標題: 廣男與神刁打對台,你撐邊個?支持單身嘅多 定系支持拍拖嘅多? [打印本頁]

作者: _唐糖_    時間: 2013-12-9 07:49 PM     標題: 廣男與神刁打對台,你撐邊個?支持單身嘅多 定系支持拍拖嘅多?

本帖最後由 _唐糖_ 於 2013-12-10 02:01 PM 編輯 % I- M7 \. p2 R0 {0 l8 F1 z  E
os.tvboxnow.com8 O" u& c% i! f1 }$ X; `2 {
公仔箱論壇  Y  _6 I$ @9 }; t( h

1 ^+ h( o% u0 D: U( ltvb now,tvbnow,bttvb
- ?) F- q* v# ]先睇完帖再投票啦~公仔箱論壇3 n, ?: c& {) W% d& s
% l1 A# D: ]% U5 f! G
os.tvboxnow.com! K6 p. G. P  s+ L: Z2 I! d0 e, y2 P9 [3 i

S! V+ ?3 R% h, o( n1 v+ rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) U( F" h* [3 I  Y( H
可能好多人覺得,明珠咁大隻,點會有人中意佢啊?但偏偏何家駿就發掘到明珠嘅優點,並且中意佐佢。我想講,唔好問自己點解“盛”,先問自己 身上有無值得人中意嘅地方。公仔箱論壇! {6 T4 }2 A& Z# m- N& g2 K2 K% |2 D
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 H8 L1 D" f2 H' {- Z. ~

+ `, }% R' r% W' U0 K" ios.tvboxnow.com如果你愛一個人,唔系成日送送禮物,唔系成日發短訊,都唔系禮拜六一齊出來唱下K傾下計食下飯,而系做一個出色嘅人,以後嘅以後,可能仲有其他人愛佢,你要做嘅,系將其他人比落去。
  Z# Y7 S( p  n: @8 ptvb now,tvbnow,bttvb
  s8 t& Q! d5 w" ]; J4 H  f$ Cos.tvboxnow.com
6 T6 E; k% D' m( p9 v! O2 Y, y

: C# W& n  j# h2 `3 e+ J, I

/ _# f1 m4 l+ C0 [  ^公仔箱論壇
) V* u( x+ q& qtvb now,tvbnow,bttvb

7 ]! Q+ J& r5 N5 B8 |+ utvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 A% i8 U3 X1 o6 I

, g7 c4 h* m( e, ]2 X! I) S* TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 X: `0 l( R4 P! m. [$ Q
; G4 l1 u( _3 C( C7 L1 l( \: r1 R
tvb now,tvbnow,bttvb/ D( J+ d  K* M! r

! \, o3 ~: b% ^6 l, i' b0 h) e* D
6 e# G/ _7 }8 {' c

% X/ \" L& f+ W& S2 y2 P- I) m* rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 c' k; Z' g2 h" Q, Jos.tvboxnow.com
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: q& k7 O# [% v2 q( p* G2 u
# |8 {% p) M; c+ O
tvb now,tvbnow,bttvb  J! O" U/ b. b2 ?: s
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* X3 Y0 Y+ @9 \# v3 f# Q, q
os.tvboxnow.com! Y' y; o' @+ h2 d3 V

) P; T) `) G1 k; D2 Xos.tvboxnow.com2 H" s% |' [& {& T1 k# A

; ^( ^5 a' F5 z6 l8 ]os.tvboxnow.com
$ P$ V' h/ p0 I" P7 T. Y2 X$ v
tvb now,tvbnow,bttvb2 D' c& L4 |" o7 r
tvb now,tvbnow,bttvb* U0 F$ T5 c$ t7 y0 B( w& g
  G) h& u8 P# P" k# U

; @) Y! Y) ~1 n: `

$ s" k) s+ M4 Q公仔箱論壇 + Q7 H5 `0 Z- a
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ X- `6 g# s% D9 a: Q

0 R& y; m/ m' Y/ e: aos.tvboxnow.comtvb now,tvbnow,bttvb3 |  K3 D( r) G+ l5 X, l
os.tvboxnow.com0 b- o, i* ]9 V- ]1 z  z

. B7 z* \# s% W6 _% l公仔箱論壇

1 E$ W8 c) q% j. }; s# @- O) `' g
! r# ?: u7 F+ `, M  ?' Q8 E, e
公仔箱論壇" O* |) P4 @0 {) S- k! ^" R

" ?! q3 f/ ?& e: s& C' S公仔箱論壇

?8 Z7 J) l7 {+ t- B; x5 Xtvb now,tvbnow,bttvb' ?. R. q# d* J
2 C+ U( P1 n/ T1 {
5 r  j7 ^% D0 L+ |5 {

8 W% b% C$ M: s- fos.tvboxnow.com
% g% M: \' Z: S& P. @os.tvboxnow.com
) T/ g* }0 X6 L( H2 L; ]& H公仔箱論壇

6 S7 X) n  R2 K- h. a( D( stvb now,tvbnow,bttvb
! G. [+ G" J" s% w6 u3 Cos.tvboxnow.com
: X( c% d' f/ P( |6 w- h3 R3 ~

! o8 w1 N4 ]* ?! z, i6 C公仔箱論壇
+ X+ {" X8 x+ a) `$ q) L. k

0 Z( p5 u* d& F2 E; q, cos.tvboxnow.com

0 S! S5 u/ K+ a8 M( L+ W: D$ W. `' }/ H

5 Q6 }  K$ h1 Y os.tvboxnow.com. v' ?1 e- l6 [

& Y) O, v# P: X公仔箱論壇
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 r& T- H9 h2 T4 F2 p& o( v
# o* k% \: |5 r% t4 e- O  [
tvb now,tvbnow,bttvb/ M! J: m* J0 t9 G5 t+ a- U' P

! H8 }) y  W2 T0 ]+ R: _os.tvboxnow.com

! |# v/ k8 U4 ]  E1 Q& z1 h8 W( T* Ntvb now,tvbnow,bttvb

7 L$ ^& s# ?6 O  Q, O0 nos.tvboxnow.com廣男與神刁打對台,你撐邊個呢?投完票記得講下你嘅睇法喎~ ~
' b+ y' R7 X+ O+ c5 s$ H- Vos.tvboxnow.com
# a0 z' l+ Q) N7 s% E公仔箱論壇

( ^0 r- G( O' Uos.tvboxnow.com
/ A* M" N5 D% N; N% S% M( b
' ^. J9 e, g1 x1 v

8 P$ f. i! u, d! B公仔箱論壇
os.tvboxnow.com* D: y" E  o+ D
tvb now,tvbnow,bttvb& R7 ?3 O9 b) i6 \4 \

作者: solution    時間: 2013-12-10 04:15 AM

本帖最後由 solution 於 2013-12-10 04:21 AM 編輯 3 \+ V4 [4 C; g) N, F; ^
os.tvboxnow.com' p/ J0 A7 a* m& A7 u
呢套劇有唔少偏見。支持獨身o既寫到係貪錢"琅厲"o既怪物,例如江美儀和粱靖琪。
% S) h5 K* i& x6 N% x$ Z個四個男主角無論幾麻甩咸濕都係有情有義。os.tvboxnow.com; j" b+ |, ?: h/ G3 v" A
根本誤導觀眾。3 n$ G6 r( i* p5 ]& O, D) A( i* `

; d1 t0 y$ k# E4 G3 Q  r公仔箱論壇江美儀亦唔係叫人唔好拍拖,而係當遇唔到好o既,就寧缺莫濫,浪費自己精神時間,做其他自己鐘意o既野好過。
作者: yimmh2015    時間: 2013-12-10 08:38 AM

其實兩個既論點都有point,
0 l9 E4 C! r1 T$ ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。都係睇你自己點諗= =
作者: a阿乜    時間: 2013-12-10 11:59 AM

我觉得套剧真係觉得唔错,几幽默,; H( C  U+ a9 `1 a2 j
其实我个人觉得还是两个人一齐比较好,起码有人同你一齐分享
作者: momochacha2007    時間: 2013-12-10 12:54 PM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!  
作者: chrischi    時間: 2013-12-10 01:35 PM

2.  我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: sam_78    時間: 2013-12-10 10:26 PM

我投2。因为单身都会有寂寞的时刻。。。。
作者: hashonet    時間: 2013-12-10 10:52 PM

黃子華在戲裡的台詞實在很貼近大部分的待婚男女。
+ l9 E) Q, Y9 O* U: L公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ q; j1 {# ?+ H- L1 m/ f
例如黃子華對阿蓮說:『…但你怎麼會明白我們人類,有一個伴侶,能夠一起在家看看電視,吃吃火鍋,甚至不吭聲,感受一下對方的存在,這種樂趣呢?』+ A; A* b. R# e- i" z9 `- R7 Y. l2 L

+ }2 x* R. V/ b3 j2 @tvb now,tvbnow,bttvb熱鬧久了又怕太熱鬧,孤獨久了又怕太孤獨。
作者: kavenzou    時間: 2013-12-10 10:56 PM

緊系支持拍拖啦,單身?悶死啦
作者: sin_ye    時間: 2013-12-10 11:09 PM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-11 03:13 AM

拍拖時唔會成世都兩個人stick埋一齊架嘛... 總有單獨做自己嘢嘅時間嘅! 唔計花心自私男或女呢啲衰人cases, 理應拍拖會好一啲...所以拍拖同時有單身有既歡樂!.. 咁當然choose拍拖喇
作者: bichvanluong    時間: 2013-12-11 07:13 AM

希望世人能夠放下世間上種種煩惱....痴男纏女....善哉善哉..
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 10:16 AM

8# hashonet
9 Y4 y6 i  w. sos.tvboxnow.com一人獨飲威士忌,永遠也體會不到兩人共享雞尾酒的百味陳雜。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 10:22 AM

拍拖時唔會成世都兩個人stick埋一齊架嘛... 總有單獨做自己嘢嘅時間嘅! 唔計花心自私男或女呢啲衰人cases, 理應拍拖會好一啲...所以拍拖同時有單身有既歡樂!.. 咁當然choose拍拖喇 ...tvb now,tvbnow,bttvb; R5 C+ A* a0 }: e
大文細佬 發表於 2013-12-11 03:13 AM
公仔箱論壇  n+ P8 B" L$ m
拍拖同時有單身有既歡樂,個個男人都想,可惜唔系個個女人都懂事呢。
作者: biznelson    時間: 2013-12-11 10:31 AM

兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: chinchiu2004    時間: 2013-12-11 08:54 PM

廣男哥好嘢
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 09:50 PM

兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!tvb now,tvbnow,bttvb" t" G+ [  A# U5 H+ W" a5 Q, D
biznelson 發表於 2013-12-11 10:31 AM
. y7 V7 v# W7 g: M/ K' t最怕一有難就拋棄對方,拋棄都算了,有啲仲落井下石。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-11 09:51 PM

廣男哥好嘢
: R4 f8 v$ F$ P( u) U公仔箱論壇chinchiu2004 發表於 2013-12-11 08:54 PM
; T- Q+ E+ u0 j' l" E9 U! Z
! Q0 q" a! y) S% l可能系因為佢學哲學,講嘅好多嘢都幾耐人尋味。
作者: Komatsu    時間: 2013-12-11 11:52 PM

筷子是一枝,還是一對呢?
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-12 12:35 AM

筷子是一枝,還是一對呢?
9 I0 `) w1 c: `; x0 b$ q! cKomatsu 發表於 2013-12-11 11:52 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 o$ C; ~# F- _2 J* L" G/ K
有趣,我又想起了匙羹……
作者: 大文細佬    時間: 2013-12-12 01:26 AM

14# _唐糖_ 公仔箱論壇* A0 _) j0 z8 p5 W( `
哈哈哈.... 好似好有苦衷咁喎! 咁就要教育下啲好強佔有慾嘅人喇!
作者: momochacha2007    時間: 2013-12-12 11:05 AM

I also agree to this 兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: armstrongwong    時間: 2013-12-12 03:16 PM

各有各好喎
作者: Zhentai    時間: 2013-12-13 11:48 AM

single is better because you can be very so many girls at the same time
作者: moonlight1812    時間: 2013-12-13 05:01 PM

不強求。
1 W1 {5 v1 S: T' FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不為單身而單身,不為拍拖而拍拖。0 D4 `. y7 _" Z" r

0 V9 Q* ^1 A+ C我喜歡徐志摩的
2 ?* j8 |) F7 r) ]! D9 d8 I# @4 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「我將於茫茫人海中訪我唯一靈魂之伴侶;得之,我幸;不得,我命;如此而已 。」
作者: reno8888    時間: 2013-12-13 06:54 PM

我覺得單身好!可以自由暢遊成片森林/花叢,毫無約束!
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-13 09:41 PM

不強求。
8 i; N6 x: V" A不為單身而單身,不為拍拖而拍拖。
7 F2 r% Z& {# j9 c% T+ Z, `: `
4 G: m6 g6 {# A( U, stvb now,tvbnow,bttvb我喜歡徐志摩的
. @4 G7 U1 V4 @# D  y: LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「我將於茫茫人海中訪我唯一靈魂之伴侶;得之,我幸;不得,我命;如此而已 。」 ...os.tvboxnow.com0 l( K8 Y7 }9 @  F1 ~5 Q3 b
moonlight1812 發表於 2013-12-13 05:01 PM
公仔箱論壇  X* u4 M2 \6 _, t0 O( n
把最好的自己留給對的人。
作者: _唐糖_    時間: 2013-12-13 09:43 PM

我覺得單身好!可以自由暢遊成片森林/花叢,毫無約束!
! z5 }7 r0 I0 X3 t/ e& u, \! Hos.tvboxnow.comreno8888 發表於 2013-12-13 06:54 PM
- o9 `: K4 j4 ?3 x9 U! z) n' K我一直都沒有投票,我雖然也很期待緣分,但是又很享受現在單身的自由,真矛盾。
作者: SkyNaruto    時間: 2013-12-16 01:10 AM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: singua    時間: 2013-12-16 09:34 AM

不知道神刁说的无性生育会在没有男士的情况下怎么进行。
作者: xbird99    時間: 2013-12-17 01:19 PM

梗係撑阿子華啦!
作者: zyz2011    時間: 2013-12-19 12:21 AM

我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜
作者: enzyme.tcm    時間: 2013-12-19 08:36 PM

我選我覺得拍拖好!就算單身再快樂,都無法代替兩個人嘅開心和甜蜜!
作者: 留美博士    時間: 2013-12-20 03:46 AM

其實單身有單身的好與壞,拍拖也有拍拖的好與壞,只是目前我覺得拍拖好,因為做任何事都可以和心愛的人分享,是最完美的
作者: lwljin    時間: 2013-12-20 03:01 PM

作者: michael2c22    時間: 2013-12-21 04:30 PM

讚同:
" u6 h9 p! |$ {2 l% R$ w$ ?- r! b) qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。兩個人永遠比一個人好,同甘苦共患難!
作者: lolo1994    時間: 2013-12-22 07:40 PM

緊係支持拍拖拉  有個伴
作者: oblivious    時間: 2013-12-23 12:18 AM

Choice No. 2~os.tvboxnow.com6 j' u5 N6 }# A0 i; s% G3 A+ S

3 M2 l3 }. `  u; k" A" g4 C8 U) d. {$ ~/ CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Both have their own points, but I think it's always nice to have someone around! There are things you can only experience when there's a special someone with you. :D

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0