標題: [討論] 你地點睇今次部HTC One [打印本頁]

作者: vic_v    時間: 2013-3-31 05:58 AM     標題: 你地點睇今次部HTC One

講外型, 今次部one真係好靚仔, 搞到我都想轉會有冇人係諗住入手
作者: 大口佬    時間: 2013-3-31 06:19 AM

一個字 靚os.tvboxnow.com1 ^# m8 U) Q" A# l8 [! b
但未用過htc機, 唔知好冇用
作者: slnb2001    時間: 2013-3-31 01:42 PM

對佢部相機有保留.
作者: south_panda    時間: 2013-3-31 05:35 PM

我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~
/ U, C+ H5 u: C5 c, `公仔箱論壇htc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% W0 z3 j. g3 E/ O" w- ~4 b
比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而samsung 很明显就是function 派的~
作者: 炸彈人    時間: 2013-4-1 07:48 AM

以前用過htc機, sense係幾好的, 但之後d款都冇咩新意, 所以轉左會, 今次部one我都好期待, 款真係靚仔左好多, 睇d科技網評測就唔錯, 可能都會入手
作者: 炸彈人    時間: 2013-4-1 07:49 AM

對佢部相機有保留.
0 w: W5 y6 N$ U+ `) j! ?公仔箱論壇slnb2001 發表於 2013-3-31 01:42 PM
相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架公仔箱論壇" O. s5 N9 f, e' n" ]# L6 f& }
有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦
作者: vic_v    時間: 2013-4-1 07:35 PM

我用着htc one x,目前为止都没有什么问题,相机拍照很快,普通用电可以耐1天半~ 公仔箱論壇0 A8 `& s+ }: O3 C1 t2 p/ z+ W- e
htc 一向来的设计都蛮不错的,这次的htc one 的确让我也想要换手机的冲动~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ A& r- M: P$ @, u2 @
比较过samsung 和htc,htc 的机身让我觉得比较solid,而s ...tvb now,tvbnow,bttvb2 d. A+ e4 H) r$ x1 z# g% R( w5 `
south_panda 發表於 2013-3-31 05:35 PM
公仔箱論壇+ q6 S% I7 M8 {( S1 h
我見ONE係金屬機殼, 點都一定襟用過膠殼既, 而且個款仲靚仔D
作者: vic_v    時間: 2013-4-1 07:37 PM

相機我睇佢雖然得400萬像素, 但呢個係實際輸出既數字, 影相未必差得過千幾像素既手機架+ d9 ?$ j4 |: N0 j' X
有時有d標榜像素高既影出黎可能仲差過像素低既, 就係因為實際輸出根本冇咁高, 就好似dc雖然像素高但影相都差過d單反同無反啦 ...
- [* @/ `6 p: q; Z& Kos.tvboxnow.com炸彈人 發表於 2013-4-1 07:49 AM
1 y; ?: W7 e; n& a4 u! Z% E1 X- ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我見D科技網比較過ONE同S4, ONE影出黎既相仲靚D: http://digital.sina.com.hk/news/-7-1347305/1.html?l=2165254
作者: 魚柳bell    時間: 2013-4-1 08:18 PM

我諗住買呀,今次個mon好靚咁,有成468ppi
作者: 大口佬    時間: 2013-4-1 10:33 PM

d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
作者: 炸彈人    時間: 2013-4-1 11:50 PM

本帖最後由 炸彈人 於 2013-4-1 11:52 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb6 Z: I% D/ r- a0 C  H. Z8 I

/ Z1 K$ ~! d& [, B公仔箱論壇
d電襟唔襟用先?見佢好似冇得換電架喎?
6 k& }. j1 @- c& l大口佬 發表於 2013-4-1 10:33 PM
. @5 ]! G( X2 Z3 O/ u公仔箱論壇呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 k5 S, }/ Z3 u8 c
不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z-GS3
作者: 大口佬    時間: 2013-4-2 12:10 AM

os.tvboxnow.com4 O9 l8 S$ n$ n* `& L
呢樣反而唔太大問題, 一樣可以用外置叉電姐, 第時就算換電話都用得返, 反而買多舊後備電仲晒錢7 }0 P  [& a' k- b! _8 ?1 X) q' N
不過其實one既續航力仲勁過xz同s3, 一般人都夠用掛: http://www.hksilicon.com/kb/articles/125105/HTC-One-Xperia-Z- ...
; K8 I6 C# {5 \6 q+ g公仔箱論壇炸彈人 發表於 2013-4-1 11:50 PM
; M3 L+ f% L) p公仔箱論壇如果係咁都買得過, 香港快d有就好, 可以試下實機
作者: linggo    時間: 2013-4-11 10:28 AM

呢星期開始有機構攪試機會...希望早d出啦....tvb now,tvbnow,bttvb+ _9 h! {- L. z2 d
***出先..先機會盡失啦
作者: jr8540    時間: 2013-4-19 07:32 PM

http://chinese.engadget.com/2013/04/17/htc-one-preorder-china/os.tvboxnow.com- m- a3 o1 I" x; c9 Y0 `1 X$ K8 |

; x: k; u% N0 m. A4 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢部HTC ONE國內版會唔會好D,不過好似無4G
作者: joeywongchoyee    時間: 2013-4-21 12:18 AM

呢部應該可以為HTC 搶返一啲市場~6 A5 C# X. Z6 n; @/ X
整體性能不俗~
1 o9 d! v) U' H! p2 ~0 d0 h* p6 s" s但希望系統更新的速度快一點~
作者: Hl2000    時間: 2013-4-25 01:04 PM

must buy!
作者: Hl2000    時間: 2013-5-1 10:41 AM

thank for sharing

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0