標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句... [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-11 03:11 PM     標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句...

/ Q. N. l! O$ P6 L  v/ H  \, ?' l& X. n3 w- [
《使徒行者》歡喜哥講嘢
+ i6 [. b" G1 U! z  Pos.tvboxnow.com30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....
/ m: i* D4 L# {" f, O  B. l公仔箱論壇[attach]2949569[/attach]
& H/ j2 l, X. W  |; F' G7 H2 E公仔箱論壇3 @3 Z4 U) ^0 |
歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:. b8 u" v( S( Y* e/ b2 \

, p) `( ~" ]; L8 u(1)os.tvboxnow.com2 T, S. y$ i/ ]1 u' ~
洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。; v$ [# h# q4 T3 q+ z
; ?& y+ H9 Y& x( e9 X6 {2 k) u
[attach]2949570[/attach]
2 T$ V( F1 J6 L& J! c6 j2 Gos.tvboxnow.com0 W) P4 s: b: ~7 S/ e: |: g
(2)
; i# _3 {- P# l' |3 ?/ D1 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2949573[/attach]9 a& I' @3 r% |+ \! @
將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。
" ~- Y# h) Q9 W& {" _7 U1 Atvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb' x# }8 }# B' w" j' W$ ?! j+ k

8 z' t6 V6 _% R; ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。(3)
! M4 v: c. k7 Z* r! g- ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2949571[/attach]" p. K% Y. H( x7 c; u( I0 B
建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。tvb now,tvbnow,bttvb" T& Q4 _9 A  q' E

) a! T' }6 j7 b: b: n" u4 Y公仔箱論壇(4)
* g8 k( O' b8 a; eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入,但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。
; `, d7 P. s8 Y! T) c
[attach]2949572[/attach]
* S7 ?; G' ~& r9 d1 Q# _os.tvboxnow.com
4 K9 a7 i7 x8 W( C% X' M(5)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& Q9 l' @, E4 e+ ]( ?, E& {
建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。
# g/ I2 Q- m( R) _; Q/ u
os.tvboxnow.com' z6 `7 B: X9 C+ _! k5 \+ a/ ?8 Y! c
0 _2 o5 A0 g/ B1 v% N
  |! K, [0 Q! e
27/9/2014 一路好走啦歡喜......
; D2 j+ R7 s) z1 _6 vos.tvboxnow.com[attach]2947133[/attach]+ o: L/ f* O+ ~

3 g6 }  _$ A  \( L5 \: E/ O/ e; z# f6 wos.tvboxnow.com25/09/2014 阿釘唔係我親生女咁又點啫      TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% F6 `) y. n8 [5 {8 _& k
[attach]2945866[/attach]% O9 h- K4 P; s
其實釘姐係唔係歡喜哥嘅親生女都冇問題嘅。星仔歸天後令歡喜哥成個人改變咗,表面上冇昔日咁趕盡殺絕,又陪靚仔放風箏又賠錢買新界地又盛,仲話想認埋釘姐做女添,真係做戲咁做,不過各位網友唔好誤會,我係指歡喜哥做戲咁做咋。. `4 b3 |8 W# L* D- M# e
公仔箱論壇9 w. M. e# S) L
係假設嚟嘅啫。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% _& u2 T5 c% z' b
但係因為我覺得歡喜哥始終都係老謀深算,佢對釘姐越來越接受,甚至只經簡單一次過DNA測驗就相信「親子事實」(其實以歡喜謹慎多疑嘅性格,理論上會作多方求證先會確認。),容許釘姐及爆seed加Kobe越入其更高層次的秘密生活,會唔會係歡喜哥嘅一場戲?

, h0 H5 d9 W5 u7 P2 Q% E6 @2 C公仔箱論壇
# x8 H4 a' j6 A+ ~根據無記編劇嘅慣例,將可疑人物更加拉近自己身邊,目的係可以加強監察同更易揭開對方底牌,呢類劇情上嘅安排,都唔係未試過嗰噃,而且如此設定都無同歡喜嘅性格有太大沖突吖。唔,睇多幾集睇吓係咪先。

. d8 s( l2 G' OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 {# x  W* u# n& @- }  g
17/09/2014  三媽爭佬,點解歡喜哥有咁大吸引力?/ I6 ~. K: q7 @; K
照計唔應該淨係笑口噬噬就令三媽嗒晒糖嗰噃?; G5 ?7 u, W* {, r' Z
[attach]2939636[/attach]
# Q5 E, M$ n0 T% B) G; a" F' UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Rose媽、Nancy媽、Susie媽都一把年紀叫做跑慣江湖吖,又知歡喜已係洪英社龍頭,心狠手辣兼笑裡藏刀又走粉又盛冇理由唔知,你話貪歡喜"貼士"比得多就話啫,無理由三個都發晒老姣咁去競爭吓嘩?遲啲會唔會呷埋釘姐曹
3 l$ k7 d& L# M3 g9 P# y" {tvb now,tvbnow,bttvb
  C: A2 d$ C% S7 E3 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。小弟好蠢,請各位比啲意見吖........
$ T: O4 N* G) i1 ^( g7 z2 [( f4 d, T" i. N) T  a

& E! z" Q+ U2 D- |7 uos.tvboxnow.com13/09/2014  永遠懷念安琳同祟金tvb now,tvbnow,bttvb/ q/ t& v: J% k9 F" R& Q
[attach]2936910[/attach]
6 E! V& B: @; ]# i- t由於安琳、祟金已經魂歸天國,本帖已被洪英社歡喜哥收購,除咗懷念安琳、祟金父女,以後可以集中討論歡喜哥囉。
* i. N0 N3 U; p) A5 O[attach]2936908[/attach]

) B7 R6 p* i9 D3 }' U- U1 m[attach]2936909[/attach]# M, e0 Z5 u1 i

# @% Y/ d4 X" `4 a" X  C, E$ S6 U: l8 R- r+ z- H

; W5 @" `: W& V; S) c7 @# \! _* |12/09/2014 安琳的守護神
9 I# P; u0 \: v! Q+ @+ U9 D哈哈,唔係爆seed,係貝安琪個媽咪劉香萍,兩母女有影皆雙,幾好。
9 r' o3 @2 ?+ u4 U- n. L, f3 [! pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2936153[/attach]
$ H; b, r5 T5 U6 Q0 ~, ytvb now,tvbnow,bttvb
4 U: o: g8 u$ E; }- A8 D4 F! F1 Vos.tvboxnow.com[attach]2936152[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ~  @8 U' S) S: u* N+ k

- h" e1 O2 L0 y' z9 V6 zos.tvboxnow.com
& O  c+ K% b9 O: m: EKK由廉政公署執行處處長變身「沙嘩啲cup」公仔箱論壇5 F+ {4 T, Q. s; l
[attach]2935550[/attach]
) z& ?. |: b" E1 I
喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。公仔箱論壇$ g! z; |! s; `  r" `; s' [$ M

5 t% N( R! ?, O6 Q% N7 H( D( mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2935551[/attach]os.tvboxnow.com: p0 O& G4 f( T9 ?9 D. b6 `- k
不過,喺12集初登場時卻搖身一變成為泰國毒梟"崇金",大講「沙嘩啲cup」文,初睇幾突然,心諗難道係編劇安排執行處處長都要岀馬做匪臥底捉毒梟?但不久就知道捉錯用神。tvb now,tvbnow,bttvb; ~# W" r; i2 V" x

& T: E, p* v3 e7 q4 D. g本劇因為演員易替(梁家輝、森美等)問題而要將部份重拍,我相信重拍時編導及編劇同時「修正其他角色」,所以將KK轉至另一關鍵角色「祟金」。其實無記啲片花用來對客戶sell廣告,所以往往都係拍住少少先藉此冧客,實際可能半年後至正式拍攝一啲都唔出奇,因此預告片花同正式版本面目全非其實好正常,此現像亦經常出現(eg 張家輝夠話返TVB拍神劇《天與地》,又係片花都拍埋,最終都辭演哩。),係製作上意外,有時避都避唔到咁多,因此無須要鬧電視台或監制。或許新安排仲正啲呢?tvb now,tvbnow,bttvb5 W1 ]/ ?7 Y' B" Y& @7 i0 l2 q
tvb now,tvbnow,bttvb* X- k& A4 i! c  K2 ~
[道歉啓示]
7 A+ _) Y( H% P1 _% f5 ]6 ~os.tvboxnow.com[attach]2935553[/attach]
: l% J! l, r" }: _7 b3 m  J
不過,我就比無記過咗一戙,因為介紹本劇時,部份資料就係參考片花內容而成,錯將KK歸納於正義朋友ICAC嗰條水,所以順便向各位道歉一聲,但我已經罰咗自己「面壁思過」.....3日架啦,嘻嘻。
- S; Z1 a) h6 ~% o4 [os.tvboxnow.com
+ k( g* A) ?8 u, \os.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ]  ~. R3 X7 B" _# L+ s$ _
敬業樂業、買少見少os.tvboxnow.com6 f5 F8 X) j+ r) ~# P
KK(張國強)今次個妝好特別,被火燒毀半邊面嘅崇金成為歡喜哥嘅「催命符」,分分鐘啲臥底瓜晒都無法將歡喜收監,反而因為敵明我暗的關係,借安琳為幌子而將歡喜一舖"趫"起添
1 j1 f: G- o: m2 ?- F6 H+ W9 R
tvb now,tvbnow,bttvb  M' Q: @% Q, E9 j: L; N7 @
[attach]2935556[/attach]
. F% Y7 A% e- y, D" m7 cos.tvboxnow.com崇金呢個"黑吃黑"角色論戲份只屬「客串」,男配角都唔算,不過設定幾過癮,背負同歡喜嘅恩怨情愁,為復仇而來但唔知仲有冇其他原因,同安琳對話時隱隱透露可能仲有其他仔女都涉及復仇計劃中,頗值追看。公仔箱論壇( X) e; _4 I9 s) b% x" c2 O

! p# P/ ], C' d5 n( a公仔箱論壇崇金個爛面妝不足以形容KK嘅敬業精神。點樣用文字讚賞張國強一向嘅演譯又係令我非常「頭痕」,唔通淨係用個「好」字或求其話佢演出「絲絲入扣亅就算數?
# H6 }* X! F2 m4 f% w
. Z( q  d+ }$ ?1 g* v公仔箱論壇
" c6 _& s6 |5 i5 K% y8 Y$ e$ |) y& M公仔箱論壇代代都有KK
, S  Q! h7 X$ P% h
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。

3 |8 I1 `' ]& `# R! R5 o1 }% r7 q
' Q5 r5 ^  E" _% U/ ~tvb now,tvbnow,bttvb
. y+ s+ l9 ?  D+ NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2935552[/attach]
0 S) E9 C& Q6 f3 {0 t& j. [tvb now,tvbnow,bttvb其實KK呢款「強健形老人家」好難得,可塑性仲非常高,拜託無記彈個「好角色」比佢吖,唔係淨係秋官嗰班老牌中生先叫值得架。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& H. X! |9 h) A$ a; ^  `2 M
唉~~~,我諗我只可以代好多觀衆同TVB啲高層講,好好珍惜KK嘅呢類好戲而又忠心嘅伙記,佢哋都係無記鎮台之寶呀。
tvb now,tvbnow,bttvb8 K3 W  }  i2 {! _

7 Q( ?+ Y/ O6 Ktvb now,tvbnow,bttvb[attach]2935554[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# L7 {4 L7 q* ~( U4 w9 y; z, W/ k5 d
真係好期待崇金呢個壞人可以鍊低歡喜,復仇成功,因為我都唔「抵」得歡喜哥呢個大奸狗咁犀利,可以玩弄警方達至出神入化嘅境地嘛,哈哈。os.tvboxnow.com! m& o" ]. G1 D  X, w. r

. N9 s. }* Z/ N; w. Stvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 r. P) m5 t/ U+ k1 o9 K! X3 o( |
兩父女廷續第二波攻勢公仔箱論壇  ~: M# `# [# N/ F
臥底身份5出其4,估誰是臥底熱潮稍退,啲觀衆已經清楚晒衆臥底嘅背境、加入行動啲原因、臥底間如何試探確認、溝通方法、彼此互相掩護身份,乃至如何活存於歡喜嚴密監控中,維持任務完整性.....等,
! {3 d5 R/ a4 Q! \
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' r* C. P5 O  e% @% U- Z" g
上述元素成功推起本劇第一波高潮,大部份觀衆都算收貨啩(雖然犯駁位都幾多)。
" c9 l  h9 [( l8 F/ a* M公仔箱論壇( t; e/ C' q/ o
我正擔心「揾臥底」有無可能嘅捱到31集呢,而且一直只得警方抗衡歡喜哥,情節漸見單調。幸好,"安琳"同爸爸"崇金"及時現身。公仔箱論壇8 k8 Z: Z7 q- A- S3 S

$ T1 G: |: _2 x+ w) qtvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com$ B) N0 T4 n' E, R% S3 a
媚態強勁依然
2 f( D6 F6 F/ u2 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! @* f. U  U" a/ L! t  |) M9 q
) }# P. M5 {/ z2 p: h% U
[attach]2935555[/attach]
' t( C7 |4 j- p6 e$ Y, Y) d" D公仔箱論壇無錯,監制揀貝安琪做安琳,部份原因都可能關身材事,但我相信更重要嘅係Ankie眉目間的確好出到嗰種"攝服異性嘅媚態",安琳只係剛岀,演得好與否仲要睇多幾集才可評論,但以佢同祟金帶起本劇第二波高潮係非常好嘅安排,大佬,睇釘姐同爆seed調情及鬥嘴頂頸唔可以成日重覆架?會悶架嘛。1 S) P% o/ ]4 K; a9 d

2 a9 n# ~+ ?( i- b4 ]0 F2 {5 A$ t8 M4 T
本帖主要傾講以崇金、安琳、覃歡喜,以及相關3人嘅其他角色(主角配角乜角都得)嘅表現,讚同鬧都無任歡迎架。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# M; [7 o. ]9 a
2 @+ ~2 w: `% q2 o# ]! c

2 s5 ^1 L2 U4 O- K' M+ P5 e4 }) R& @tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 s' t) ^5 W6 b  j1 N/ f1 m, W. u. j
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 _. P! v7 x9 t

?9 G7 k: g" e" b+ L1 F" s, x* U/ `公仔箱論壇
作者: djydjydjydjy    時間: 2014-9-11 03:23 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:45 AM

我要好似其他人咁叫你Lee生.. os.tvboxnow.com& D! i  V. ~, t1 p+ O
你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。"- E: p; Q& A, }1 a+ {

9 x/ O% V4 z0 ~( w叫啲人過去美國住吖.. 時時刻刻都可以睇.. 睇到唔想睇.. 幾正都有呀! 呢啲咪叫大驚小怪囉!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:48 AM

Lee Sir.. 點解你咁勁.. 可以揾番咁多資料架 --> "喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。"
4 q) M: U0 i' [' g) Y0 c. x% Q- Rtvb now,tvbnow,bttvb
! Z/ u  Y" B/ U% s- E好多演員都專業包括張國強.. 佢地好似無乜機會發圍咁囉!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 12:58 PM

我要好似其他人咁叫你Lee生..
, \- x! V- A0 ?) V  ]. D) o7 Q0 `( u你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演 ...
* J) ?2 @5 c! E: C2 f5 S: z大文細佬 發表於 2014-9-12 02:45 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 V9 S& e( j; T) D7 [: y9 K& G  C: B
細佬同各網友叫我"lam"或"lee sir"仲好啦,叫「李生」好似擺咗我入博物舘咁,哈哈。
1 b9 L% j7 W' U' W- B. U' m" ?os.tvboxnow.com ! v. X* E- b" A
咪係囉,都係我哋「公仔箱論壇」啲會員好啲。os.tvboxnow.com; |$ x( M) L% B% f9 D! F
[attach]2936145[/attach]
* e, v1 S( Y$ T9 {1 a  e我睇安琳呢,就先注意佢啲對白先。tvb now,tvbnow,bttvb. b6 m; J& C9 L; Y) g8 {
呀!唔好誤會我話佢廣東話唔正,安琳無必要講地道廣東話,話明mixed架嘛,係咪?唔純正先至正常。
9 v! c* A( C/ p9 a" vos.tvboxnow.com我係留意佢講對白有冇lur lur脷一舊舊嗰隻,暫時好似冇。
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 01:05 PM

[attach]2936146[/attach]
7 k+ ^+ v$ q1 h* l4 E$ Y) {公仔箱論壇揾貝安琪啲相時有個好特別咁現像,就係almost 40%有佢媽咪劉香萍"楝"喺旁邊。" q0 G& S$ N& r* h" d% E$ A
好似一隻守護神,又似一隻吉祥物。See。os.tvboxnow.com) q; u2 u* F" S% n+ E
[attach]2936147[/attach]+ a& }3 i3 f0 ?# B/ \

5 @& C( z0 B! D, F% o5 r8 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2936148[/attach]# ~! _4 `2 e4 E: i; `8 @, {
tvb now,tvbnow,bttvb/ t/ u. @5 a% R
[attach]2936149[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 b1 c) p* U% Z( @& s4 ~. j

作者: kenny0082    時間: 2014-9-12 09:35 PM

崇金同安琳,呢个两个确实几有睇头。KK噶妆化得几逼真。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-13 01:24 AM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??
2 ~: P4 c0 n, y* Y/ I0 \tvb now,tvbnow,bttvb
( F4 R: n+ |  Q) l佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:36 PM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??) e) \) c9 G& p9 P1 B" w4 U3 w

$ Q6 P' J6 a! |0 U- o7 M0 Aos.tvboxnow.com佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外
# p* I- n& @7 q2 E6 o4 h3 d5 ^6 Ftvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-13 01:24 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% Y* ~# j4 v, v. T1 R% b
劉香萍都係電視藝人嚟架,不過唔係太紅,二十幾歲就去咗德國發展。公仔箱論壇: K) G1 Q) p3 f! l: J! D: Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 l/ ?! b% E1 K7 E
[attach]2936906[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:45 PM

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-13 01:49 PM 編輯 os.tvboxnow.com0 E- X+ x; x, J# o8 g4 y! b
$ P/ ^: m# {6 j; l. v* J# e
安琳安息吧.........我好唔捨得你.............
4 ]: ?) \4 \! J. m2 P& |" i4 P" e1 n[attach]2936912[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-13 03:45 PM

安琳TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. i- ^; P, C7 O4 @' K! j
選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-14 06:57 AM

安琳安息吧.........我好唔捨得你............./ v2 D+ B1 K; b
2936912TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 a2 G  V4 c/ ?+ @, u' _" i+ J
leekwoklam 發表於 2014-9-13 01:45 PM
2 [  B$ o- H0 L% ?& J! |  W5 \9 V  h
tvb now,tvbnow,bttvb5 I7 p3 L8 K8 I9 Z
lam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:08 PM

安琳公仔箱論壇0 h0 w; d1 y0 Z7 v( W8 c
選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!
9 d' N& e8 S; r$ b+ O+ @2 w- TPedestrian_A 發表於 2014-9-13 03:45 PM
! c2 @  r# v# O5 f3 [
[attach]2938096[/attach]公仔箱論壇0 Y% Z: B  e, K( U" |
[attach]2938097[/attach]os.tvboxnow.com1 A9 G  o, R$ ]
tvb now,tvbnow,bttvb! Q% ^* Q# i3 m$ m3 l1 w% s
雖然貝安琪演技真係仲有好多進步空間,但安琳個角色OK,仲諗住會好似《巨輪》花比奧咁至少有10集8集戲架嘛......
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:13 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 ?. t1 D* g- W8 w' u' e

; u$ z4 ~6 w5 _4 c# }7 }/ @tvb now,tvbnow,bttvblam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女
$ `2 H  W. W+ u. H$ y% {0 J公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-14 06:57 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; f5 A' _  O: M0 Y7 F" L. Q' X( ^
都唔係嘅,支持新人嘛(佢仲新?),哈哈.....
$ h2 q( y. C: z6 E8 cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2938105[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-15 12:20 PM

32歲新人
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-17 02:24 PM

32歲新人 公仔箱論壇# A6 P# h: u' r) y7 i
Pedestrian_A 發表於 2014-9-15 12:20 PM
公仔箱論壇2 r4 g# X7 [( e3 R. p
[attach]2939643[/attach]os.tvboxnow.com- f/ R1 {; o* N5 }1 _% O
32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-17 04:21 PM

《使徒行者》歡喜哥講嘢-tvb now,tvbnow,bttvb. t1 m9 i+ y. W3 H) ?6 v6 [* O9 L

. n/ @$ q& V3 i) j) z: {代代都有KK
0 F% j9 Z- [$ r3 k3 w  K( u
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。
tvb now,tvbnow,bttvb2 c. f8 \* f0 Z1 G( ~  t: ^, g
leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
, S- r. C5 [% G- p' z; {& ftvb now,tvbnow,bttvb
+ C" n& p" @$ P1 E; I# ^! y同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有異議,無論角色如何也落力演出,其樂天知命的性格亦令人敬佩,觀全文寫出對張國強kk的評語幾乎也是我想打出來的字,寫得真好。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  I+ H: l, g8 ]# F+ F

# |* y& F0 @; g/ f) |tvb now,tvbnow,bttvb
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:06 AM

男人唔壞, 女人唔愛嘛!.. 我先無咁蠢!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:07 AM

- y8 S" P; E' G' Uos.tvboxnow.com2939643
: ^, L( i& @3 z. C( u$ X8 R4 h/ gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
: h  |' }9 M2 F' K公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
2 E) A; Z- S, G# G( b) _; Ftvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 _/ C$ i6 R8 n0 I$ m- N$ t9 `
佢真係唔似32歲呀
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-18 04:15 AM

9 g4 h4 E- O( R1 X
2939643, C' j; x8 r& K) N3 y! `& p% b
32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 W, ~% e0 u) |; O
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
os.tvboxnow.com+ W# f! C9 Z1 r, N
她的樣子和其他西人一樣容易老...  皮膚和體形好好多.
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:53 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ `! l) k+ f) O- n" v

$ G' d1 Q" j; P! o同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有 ...8 f5 F0 P: @8 e) [  o5 }
金田Sam 發表於 2014-9-17 04:21 PM
os.tvboxnow.com2 R4 p- ]" Y3 l6 Z* i  y
多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。
: Z* ], w) w5 k9 |3 c[attach]2940632[/attach]公仔箱論壇# p1 q& q3 h! v& u& w

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:57 PM

) O! |  c8 M* Ptvb now,tvbnow,bttvb
& S# D; g; Z( W/ lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢真係唔似32歲呀3 h) r! ?; V: f
大文細佬 發表於 2014-9-18 03:07 AM
公仔箱論壇, v1 i2 X% ?9 `) b% y* C
係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。公仔箱論壇5 Y8 M& A; s) T
[attach]2940637[/attach]
作者: asn123    時間: 2014-9-18 04:21 PM

人靠外表,跟衣装,明星穿普通衫, 都会看到非常名贵~~
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-18 11:13 PM

" O- ^' @6 l4 a! \多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。
& q  z( d" i+ Itvb now,tvbnow,bttvb
+ `8 u9 _, d# R1 i8 K! E公仔箱論壇/ y* y1 X* v( }
leekwoklam 發表於 2014-9-18 03:53 PM
; H2 p/ J3 G1 B5 l% ~# c
. w+ L0 W" t6 ]# K; x* V+ J! hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% I! S4 K6 S* Y$ R- }
這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩,這次這麼難看的造型也肯做,而且戲中的角色更被愚弄至最後迅速地無厘頭被射殺,也不介意,真的是笨蛋嗎?
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-19 04:31 AM

, P- Q" X6 f. X; F, ^( A  M0 G7 g0 U公仔箱論壇
9 i) P  W: f& W4 {! Y公仔箱論壇
/ Y5 B2 i9 G7 h2 y9 L* v6 w/ a/ c 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...os.tvboxnow.com2 x; ]! u' Y5 t: h2 R; [* `6 M! w6 T
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
tvb now,tvbnow,bttvb7 _0 n( l) H1 N( u" T
為生活, 為$$... 別無選擇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:08 PM

; y2 Q& z: H6 e, o. {tvb now,tvbnow,bttvb
6 w9 Y3 X+ m) F; S
* E. J: ]  z4 R& T& o) g2 T 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...
" c6 i* O0 ?' C! l7 ~* HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
( j! n1 N8 r" X9 G: ^公仔箱論壇係囉,KK佢份人咁正能量,係一個健康藝人嘅icon,我諗無記如果番拍《430穿梭機》,佢都依然非常樂意「復岀」。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' S0 q2 P, K9 H, @
[attach]2941381[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:14 PM

5 z& T, t+ G- w3 V$ U( d
為生活, 為$$... 別無選擇
5 ^/ w& O1 [8 u; j) `! F! Bos.tvboxnow.comPedestrian_A 發表於 2014-9-19 04:31 AM
. ~% d# t  \- w: e+ d# ?哈哈,或者KK係為「理想」呢?
* T; D( a; y5 Z6 o) j/ _但無論如何,KK每次嘅演出我都會用心用眼去欣賞,唔同某啲演員,有時我只係「聽」咗就算.......
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:31 PM

thank
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:32 PM

thanks
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-20 01:38 AM

/ r3 A1 F+ T+ q. U" V. j4 ~; Mos.tvboxnow.com係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。
9 p7 l* Q! n& o! V; f% `+ }5 J/ Ntvb now,tvbnow,bttvb2940637( `* C7 ^5 u) v5 b6 f
leekwoklam 發表於 2014-9-18 03:57 PM
+ |' W& n' {5 B2 _+ y, Y5 i( a9 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& t9 {* E7 }& J/ X; k  P* s2 b3 N  u
佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-20 03:23 PM

os.tvboxnow.com! m+ F) V6 ~- U# E7 K
tvb now,tvbnow,bttvb9 ?5 o4 C; V% Z; q: G. z
佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!tvb now,tvbnow,bttvb! \6 N& P# o) L" W
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:38 AM
1 {4 ?# b6 B! r$ Z+ M* [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀係呀,佢啲皮膚好緊緻,笑時亦未有明顯魚尾紋(當然可能有賴make-up),得天獨厚,男人女人都羡慕,我真係當佢未夠3張。os.tvboxnow.com- }$ ^# J5 N. p  ^
[attach]2941991[/attach]os.tvboxnow.com5 x1 V/ _. z2 o7 f* b5 [

( H8 k' }: W, C6 `公仔箱論壇
作者: stevenforever    時間: 2014-9-20 05:08 PM

以前勁~
作者: 陆云    時間: 2014-9-22 03:38 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-26 03:27 PM

[attach]2946625[/attach]
4 g, \$ j( s) @: T4 f2 y7 v3 ]公仔箱論壇我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-27 01:26 AM

, M- C% h2 P# k, c3 _+ W& ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。
5 e$ h( D! }; }5 F  A' J公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-26 03:27 PM
tvb now,tvbnow,bttvb6 P5 z; h' q1 P( O& I) D

( i+ }3 ?% |$ \3 a9 ~( Z- c公仔箱論壇廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-27 12:28 PM

& x  i9 q3 ?/ y& E1 V2 t

, b6 r) f1 T! U8 p# E# aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇公仔箱論壇; J% ^, w& K0 ~
大文細佬 發表於 2014-9-27 01:26 AM
5 z( i# `" l" L. Y/ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咁陰功吖?
9 U, m! q1 @6 f但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....

作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-27 03:27 PM

, q7 J* @! J8 w1 eos.tvboxnow.com
. ]- n2 O# T$ [; V6 g5 ^os.tvboxnow.com
* g0 ^6 P6 y: Y, r6 ^, j
咁陰功吖?. a7 `& R: F( B
但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....
' n. D: M" F, Y- t" _/ H$ C公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-27 12:28 PM
至少他可以做一隻風流鬼
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-28 12:35 AM

至少他可以做一隻風流鬼tvb now,tvbnow,bttvb+ `' t0 m, @# ]
Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:27 PM
2 M9 R# \! }6 h公仔箱論壇$ K2 r/ V# _5 Y& u* j# B% d
佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-28 04:31 AM

0 b  q9 Y1 u2 _3 N9 s" U
* b2 R! V% R$ R, S4 D( vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗tvb now,tvbnow,bttvb( e. l& [$ o) T5 K
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
8 ?4 u9 ^& G7 Y! MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!
作者: mnb1123    時間: 2014-9-28 02:36 PM

7 s# ]" O* W2 s
20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!
9 f1 `; O0 B6 ntvb now,tvbnow,bttvbPedestrian_A 發表於 2014-9-28 04:31 AM
: k; V; L+ Q7 j1 U& W5 Z- ?公仔箱論壇20集前編劇用腦寫劇本,20集後用PP寫劇本  
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-30 03:24 PM

公仔箱論壇8 O: k/ k1 x# n1 f/ T
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) L/ \) F! g5 k! d# l% D
佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗
/ ]/ s1 @% }3 b5 \! G, S" X( V大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
: @* d( _- x# ?; Y* L4 g
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。
) v% y  Z% b9 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....

作者: smallphotojim    時間: 2014-9-30 05:52 PM

樓主真係好有心機,有咁多圖同字,thanks for sharing~
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:29 AM

最好就係原來歡喜哥無死到
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:30 AM

os.tvboxnow.com% s3 M: C! A+ Q$ l
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。
# _) g; i, s- W6 ^$ \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....
+ ]$ {+ Y' V, v6 s$ u/ z2 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
9 y* A. R- d, G3 C. Y9 T. r

8 E% F6 C8 d' p5 @" E公仔箱論壇聽緊電視喇
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 04:10 AM

+ y4 w0 S. b7 |4 V: ]歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。8 {! P) t/ X& f6 p$ n3 u' Z, g0 @
但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....
" `) [% r) s( ?+ t公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
著草離開香港
作者: timmaxsing    時間: 2014-10-1 10:28 AM

結局會係什麼呢??
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 11:45 AM

結局會係什麼呢??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ~6 a- Y* ?* v" }5 k
timmaxsing 發表於 2014-10-1 10:28 AM
希望爆seed死
作者: 金田Sam    時間: 2014-10-1 12:13 PM

本帖最後由 金田Sam 於 2014-10-1 12:15 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ |/ K8 J" t2 U% e7 b+ C
tvb now,tvbnow,bttvb6 F7 r9 j+ a" e. h; r. u0 a$ V, t
《使徒行者》歡喜哥講嘢0 q' ?/ \0 \3 O6 ^, P6 H* y
《使徒行者》歡喜哥講嘢
0 n# B- P& r/ M/ c2 L6 Z30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....www.tvboxnow.com) D& n: L$ c5 J
, e4 `' R  k- j# U# }) Q6 _! j% u  O+ s3 t1 j& D5 v, M9 O

+ c8 p2 m$ s8 ctvb now,tvbnow,bttvb歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:公仔箱論壇8 S5 ^5 z9 x1 U1 C/ b/ q4 L* j  n8 r1 i, s/ n
% S. O* |5 Q0 g" _/ R& t
(1)
& I. f# R# d; \) a' `os.tvboxnow.com洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,
  y, r; Q5 {/ {4 j5 B) O搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。% G/ ~( u& d6 o" g0 Z0 N
tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download9 J! ?0 j3 L/ V5 j; p
- X, V& |* f" z0 q tvb now,tvbnow,bttvb) F6 Z% j9 T* }- `
www.tvboxnow.com/ W, k9 {2 v9 V- @5 K0 a; a$ e' u
(2)www.tvboxnow.com0 c1 Z. O& }0 ?4 A4 V9 [! B1 ]& e* e* Y/ `, {9 z3 R/ r7 @
7 H6 ]" K! T/ k5 d4 E
將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。
9 A7 \5 U' ?% I1 X; g# }3 ?& K7 f4 ~, J) k  y2 J0 l% D+ s2 W1 Q
tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download5 z7 }; {0 u) ~+ h& r  cTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) x0 c& _  O' Z
(3)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 z* _' {4 \% x  J
( Z( e! Z/ w7 V  t6 P2 t5 H( M公仔箱論壇 8 G. r) Q! c% m  H
建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,
4 c5 W1 U1 @; Q8 ?% A* f' C+ o( G收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。tvb now,tvbnow,bttvb1 G- e2 T0 v; u0 Y: Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 x1 ?& i( A6 [6 U3 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) z8 V# `: m; ?+ t; k
(4)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 \, L5 B8 o, E& l
將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入
. k' i: t8 Z4 m/ u但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download: q0 o: c- B5 M; `! n
6 R, t/ M# c# _: g0 c3 \" H3 K; q) L8 A
) a6 l" ~, O0 {$ ]. m; P
www.tvboxnow.com3 }# g- c8 t/ sos.tvboxnow.com" ]- ~8 W9 o4 ], B
(5)
" Q: q5 m' S0 r1 m! Y# s6 t( ~建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。
. r8 _& T* L  V7 Q. P+ M6 T- @! Wtvb now,tvbnow,bttvb表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,. e3 `# k$ b6 l' G* D/ V
正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: {8 s9 L8 G4 r' N0 L' [' U6 T1 [: L$ c
9 J& l# d+ L' d6 O9 I  d, ftvb now,tvbnow,bttvb, Y/ `+ I7 G% V; \
/ X1 y8 i. y$ O; V, v1 l, V
3 l6 }7 c3 |. O( k1 G; U0 ~
* l! @" b( f8 s8 k6 N/ y9 _. Ztvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& c' j% j* b5 _* d% r+ k
5 r  K0 w4 @- D# t+ U; L

2 l; ^7 c  Z' l; a6 Qos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
& f' N) P1 o$ pos.tvboxnow.com
# ^$ }" p" c* z* c2 U& c3 k3 xtvb now,tvbnow,bttvb好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館同時坐擁十億唔去查? 了解呢個威脅後,高寧背後只係呢幾個人,殺手,人地請得歡喜哥你都可以請,用兩億請30個殺手同埋查宋生咩料,為期兩年應該乜都夠啦係嘛? 剷除成脅先金盤洗手,歡喜咁多錢又霸住張地契做乜嘢? 爆seed搶咗你張地契後交比人咪無事囉,最後咁死法賺果十億點先?2 I9 G( t9 I9 b( {
* y+ C/ |8 }8 z4 D
一直以一個老謀深算,料敵如神,崇金一戰時仲身手不凡,咁ge角色最後坐晌張椅上等死?
作者: leekwoklam    時間: 2014-10-2 03:00 PM

. F# M) M8 J- w2 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb) g/ z0 D: V- V1 k/ K, z4 y
好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館 ...
) I" S- _! M; I8 w; X' \金田Sam 發表於 2014-10-1 12:13 PM
. S) H6 h* |( L! F7 @6 z1 Hos.tvboxnow.com所以,我咪話啲編劇浪費咗歡喜條線囉,諗住佢「香」得合理同轟烈啲架嘛..........
作者: nickyue    時間: 2014-10-8 02:47 PM

十分期待续集再出

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0