生又不是十惡不赦或者汪洋大盜,他們只是香港學生。終於發生由狼英和公安局長下令發射催淚彈,幸好林鄭月娥阻止狼英和公安局長再下令發射橡膠子彈,否則同北京六四屠城有可分別。os.tvboxnow.com! e2 M  S. b% t: H

G: I% C5 D* x  l  ^- \6 @公仔箱論壇後來從電視中看到,香港警察亦希望和市民做朋友,因為大家都是香港人,有甚麼十冤九仇。所以,香港人要十分小心,不要被一些言論影響(特別是用錯體字發表的文章),自己懂得分析。
4 `% f; Z+ O3 N6 Vos.tvboxnow.com
作者: webking    時間: 2014-9-30 09:17 PM

有一件事十分不明白,九月二十八日的晚上,林鄭月娥為甚麼不走出來與學生對話。示威的學生又不是十惡不赦或者汪洋大盜,他們只是香港學生。終於發生由狼英和公安局長下令發射催淚彈,幸好林鄭月娥阻止狼英和公安局長 ...
9 p: j% H* ]* `7 z( ^% pKL2012 發表於 2014-9-30 09:07 PM
+ y) z$ W- q( O& J2 |# Z+ ?tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇0 A# ]% e/ Y( I- m9 ]
北京先唔會理你,就算屠城都系香港人屠香港人。自己搞死自己。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0