標題: tvb劇内中老演員(謝天華,劉松仁等)嘴年靚妹明星的大特寫鏡頭... [打印本頁]

作者: gugou    時間: 2013-8-1 12:54 AM     標題: tvb劇内中老演員(謝天華,劉松仁等)嘴年靚妹明星的大特寫鏡頭...

6 c. {- c* Q$ \* E& {0 b0 k公仔箱論壇
作者: lol25896    時間: 2013-8-1 05:39 PM

' A) L7 k( C7 I$ p. N6 S+ m' n1 {1 R
謝天華都唔係好老ja,咀唔咀特寫鏡頑有乜所謂?  2個都係尊業演員, ,而且都唔可以以貌取人,唔駛做藝人啦
作者: gugou    時間: 2013-8-2 12:09 AM

tvb劇集個吸引之處係佢嘅劇本同埋編導。又不係三級片, 根本無人會鍾意睇呢d濕吻大特寫。其實kiss呢d畫面,借下位輕輕帶過,交代下劇情,就已經足夠。你咁鍾意睇中老男人濕吻大特寫。不如等幾時無綫拍胡楓濕吻特寫畫面。你到時埋睇個夠囉。
0 L6 K& j0 B0 Y: E公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb: H: k2 u3 b/ w. B( z
不同年紀的演員都應該演適合其年齡d角色。就好似二十年前“大時代”呢套劇,入邊有不同年齡的演員。但係每個演員各安本分,只演適合佢年齡的戯份。所以每個角色都演得恰到好處,栩栩如生。鄭少秋和劉松仁在劇裏的戯份頗重,前者更係半個主角,但係佢地嘅角色都唔係花靚傾。呢套戯非常成功,選角係其中一個因素。# f% }, z- ?/ r* Y+ b

3 x$ L8 |! g& \2 Z. Q0 }- Btvb now,tvbnow,bttvb譬如我以前好鍾意睇苗橋偉做戲,但係而家真係好難接受佢演型男個角色。在這樣下去,無綫遲早會被韓日劇,甚至台,内地劇淘汰。到個陣時就好似十幾廿年前亞視咁,後悔已經太遲。
作者: okx321    時間: 2013-8-3 06:57 PM

唔系太想见到
作者: chak2010    時間: 2013-8-11 10:16 AM

希望再看到
作者: 小胖胖    時間: 2013-8-25 03:28 PM

給演員一點福利瞜XDXD
作者: GirlPowerBB    時間: 2013-9-15 03:05 PM

謝天華都可接受,但劉松仁真係頂唔順..........

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0