標題: [翻唱] 劉德華 - 暗裡著迷 [打印本頁]

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 09:06 PM     標題: 劉德華 - 暗裡著迷

本帖最後由 pinaroo 於 2014-2-18 10:20 PM 編輯 # h( Q, X% l! ~- ]* p% ?$ C0 t

/ l! Z) `5 W6 |2 ?# W! \[attach]2676109[/attach]
8 D8 F, C8 c& X2 f- n1 `2 Vtvb now,tvbnow,bttvb- n2 S% U2 I, y" @
https://app.box.com/s/pu5xtv9ksxdf8d3em7gk公仔箱論壇$ `5 I0 H' f" K+ k" ]- ?! Q% N
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, \4 V, m( j3 q8 I/ R# M" n5 r
os.tvboxnow.com! z0 T- `7 d" P  T; \0 h* I- l
劉德華 - 暗裡著迷TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" ], J, H  ]$ i3 m4 B6 d. T
; I: n$ k$ Q0 a" k; a3 Z3 o8 N, S
3 y  o: s" V8 }% s8 A1 `7 L. Y0 m) }
作詞:林振強
3 u% m! N4 `4 [作曲:徐嘉良
  j7 L# ?2 \! e, q0 C; ?, O1 \2 zos.tvboxnow.com編曲:Belinda Foo
- A; ?- g8 K4 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇2 Q# f. ^4 x' f, V3 b# X$ i$ v' Z
$ Z# t# C5 m4 w3 Q$ J: l
可不可不要這麼樣 徘徊在目光內os.tvboxnow.com7 C3 k, `! X  a+ e: L6 {; V
你會察覺到我根本寂寞難耐
3 x( J7 x- G8 U2 T' Hos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb# Z8 Q8 Q$ ~2 \3 ?- ^8 j9 [, g
tvb now,tvbnow,bttvb) z! `* n/ N- A1 v: S+ t  [
*即使千多百個深夜 曾在夢境內
  I1 t" h5 s1 s7 n' q4 V/ Kos.tvboxnow.com 我有吻過你這畢竟並沒存在- [+ z7 v2 A* E4 d0 W

9 U8 ~& z4 x% d; p* [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

% C7 c2 i! w6 n! {9 B! m- `( hos.tvboxnow.com 人聲車聲開始消和逝
* g. Y* @/ t$ o) a 無聲掙扎有個情感奴隸公仔箱論壇- w6 i8 f0 R% e
 是我多麼的想她
( S+ `/ x, f) s( N' \5 X公仔箱論壇 但我偏偏只得無盡嘆喟
3 \7 L/ T7 r3 H, W' Tos.tvboxnow.com# X9 h5 n. P/ `6 I

( K! K- `' J0 [! ?( i7 O+ |公仔箱論壇 其實每次見你我也著迷5 O8 A( T8 Q2 h
 無奈你我各有角色範圍tvb now,tvbnow,bttvb2 W) J2 f& p4 y8 ]) N; X' x
 就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...
; T( W# v+ C; r! F公仔箱論壇
) {' x- D  E# [0 Ttvb now,tvbnow,bttvb

& ~* Y+ \0 e, d( q公仔箱論壇 唯在暗裡愛你暗裡著迷
- @, i. h% T. I1 m. M3 _# m# b9 o公仔箱論壇 無謂要你惹上各種問題* Q/ x8 n8 _5 F9 P+ I/ i" I( r
 共我道別吧 別讓空虛使我越軌*
7 h5 k* R7 U1 P公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb( E! \+ `( W7 a. h+ i/ a0 n
  d" @+ V4 J& Q" @: O5 q& I$ R( }* r  d
REPEAT*7 y9 x4 d- @; |& y/ h

- \( n: G/ i, Z  k: Y! oos.tvboxnow.com
3 a  ?+ h5 Q1 b9 r
其實每次見你我也著迷TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 ?8 t0 r  h+ }4 H, g+ C+ @
無奈你我各有角色範圍公仔箱論壇2 P+ s( \/ {3 A$ |
就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...公仔箱論壇7 `0 O* }) i6 K0 x- ?
os.tvboxnow.com. G. b& k. D' ^
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& v) v* p6 v$ w- u. n( Z6 ^
唯在暗裡愛你暗裡著迷
( v; ~8 R6 }8 k, y. t/ {tvb now,tvbnow,bttvb無謂要你惹上各種問題tvb now,tvbnow,bttvb2 i& h' A  x' [1 A
共我道別吧就讓空虛 把我摧毀公仔箱論壇0 E1 A7 L9 W$ V$ Z' _1 E/ @

# d8 w2 f7 M/ Y+ ]os.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb1 i9 ^2 b: \! y1 A
公仔箱論壇4 o7 x: {9 u3 x3 c2 b) {+ V; K
os.tvboxnow.com* Z/ T) M# C5 F3 S; F! w  e

作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 09:50 PM

c! r% Z4 q9 j
% y$ K( @& O0 S7 ~/ X% ?* l公仔箱論壇下次用 批量上傳 upload 圖會好啲.公仔箱論壇. |0 V6 \, X  c' L! z- h8 E5 z( j% L
公仔箱論壇9 `  \. o: h$ J0 E
剛剛圖失.
# r5 b& V( b1 p' w% o  c
- U& q0 ^; A9 I# X, @+ ^[attach]2676088[/attach]
作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 10:05 PM

2 Q$ E: f  @3 e0 |
! K/ a- P5 l- Q, B" z公仔箱論壇

就算在寂寞夢內超出好友關係 Wo...

2 E- p4 p7 x# ^1 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

第二次上面呢句個 ad lib,好似俾鬼搞咁.

: G1 d" K/ m$ d- r* s6 _

今次整體唱得唔錯,係第二段 hold 唔住個 groove.

公仔箱論壇7 x7 Q1 j. r/ S3 m  P. T  H; v

有啲起服可以做得好啲.好聽只係小咗啲感染力.

公仔箱論壇9 L3 s* A8 J6 u. H1 \

要記住一點,你就會有好大進步.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' G, X8 H! M+ o: U

係人聽你唱歌,唔係你迫人聽你唱歌.

8 L2 a% p: [0 t' P! ztvb now,tvbnow,bttvb

多謝你的分享.os.tvboxnow.com- c1 N4 ?' f2 D3 _
) X( n; @4 {7 d" h5 W
請繼續支持本論壇.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Y: G5 N9 M  E4 ]

5 d( R# X' [. a+ ^5 v; I公仔箱論壇努力呀.支持你.
* t+ L  P' v$ l/ X, B3 \

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 10:09 PM

唱得唔係太好?
作者: pinaroo    時間: 2014-2-18 10:16 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2014-2-18 10:18 PM 編輯 4 M5 U( M% ~& \* j; T. V

. H' _# M; m/ h$ G 4# pongpong0715
- S- @! d9 m2 {1 G3 K4 J公仔箱論壇
- _$ y: |% N$ B  V4 A+ h% G" K公仔箱論壇唔係唔好.只係俾小小議見你.
$ Z0 p- W' ~( S" E7 o3 l  YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。os.tvboxnow.com) e, ~: ^% `' v' W6 f

今次唱得唔錯.

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-18 10:58 PM

哈哈收到!. z$ ?: K7 Z. c
公仔箱論壇% ]8 r. E' b/ r
不過我再聽嗰個位,的確有啲唔自然
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-19 01:06 AM

我日日都來等你呢首歌出爐,哈哈,剛剛見到就第一時間跑入來聽了。 前後聽了兩次,第二次播得好D,就下載了收藏了。我去食完個早餐,再寫評論給你呀下
作者: blackpig936    時間: 2014-2-19 01:34 AM

即使千多百深夜......公仔箱論壇7 K" l. @/ k; E1 D

9 e$ j5 r. H# \" J) _0 Etvb now,tvbnow,bttvbbtw 唱幾好但欠D感情 , 未夠肉緊 !# O; H1 V) v7 k; D

& u8 L$ F, ^( E& Wos.tvboxnow.com我都係想聽吓你唱克勤D歌 !
作者: pinaroo    時間: 2014-2-19 02:16 AM

即使千多百過深夜9 i7 R, f/ n( b- K! n( b
公仔箱論壇7 M; K; G: f3 Q- m/ t: L7 P5 q( Z
我 check 過兩個歌詞綱.
3 B2 j0 ?) f) F# |$ y9 K5 x
$ @, i) p' |% B+ @
你会察觉到我根本寂寞难耐
0 ~, I+ u2 W- y" ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。即使千多百个深夜tvb now,tvbnow,bttvb9 j; d6 Q5 g$ f9 ^1 n
曾在梦境内
5 G; t6 i$ k' n  c
  \2 }9 G( F* _1 j' ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。劉德華(Andy Lau) 公仔箱論壇1 _5 y& k5 d% l  S1 x

' S0 K# N2 S( h3 f% ^3 F  Gos.tvboxnow.com
暗裡著迷公仔箱論壇$ P0 ]8 g. a+ }+ }4 o. C3 K4 M

$ R4 E& M9 S% M9 n! ^/ ^作詞:林振強
+ ~2 {7 r9 n6 [- kos.tvboxnow.com作曲:徐嘉良
% D* c" g; {- A% c% @tvb now,tvbnow,bttvb編曲:Belinda Foo) D; `) D0 m& s3 C# o4 \' B

- j5 r+ V$ s6 l. s( i1 i, WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。可不可不要這麼樣 徘徊在目光內1 F! \. l# k) m" V/ y7 _6 M
你會察覺到我根本寂寞難耐os.tvboxnow.com; R1 d  w9 [0 f6 |7 S1 {. Y

/ d9 ~' M9 `( P- u8 c; ?+ \) O公仔箱論壇*即使千多百個深夜 曾在夢境內TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  y. v: f+ T6 b# Y
 我有吻過你這畢竟並沒存在公仔箱論壇# A& t8 Q: p0 k. n2 J- b

作者: pinaroo    時間: 2014-2-19 02:21 AM

本帖最後由 pinaroo 於 2014-2-19 02:24 AM 編輯 os.tvboxnow.com6 I7 ?! I" w. L5 X! a. z
os.tvboxnow.com& Q; x! f6 ?: _/ a+ r5 }. [6 F0 A

7# jenniferdream

公仔箱論壇4 l7 r0 n" s% V

我去食完個早餐,再寫評論給你呀下

+ i5 I' c- V. y( C/ E  T9 L% dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

妳在香港時間 2:20 am 食早餐.除非妳不是在香港.

& f, M2 w5 w7 ?" M4 z& ?公仔箱論壇

妳可以食完早餐先留言.留位寫 reserved 咪得.

: p) W( ^1 `) t6 S/ Sos.tvboxnow.com

唔好嗰小小積分都呃.

作者: la..lala^0^    時間: 2014-2-19 02:38 AM

把聲 依然 好靚。
5 {9 e" z% n- y- D8 yos.tvboxnow.com唱得都唔錯。7 P5 q4 `" v, Z# @
不過有少少同個伴奏唔系好合拍。 os.tvboxnow.com# W  ?9 O3 G/ s+ ^; I% P
唔知系你慢佐定伴奏慢佐。
! b" _$ X3 n! E2 s, `( qtvb now,tvbnow,bttvb就少少啦。 tvb now,tvbnow,bttvb# e: f2 F" t: K  W9 r+ d6 s) [
support。
作者: blackpig936    時間: 2014-2-19 03:16 AM

即使千多百過深夜
! h' j% l9 t) h) k' r, b1 I5 E  J4 e/ n
我 check 過兩個歌詞綱.tvb now,tvbnow,bttvb6 f5 _9 m1 [0 T5 p& o

( l6 E, ^8 H/ m$ \6 M/ G
9 A7 ?* u3 u3 S; h. z  Xtvb now,tvbnow,bttvb9 N$ e" r* P4 L) F0 ]) |1 ~
劉德華(Andy Lau)
- W: k: f7 C5 l/ d4 D& pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 g3 Q, k: R$ M4 [$ STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇- u3 H$ @8 F$ g$ @
pinaroo 發表於 2014-2-19 02:16 AM
4 j! d4 K1 j/ u8 G! f+ G5 s0 w歌詞係"個" , 但佢唱咗"過"....
* B9 y7 b) o/ T8 t3 H公仔箱論壇
& E3 P" l* {3 f$ {# _$ m1 ^% f0 wos.tvboxnow.combtw 只係一D懶音嘅小問題.....别太認真 !
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-19 05:02 AM

7# jenniferdream
7 g* H" ~. Z+ p8 U* p( ]- h+ ?  eos.tvboxnow.com
6 I7 u: i: |$ B1 J3 jos.tvboxnow.com妳在香港時間 2:20 am 食早餐.除非妳不是在香港.
. Q! F. i& t' [7 R, d公仔箱論壇妳可以食完早餐先留言.留位寫 reserved 咪得.: H) G+ _$ H9 W' [7 I5 Q
唔好嗰小小積分都呃.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 c: \  z  E, C5 s  W
pinaroo 發表於 2014-2-19 02:21 AM
1 a- r7 U( p9 ]
os.tvboxnow.com$ ?! w3 G; b1 z/ j
a.m. 就當然系食早餐喇。甘你又點解成日夜媽媽都係到回帖,你唔係HK住架。我得鬼閒呃你果
  i; z9 a' d' s  hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。一分 。你唔俾分我都無相干。好歌我要慢慢聽,聽真有咩可以挑剔吖嘛。不過好似唔多覺 。不過都要聽多幾次。要係雞蛋裡挑骨頭。嘿嘿
作者: la..lala^0^    時間: 2014-2-19 02:18 PM

懶音其實 ok噶。。佢已經好好噶啦
  g# z1 `# D* n5 I4 M我成日 俾人笑... 橙 鏟 傻傻分不清。。
6 u2 |3 P! i0 f! r0 VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。仲有好多讀音都讀唔出。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. d7 z  f8 R5 R9 M9 g
就好似 “虐待” -..- 我唔知點解咬唔清' B, O' C1 ~& }, m" q9 E
“有機” 成日唔系唔小心講成 有雞 or 有gay...tvb now,tvbnow,bttvb4 R! m$ D' ~) P4 C5 V0 s' r
如此類推啦-。-!
/ U0 l+ j; k4 F) O; a9 @公仔箱論壇我讀嘅時候呢,我分得好清楚 佢哋 唔同噶。os.tvboxnow.com# W) p" g* `" N) a* V& H# d
但讀出聲嘅時候。。 人哋 聽落 又覺得我分唔清。tvb now,tvbnow,bttvb& b, o" f7 m- E3 y& C3 R6 m
不過我都習慣曬了。。 我懶人一個-。。-! 所以懶音重D 都冇所謂啦╮(╯_╰)╭~~~
作者: patsypatpat    時間: 2014-2-19 09:08 PM

唱得幾好呀! 拉音仲係爭dd... add oil!
+ u$ t! V$ F, G( l' @- Los.tvboxnow.comsupport pong pong!
作者: pongpong0715    時間: 2014-2-19 09:09 PM

多謝咁多位網友意見
& c* B+ h0 x  [5 J$ s+ H% h公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb: ^* v( j( q9 Q0 o$ N0 W
懶音,咬字我好多都真係唔係太清晰tvb now,tvbnow,bttvb0 t7 d7 F3 Q! R7 a+ l* K
所以希望錄多啲歌,大家可以俾啲意見我一路改進!!公仔箱論壇0 A- R+ }/ Z7 D! o7 s) k

4 k- R% w( G0 X  d" B公仔箱論壇jennifer,多謝妳對我嘅支持,os.tvboxnow.com- \, ^) b( J9 J4 f, U& z
隻歌我有盡能力唱,都知自己感情唔夠,但希望妳唔介意!
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-20 12:31 AM

% b; I) s" e4 j" {0 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇" ~0 M5 T# }. t* ]7 I* ~
16# pongpong0715
  i: D' N# m7 l& y& J6 }0 f& |. k- rtvb now,tvbnow,bttvb7 I* n% M8 d! P; p% D
傻啦,你首歌唱得好好呀 ,唔覺有咩問題。呢首好難唱架。我系網上聽過好多人唱。你個版本算是優秀了TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 X3 \6 `2 c+ H  P; N" Y, v

y' X) f, C8 H9 J& P( O( @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 我聽得出你好盡力唱首歌。 唔觉感情唔够,因为每一个人唱歌既表达方式都唔一样。只要聽得舒服好听就夠了。有時加太多感情,會俾人有壓逼既感覺。至於咬字唔係太清晰我又唔覺,至少我沒有看歌詞,我都能聽得到你每一個字  tvb now,tvbnow,bttvb' Y  y3 S/ B2 t* F1 X

$ s6 S" N/ L3 ~5 n公仔箱論壇唔好對自己過份要求, 這只會做成壓力唱歌。要保持 輕鬆既狀態,唱得好唔好唔係重要,重要是你能唔能夠享受過程。
( ^& f" U( |* p) }: E; G公仔箱論壇os.tvboxnow.com" L( O; Y. G% R; n" _0 T" ~
謝謝你分享這首歌 ,你有無興趣再唱其餘的兩首歌, 我覺得都好適合你唱。網上面好少人翻唱。你喜歡劉德華嗎?

作者: pongpong0715    時間: 2014-2-20 01:11 AM

再次謝謝妳的鼓勵
+ `; D" X+ o8 U! j/ x; p% |  N  F
9 {: w; t: D7 q/ _- G% T  stvb now,tvbnow,bttvb劉德華也是我偶像,既然妳支持我,
: f. d; q  k8 c9 i: s2 W8 n給我點時間,讓我翻唱餘下的os.tvboxnow.com! H; u' X# F6 V( n( X& y" \; X
os.tvboxnow.com3 h, o7 T( f5 k& e/ S
此區有妳、其他友好和版主,雖未能一一盡錄,os.tvboxnow.com& m' z' L0 @, I: X6 H0 H
但令我覺得是個可以好好分享、交流唱歌技巧的論壇!
作者: jenniferdream    時間: 2014-2-20 03:58 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2014-2-20 04:34 AM 編輯 公仔箱論壇3 m5 b0 x) c$ \/ N
8 T( j# a8 `  R# `$ O& q- X2 y
再次謝謝妳的鼓勵
- [, i# E/ C# {8 r公仔箱論壇
1 d8 q" \: u! Q5 D7 o, N公仔箱論壇劉德華也是我偶像,既然妳支持我,os.tvboxnow.com- l; b& J7 [' [
給我點時間,讓我翻唱餘下的tvb now,tvbnow,bttvb+ w  |* P7 ~/ t* }

: z2 p1 h4 x3 a# R+ Z公仔箱論壇此區有妳、其他友好和版主,雖未能一一盡錄,
+ f, M  L% y: M( g7 o但令我覺得是個可以好好分享、交流唱歌技巧的論壇! ...
9 ?2 {% p, Q7 T9 D- j) C5 `+ M# I* k公仔箱論壇pongpong0715 發表於 2014-2-20 01:11 AM
* o: Y4 l1 n& s" k) n

& @4 U% ~4 t5 p) Y: W5 p4 ]公仔箱論壇
; W8 ]9 q* C5 m3 _' w3 p6 x1 ?& C你慢慢唱啦,唔急架。我都係劉德華既fans,送張我在網上畫既圖俾你吖。我見到你又剛剛發了這個圖,哈哈。
5 P4 \4 j) h, j
9 C4 h: e/ J/ s3 S# Ltvb now,tvbnow,bttvb
[attach]2677127[/attach]) n1 S8 m( c4 }5 e# N. }
os.tvboxnow.com' y' B" s8 Z, X6 X6 O

# Y# E, C# b; G6 R. a: v" O% r2 Q1 M) W/ U

0 t) d' Z  _1 Q+ o. p; d8 t
& S, n# H! _) k8 |& x4 n

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0