標題: [翻唱] 劉德華 - 暗裡著迷 [打印本頁]

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 09:06 PM     標題: 劉德華 - 暗裡著迷

本帖最後由 pinaroo 於 2014-2-18 10:20 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb0 `. W- [) K( @. l3 E$ T

* b" C. x! D7 ^) k6 h& ][attach]2676109[/attach]
' k& K. w1 j/ v+ H8 d: R  c" `% C9 h9 d" uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, ~0 I$ M9 D$ T: d$ z* r( x% N- r
https://app.box.com/s/pu5xtv9ksxdf8d3em7gk
; D" E4 D4 b4 H. C+ z7 N6 L9 r9 T公仔箱論壇

1 e; a, X5 P1 k
tvb now,tvbnow,bttvb* Q* M& A; D9 ]# V2 W; k
劉德華 - 暗裡著迷6 V4 u: I8 r& }* {9 {

# G  e6 I8 \" ^( C/ C% U* v
2 E" A5 Y1 ]1 s- S
作詞:林振強
/ H6 s" c. i/ T/ t* m. g作曲:徐嘉良3 l9 I+ C! A: u8 J  N" M/ |+ t
編曲:Belinda Foo
: V& L/ @5 f% e. m公仔箱論壇
; R5 @* I3 e5 S% v5 L: `公仔箱論壇
公仔箱論壇# B2 ^( c" O" a* O  Z4 f( x5 M
可不可不要這麼樣 徘徊在目光內TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ `5 }& |8 t# B: c, h7 ~
你會察覺到我根本寂寞難耐1 J$ Q/ x9 s  g5 C! z# O
os.tvboxnow.com& U8 [- z$ ]) O8 W

; u& T. v' s2 R  STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。*即使千多百個深夜 曾在夢境內公仔箱論壇( g6 J( A9 T- U: w; _' I3 B0 A
 我有吻過你這畢竟並沒存在os.tvboxnow.com+ w% P# w1 U7 l8 t! W: W3 Z
0 E3 M0 V- p* b; k$ B+ g
- H- x, q5 ^9 e: Z' q$ @2 p' n
 人聲車聲開始消和逝公仔箱論壇7 j. s! H6 N  m1 o0 m! S2 ]
 無聲掙扎有個情感奴隸
& G* h! j. S" \7 _2 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 是我多麼的想她
4 h* v' N% a% W) E/ a, g. O0 n1 h 但我偏偏只得無盡嘆喟
9 B+ S# G& u9 l: p" Y. A- r0 n9 x( NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
& x6 v) i% E) U. R" L1 |+ Z

" x3 t8 S7 h9 A& Eos.tvboxnow.com 其實每次見你我也著迷1 t; _" F. o, N& C, ?6 }# H
 無奈你我各有角色範圍
5 ~, x' U. v+ F# ?7 `公仔箱論壇 就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...公仔箱論壇9 Y, P- _' L9 l" T) ^. T
os.tvboxnow.com0 i) Q( t* P2 j" }3 v* N
公仔箱論壇+ x4 z9 U! R7 h  W& H" _
 唯在暗裡愛你暗裡著迷TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: o# g  k. x  L+ [2 h
 無謂要你惹上各種問題
; ?5 y4 G3 X3 u, gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 共我道別吧 別讓空虛使我越軌*
3 ?9 K. A; m7 p' L& I8 Q  w  U公仔箱論壇+ ^" D# ?" |1 G* X; R8 A9 R
5 i4 w7 v/ m' }1 M. x4 `
REPEAT*
  \. K6 W4 g, X0 E5 g6 f9 Ptvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇- l: S) V4 d  [* p+ l5 b+ g; m5 @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& U7 F: F3 D2 H
其實每次見你我也著迷os.tvboxnow.com$ g# T. k3 T8 A/ b, x
無奈你我各有角色範圍
. z) b/ |  h  w2 u0 |% z4 F" j; R' Bos.tvboxnow.com就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...
, u; L0 M) B7 ]1 {; Utvb now,tvbnow,bttvb
; v1 `( _; e* u  r- }# ]公仔箱論壇
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" O/ T$ z; @' M5 L2 A5 R
唯在暗裡愛你暗裡著迷os.tvboxnow.com. L: |! y+ P0 Q( n+ S
無謂要你惹上各種問題
$ Y" x* x" X" ]/ j共我道別吧就讓空虛 把我摧毀
( K( D1 _# P  O$ w, t6 p. N: RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 D' Y7 v* H# x6 R- X7 W/ k

0 t$ }# L" \2 P( F1 U: ~  h6 m& h

) i5 P7 Y, a+ i. c. Y" R6 wtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# N# G; `% J4 D, Y

作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 09:50 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2014-2-18 09:59 PM 編輯 , o1 s9 Q+ b2 C- F; I+ I5 Q+ H( r

0 M/ x8 d1 r. x5 ?, w, G9 Ctvb now,tvbnow,bttvb下次用 批量上傳 upload 圖會好啲.os.tvboxnow.com( u) ]3 r# J( A4 Z+ N9 v; A, l" c

9 k8 E- w+ S! N- X) O' M1 w剛剛圖失.tvb now,tvbnow,bttvb+ l0 H( i0 [& N# d6 q3 f

' T; Z, f% M3 J' e9 X[attach]2676088[/attach]
作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 10:05 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2014-2-18 11:54 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- c8 n! `" q7 w8 ]
& ]/ J/ I: Q$ f8 N4 ^' n

就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...

: D3 o/ c7 ?' m) q3 n公仔箱論壇

第二次上面呢句個 ad lib,好似俾鬼搞咁.

% j8 w2 o: f: j# Sos.tvboxnow.com

今次整體唱得唔錯,係第二段 hold 唔住個 groove.

tvb now,tvbnow,bttvb9 O, A5 m2 }; B

有啲起服可以做得好啲.好聽只係小咗啲感染力.

" N: P- k; V) l- V1 ~5 U; Q

要記住一點,你就會有好大進步.

! u5 X" ?7 Z1 s2 L2 x0 O

係人聽你唱歌,唔係你迫人聽你唱歌.

- N" n2 E8 g" f" K) ~2 Mtvb now,tvbnow,bttvb

多謝你的分享.
) H# D- p$ [2 ?5 b5 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 u, `, u( d6 P; X
請繼續支持本論壇.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 \3 r1 G- R8 m* T- F" s" M& ]
公仔箱論壇9 z) p. J9 r  a4 G) ]: ^( K  ^5 S
努力呀.支持你. / d. i+ W: G, i2 J' }* }) M

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 10:09 PM

唱得唔係太好?
作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 10:16 PM

# Z+ B. ~! O& o- ~9 ^公仔箱論壇
: c% L, j' _7 c" x# d$ xos.tvboxnow.com 4# pongpong0715
' \6 J4 s; L8 |9 I$ ]/ c+ R% r7 B6 x% E9 ]/ f* O! h. `
唔係唔好.只係俾小小議見你.
* E9 ]+ ~9 l+ t) l  pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 _7 r5 \* s& H$ I4 z. l2 M4 Z

今次唱得唔錯.

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 10:58 PM

哈哈收到!/ E9 F- z: W! }$ d

: G: R9 |6 L( ^8 ]不過我再聽嗰個位,的確有啲唔自然
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-19 01:06 AM

我日日都來等你呢首歌出爐,哈哈,剛剛見到就第一時間跑入來聽了。 前後聽了兩次,第二次播得好D,就下載了收藏了。我去食完個早餐,再寫評論給你呀下
作者: blackpig936    時間: 2014-2-19 01:34 AM

即使千多百深夜......tvb now,tvbnow,bttvb5 v6 q  b1 x0 [. K8 x4 Y/ B

+ X; K0 K7 X* \2 h& o0 _os.tvboxnow.combtw 唱幾好但欠D感情 , 未夠肉緊 !tvb now,tvbnow,bttvb8 ~5 i6 Z( ~7 Q% H' K7 D/ z3 \
tvb now,tvbnow,bttvb! x( M! r( [5 ~
我都係想聽吓你唱克勤D歌 !
作者: pinaroo    時間: 2014-2-19 02:16 AM

即使千多百過深夜
4 K  k& F" @7 u# f" Z' G3 f公仔箱論壇1 f1 w3 J, ^+ |; d! w
我 check 過兩個歌詞綱.9 `" _9 V% s; B. Q% R

4 A, [& O' l! o5 y0 \- r
你会察觉到我根本寂寞难耐
* {. p2 }0 n# E8 i2 n3 a& DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。即使千多百个深夜1 }2 c: h" I$ e. J  D# Q' a
曾在梦境内
公仔箱論壇4 Z$ N0 u/ D+ D5 L' u/ s& ^$ k

: |5 j$ f/ K1 K0 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。劉德華(Andy Lau)
+ \7 N. P8 o7 l( `4 Bos.tvboxnow.comos.tvboxnow.com: Y2 W+ v$ I* n9 m
暗裡著迷TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  {" P' a& h" w. t
os.tvboxnow.com! ?. [3 n# T: Q5 z* _/ E% Q
作詞:林振強os.tvboxnow.com; a+ y8 O* l/ _  p# [2 G
作曲:徐嘉良
0 v) W" A$ t: w+ i編曲:Belinda Foo
9 }5 O9 v& w/ s- y: Y0 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 R7 r' l; V6 N- o* g& MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可不可不要這麼樣 徘徊在目光內os.tvboxnow.com$ J& X  I/ Z, p& ^5 N9 \' d- ^' x7 e7 N
你會察覺到我根本寂寞難耐TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 p2 h( a2 Y$ G8 L* g3 w

4 M9 r! f! [1 q# h6 L9 c4 o5 N; j*即使千多百個深夜 曾在夢境內
: k0 T, Q5 b! m% x( H公仔箱論壇 我有吻過你這畢竟並沒存在/ C3 F5 ?6 o: v% ^7 \' I  }

作者: pinaroo    時間: 2014-2-19 02:21 AM

- O' |) O! P& }1 l3 t5 G' G; u8 J$ B4 \

7# jenniferdream

! Z( I4 ^! @9 _! n

我去食完個早餐,再寫評論給你呀下

{! ~3 i: d& G4 M3 }  R  l

妳在香港時間 2:20 am 食早餐.除非妳不是在香港.

公仔箱論壇+ d* _) ?. _5 d( f5 P

妳可以食完早餐先留言.留位寫 reserved 咪得.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& ~( ^! a0 u4 @

唔好嗰小小積分都呃.

作者: la..lala^0^    時間: 2014-2-19 02:38 AM

把聲 依然 好靚。 ; B/ H' y" y  g" q& `( |' T$ ]8 O
唱得都唔錯。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: d& G- J3 u9 q9 w
不過有少少同個伴奏唔系好合拍。 tvb now,tvbnow,bttvb. D2 ]: K6 B6 O
唔知系你慢佐定伴奏慢佐。
% E5 [# x& [; }; o: g6 l; }' M就少少啦。 公仔箱論壇( X1 L. ^% ~! [( f& R; `8 `! d' X
support。
作者: blackpig936    時間: 2014-2-19 03:16 AM

即使千多百過深夜
7 y$ C1 c( X/ j! b
7 Z! F- u* T3 H6 w  k$ A8 h$ v$ |公仔箱論壇我 check 過兩個歌詞綱.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 L' X: s+ k" {: b. C9 M

$ N) F3 N; p! Y  Qtvb now,tvbnow,bttvb% \( E' C  A) w: ^5 @; o6 e# ~
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) y& i7 q( h4 C! v
劉德華(Andy Lau) 公仔箱論壇7 c, N& }2 g7 j4 O' K: g
os.tvboxnow.com- K) ^, S9 s9 {  X1 _

2 H& {! p. E+ w6 Z; _os.tvboxnow.compinaroo 發表於 2014-2-19 02:16 AM
tvb now,tvbnow,bttvb; L, t7 T& k9 V3 }- R
歌詞係"個" , 但佢唱咗"過"....
9 B8 ]  ?$ J. R; O1 gos.tvboxnow.com
6 w3 a/ s0 B7 h  Q1 P5 [2 A/ Mtvb now,tvbnow,bttvbbtw 只係一D懶音嘅小問題.....别太認真 !
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-19 05:02 AM

7# jenniferdream
& M+ c. H/ ~0 y4 K4 x7 P8 {
8 z. i! y$ }7 k妳在香港時間 2:20 am 食早餐.除非妳不是在香港.1 K/ S2 W" E5 _2 T% x7 _' p
妳可以食完早餐先留言.留位寫 reserved 咪得.9 n5 {2 q3 V, z+ v1 b+ }
唔好嗰小小積分都呃.
8 Q% K8 P6 G1 e" T公仔箱論壇pinaroo 發表於 2014-2-19 02:21 AM
' ?, p+ a8 ~- W& R

) {) P$ q$ K6 j3 etvb now,tvbnow,bttvba.m. 就當然系食早餐喇。甘你又點解成日夜媽媽都係到回帖,你唔係HK住架。我得鬼閒呃你果
: T- k* M8 ~; rtvb now,tvbnow,bttvb一分 。你唔俾分我都無相干。好歌我要慢慢聽,聽真有咩可以挑剔吖嘛。不過好似唔多覺 。不過都要聽多幾次。要係雞蛋裡挑骨頭。嘿嘿
作者: la..lala^0^    時間: 2014-2-19 02:18 PM

懶音其實 ok噶。。佢已經好好噶啦
8 Y2 o* u$ \3 p  T* d* I- `我成日 俾人笑... 橙 鏟 傻傻分不清。。
" l3 T+ b( g3 \/ ^( _6 Ytvb now,tvbnow,bttvb仲有好多讀音都讀唔出。
" u5 W( _3 E5 `6 D8 g+ A  Z公仔箱論壇就好似 “虐待” -..- 我唔知點解咬唔清
; ]7 Q2 s% y  c8 y$ c, a公仔箱論壇“有機” 成日唔系唔小心講成 有雞 or 有gay...os.tvboxnow.com/ R4 W( m0 @  U. O
如此類推啦-。-!
- g$ x( x" }8 j3 f  P/ STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我讀嘅時候呢,我分得好清楚 佢哋 唔同噶。公仔箱論壇1 h# V+ Q, H3 B0 a2 k  r+ i
但讀出聲嘅時候。。 人哋 聽落 又覺得我分唔清。
. I  d/ m% U# P! U不過我都習慣曬了。。 我懶人一個-。。-! 所以懶音重D 都冇所謂啦╮(╯_╰)╭~~~
作者: patsypatpat    時間: 2014-2-19 09:08 PM

唱得幾好呀! 拉音仲係爭dd... add oil!
: |% r9 d5 C' {7 K! M2 ^tvb now,tvbnow,bttvbsupport pong pong!
作者: pongpong0715    時間: 2014-2-19 09:09 PM

多謝咁多位網友意見公仔箱論壇3 @% e; l, [% a' p

2 o, A& `1 ?' z. e8 x公仔箱論壇懶音,咬字我好多都真係唔係太清晰4 ^. j% i4 D' F- u0 V
所以希望錄多啲歌,大家可以俾啲意見我一路改進!!
' t7 M" l$ e6 S公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb% ~/ B* W9 K3 S/ p' y: h% Z
jennifer,多謝妳對我嘅支持,- r/ Z% R' e- B# i
隻歌我有盡能力唱,都知自己感情唔夠,但希望妳唔介意!
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-20 12:31 AM

: l4 d2 l/ ?$ u& D; F2 ~/ @2 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ p7 R# V# j1 |; r! W& {% w
16# pongpong0715
' `, V4 o1 }% vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% T/ S- L* L, _% y6 A+ G  f% }: F
傻啦,你首歌唱得好好呀 ,唔覺有咩問題。呢首好難唱架。我系網上聽過好多人唱。你個版本算是優秀了公仔箱論壇: ?' V% n  t+ h& X6 V0 w9 L
公仔箱論壇* q, I- k4 [8 C5 ?. t
我聽得出你好盡力唱首歌。 唔觉感情唔够,因为每一个人唱歌既表达方式都唔一样。只要聽得舒服好听就夠了。有時加太多感情,會俾人有壓逼既感覺。至於咬字唔係太清晰我又唔覺,至少我沒有看歌詞,我都能聽得到你每一個字  # H6 Z6 @8 U* t2 ^! G& H- ?

; Q% D+ S! w4 n# g4 u8 |) \- J5 [唔好對自己過份要求, 這只會做成壓力唱歌。要保持 輕鬆既狀態,唱得好唔好唔係重要,重要是你能唔能夠享受過程。 os.tvboxnow.com( F! C7 ^( h$ D& [" R; w
os.tvboxnow.com  H* d2 ]! H( f5 v
謝謝你分享這首歌 ,你有無興趣再唱其餘的兩首歌, 我覺得都好適合你唱。網上面好少人翻唱。你喜歡劉德華嗎?

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-20 01:11 AM

再次謝謝妳的鼓勵os.tvboxnow.com4 J) i5 X" q) S" T3 w

" C9 L, l( Z' _/ k4 Q- \劉德華也是我偶像,既然妳支持我,
5 Q& d  Q/ Y' y2 {; J4 ~# |! I給我點時間,讓我翻唱餘下的tvb now,tvbnow,bttvb; {2 A8 ]5 k' x! m3 |: L8 ^: X& _
公仔箱論壇: R1 q: B" ], r1 c5 h- n0 E4 q
此區有妳、其他友好和版主,雖未能一一盡錄,os.tvboxnow.com/ B( G( @, y& X4 o- o
但令我覺得是個可以好好分享、交流唱歌技巧的論壇!
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-20 03:58 AM

+ i* B8 u3 k6 C% rtvb now,tvbnow,bttvb$ a4 c5 G4 o# ~
再次謝謝妳的鼓勵; E& K# Y' p2 H7 [
公仔箱論壇5 ?8 |* w8 x' T: V9 {9 _
劉德華也是我偶像,既然妳支持我,tvb now,tvbnow,bttvb# ~- c# f( ^" H: ]7 Q+ R
給我點時間,讓我翻唱餘下的+ ?& d, E+ r8 y) u9 \) L

- [" s8 V1 i, c4 q# N$ e$ O0 ^公仔箱論壇此區有妳、其他友好和版主,雖未能一一盡錄,
/ Q3 a/ q" m* g) `1 T& ~os.tvboxnow.com但令我覺得是個可以好好分享、交流唱歌技巧的論壇! ...
7 ]! Y! Y4 |, V8 N" YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。pongpong0715 發表於 2014-2-20 01:11 AM
. r$ h$ A) r: s4 M" W* @os.tvboxnow.com
( j' b5 Y) c+ t/ g* c: W" L& p7 Y8 v# k" U! ~8 s6 M# A
你慢慢唱啦,唔急架。我都係劉德華既fans,送張我在網上畫既圖俾你吖。我見到你又剛剛發了這個圖,哈哈。os.tvboxnow.com8 P7 V" ~! f- p4 w& g. ?
公仔箱論壇) t& Z& A3 J1 q# w
[attach]2677127[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb8 r, e# b+ D+ ^2 ]& z, p4 l
公仔箱論壇1 @. X3 y9 v7 s1 v! F
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 P8 |3 F# Y( K* b. q
tvb now,tvbnow,bttvb6 Z: g7 X' j  _) F& z: G

; {+ v' {( a9 B& S2 A: h! }% s5 Ytvb now,tvbnow,bttvb
. G5 x4 F+ x, Z: N

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0