標題: [翻唱] 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥 [打印本頁]

作者: jenniferdream    時間: 2013-9-24 04:26 AM     標題: 小花貓-千枝針刺在心(女版)林子祥

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-10-19 08:41 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb# X# H& Z$ }- s& S- }
4 `6 ]) V; o$ J/ O4 z# J
今日送給大家的經典歌曲是林子祥的千枝針刺在心 os.tvboxnow.com' Z; l0 u' [* [3 A
如果個youtube無聲,就看個player的喇叭是否打上x,如果是的,只要drag個volume 向右就ok了。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- s+ v5 n. j7 D0 y
5 v& P* b, f6 U# v
tvb now,tvbnow,bttvb# ]6 j$ p7 {/ r5 E( m4 T9 j
tvb now,tvbnow,bttvb* ]# v% ~0 F" ]3 v0 X# s* m
https://sites.google.com/site/jenniferdreamhk/home/music/1000pins
作者: ~劍全~    時間: 2013-9-24 08:50 PM

多謝小野貓翻唱分享!
" L' L4 @: |1 G! D" lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" P* [/ V4 N0 h8 L
話時話,好少女仔會揀林子祥嘅歌嚟唱.
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-25 10:00 AM

本帖最後由 jenniferdream 於 2013-9-25 10:01 AM 編輯 7 W. [/ }$ c/ s% Z

; Q% o  |7 r8 W- g* s3 g% T: s- s; d2# ~劍全~
  Q) D7 u& K: x, Rtvb now,tvbnow,bttvb
8 Y/ i' E6 {3 _) W7 a( g7 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。系咩,我個個男歌星好聽既金曲都會翻唱,謝謝版主支持
作者: jeniffer7799    時間: 2013-9-26 02:07 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!
作者: jenniferdream    時間: 2013-9-29 12:51 PM

好棒!男歌手的歌女生唱真不簡單喔!tvb now,tvbnow,bttvb0 {7 w9 K0 H" s0 e+ |; h- ^- M% J
jeniffer7799 發表於 2013-9-26 02:07 PM
公仔箱論壇1 B* E$ u* R4 H0 E, Y6 i
os.tvboxnow.com- p$ w) D$ A# D1 M
谢谢姐姐既赞赏
作者: mar76383    時間: 2013-10-3 10:28 PM

這首也唱得很好,好有水準
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-7 03:44 AM

這首也唱得很好,好有水準
  X& ~9 P3 m& O! _) _  wmar76383 發表於 2013-10-3 10:28 PM
os.tvboxnow.com8 i- J3 f# c7 t3 J- R, a6 H
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 ]# ?; W  h% C
谢谢赞美
作者: Samtsui1968    時間: 2013-10-13 07:44 AM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-10-19 08:42 PM

嘩你有好多男歌女唱,首首都很特別,好歌呀
7 ~* k1 e  a! N! r) {3 v# ptvb now,tvbnow,bttvbSamtsui1968 發表於 2013-10-13 07:44 AM
公仔箱論壇! H- t- E( P& t! L; E8 I
os.tvboxnow.com4 y7 D( ?# [  }4 ?1 U( U
谢谢赞美
作者: Nikkisweet    時間: 2013-10-30 02:04 PM

好聽
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-2 01:06 AM

10# Nikkisweet os.tvboxnow.com* \6 p& O# a. s5 D7 ]

% x) Q1 s" }% n% b8 o8 P* G谢谢赞美
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 12:33 AM

林子祥
% _$ K9 r- X( d$ h9 t3 }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
3 C6 t7 g/ a# D% b1 |4 S" U千枝針刺在心+ B# w! a% c0 o+ Y. T2 b, J
作曲:林子祥公仔箱論壇: b  l! P4 F1 e2 d1 E
填詞:鄭國江
* \8 d0 }6 J/ B  R& uos.tvboxnow.com
2 A" {1 u3 Y, {6 R3 o, K9 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你何故牽走了我的一顆心
4 ~- o# B, _6 x6 m% Hos.tvboxnow.com更何故竟不顧而行公仔箱論壇  |$ w. z$ f6 u" J) H# `
還令我的愛彷似在泥裡陷
! e7 ^/ \/ d7 Y0 Ttvb now,tvbnow,bttvb愛人你何殘忍# f: G- z2 J( Z. H$ m% Y
你何故不問問公仔箱論壇: ?2 p& y, J- m% p
你何故竟毀碎我的心os.tvboxnow.com, M6 i6 e0 Q* K$ L7 H
難道那些快樂不再令你留下
) X4 r2 U/ ]8 R0 i空追憶枕上唇印
/ d3 s' i- J( D0 f* \tvb now,tvbnow,bttvb更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網
, r2 w! ?4 ~: |9 n, M一顆心一顆心插著針
- ^6 a% n6 N( o) A% N4 {# w  X它的痛苦有誰問
* [' @1 M1 Z2 @  e/ O/ n$ C千枝針千枝針刺在心0 g# {3 c, C/ S) }' i' R
心內凝著的血盡變淚痕
- [4 S3 @7 i% eos.tvboxnow.com我還要裝作我不打緊6 m3 H4 Q7 s+ _$ p6 J
我還要裝作更開心
" X. i9 j7 G* h. A1 Q" m0 v誰料我的快樂只是迷陣os.tvboxnow.com4 E- S: h2 m* [3 v- {6 K
枕邊珠淚常浸
作者: 625goodie    時間: 2013-11-3 07:08 AM

利害,呀林子祥的歌都唱得頭頭是道
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 03:45 PM

你推帖真係推得好肉酸吓喎
* B8 X7 |* O" e( Q( k  N4 f成個幾月前既歌,依家先補歌詞
; l/ W3 V; x# G( y8 Qtvb now,tvbnow,bttvb開埋咁多acc淨係幫你推帖,其他既望都吾望又無分享
; ?6 x6 \4 e7 H# H) qtvb now,tvbnow,bttvb個個forum都係咁,你駛吾駛呀TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ |6 V4 L& S7 Q6 P4 ?
其實你唱得好難聽lor
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 05:55 PM

14# siuhakhaha
, a% p6 \  t9 f; Tos.tvboxnow.com
5 }& a, Y) U9 [! @1 v8 x- O; z你係到抹黑我都抹得好肉酸下喎,那些人開Account做什麼我管不到,這是他們的自由,這裡有人
+ _) p4 I+ j  _* |2 a- e一日推十幾個post唔見你去話,其實我唱得難聽又怎樣,這裡有說唱得難聽唔可以發歌嗎.  好心你就唔好扮鬼扮馬,係人都知你是誰。你不但只
5 y/ i3 t! k! F! r* jos.tvboxnow.com侮辱我和來打comment既人,你還侮辱了你自己。唱歌唱到沒有容人既氣度,就唔好唱喇。
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 06:16 PM

14# siuhakhaha
4 \& a; q* P0 j9 _6 T4 r
; n+ [( t2 m2 m( W公仔箱論壇還有下次要話我,唔好在我睡覺時候,這不是君子所為
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 06:37 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lor
5 R& a! g# j. J7 Y* {講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!
4 K, z) N8 a$ k. ETVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。咁大個人都唔怕醜嘅!& Z+ J. E) M1 s; m+ f0 D6 R
寸完見版好覆帖用“支持本論壇”tvb now,tvbnow,bttvb; e5 o" x9 D- S$ L/ b/ A
自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:03 PM

17# siuhakhaha
) P6 h- `9 f3 o4 J/ H3 A8 F: @0 s3 j7 y5 x( D
你巫告人真係好本事,唔怕醜那個是你啦,咪屈得人就屈。我就係copy佐他給我個comment來支持他啦。好心你就唔好甘小心眼啦。我唔係寸他。只是好奇想問下他是不是管理員。好心你就唔好學是學非啦。得閒就唱好d歌。妒忌人和抹黑人,幫唔得你出位既
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:09 PM

17# siuhakhaha
; m8 y5 L9 R0 _0 A% Wos.tvboxnow.com公仔箱論壇$ b% {6 Q) V3 |9 O, }# ~8 b: G4 g
有本事就用回自己個帳戶來話我啦,何必要開個新帳戶來巫告人,名不正,言不顺
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 07:11 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.
6 h2 ~- ~+ h0 }9 g, Q- ~  Z
1 o. a! U  t( u! X+ yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:15 PM

要出位學你咁推帖咪得lor!
* ?+ p, p# c) T, GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你唱到咁到有fans話唱歌人才,真係大開眼界,佩服!咁都講得出……
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:27 PM

唔係掛,有人來支持复帖都俾人鬧,你覺得唱得唔好聽又鬧,
6 X. M* r) J; `0 J. e6 K$ Zos.tvboxnow.com你有沒有覺得你自己有病
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:33 PM

請2位 jenniferdream  siuhakhaha 立即停止爭拗.tvb now,tvbnow,bttvb; L: ?3 i7 }2 L4 [! c6 ~
& _) e" ~8 Y3 u& B- p
至於 jenniferdream 有冇用分身推帖,內部會進行調查係唔係有呢件事.
5 e8 _. o" V; p6 a- r9 @7 qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。~劍全~ 發表於 2013-11-3 07:11 PM
7 Y3 H$ A9 V9 L# |- u
8 z! o; E( f; o6 C* R: _公仔箱論壇唔该你check 清楚D是不是我分身推帖
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:44 PM

唱得難聽吾係罪,但推帖推到你咁肉酸就好樣衰lortvb now,tvbnow,bttvb* N5 G/ B0 h3 C
講扮鬼扮馬邊及得你呀!日日響度自問自答自high!
5 ]7 e1 Q# q+ ~# P+ @. z咁大個人都唔怕醜嘅!' ]* r7 ]2 @5 n7 x: e( W! r
寸完見版好覆帖用“支持本論壇”TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# p% e, c. |2 J7 l; L
自己咪又一樣!唔通你係話事人?
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:48 PM

你地班人唔想我係到唱咪出聲囖,使乜玩人玩到甘盡,此處不留人自有留人處,莫! e% ~5 i: C* G% f
需要踩著人,傷人既自尊心。實在好過份。
作者: siuhakhaha    時間: 2013-11-3 07:53 PM

出完歌個幾月先至補歌詞?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' V# E% A* o* q% D& e" Q
唔係推帖係乜?出一個新acc就推番晒你Dpost上來
8 F5 V) x! B4 K( g) FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。果Dacc有D新到一個星期都無,但全部都只會回你D帖
$ R( @/ v  x2 k  |/ v其他forum情況一樣,最攪笑同一個acc回完又回
& `6 y& S  H& M( j" @& V公仔箱論壇話要一聽再聽喎!仲要推親推半版5 g) b- @$ D& M3 }+ _
其他少發歌嘅網友一下子被到落底,咁好唔健康lor!
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 07:55 PM

24# siuhakhaha 公仔箱論壇( A) q9 T/ y( l& x
os.tvboxnow.com2 o2 T9 t8 ]4 j) a, B; S
你刚刚才推完一堆帖,话紧你自己呀
作者: jenniferdream    時間: 2013-11-3 08:00 PM

26# siuhakhaha 公仔箱論壇9 g2 I; ^' o, q. a8 x  V7 p
公仔箱論壇! C* U0 e* j) k/ J  y
好心你啦,讲来讲去都系那几句,你烦唔烦呀,那些人开了几多天我都唔知,看不见,点解你甘清楚呢,呀原始人

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0