返回列表 回復 發帖

都係嗰句,好難得你咁樂觀! 你嘅生活壓力係我嘅五倍  
有港人朋友講過, 要上一輩子做咗好多錯事, 今世先成為香港人
di0208 發表於 2022-10-13 08:17 AM
其实唔止香港人,强国人下一世都千其唔好做
條骨都無佐lu
可以㗎冇問題 早午晚三餐, 食得幾多啦, 宵夜就唔好啦! 食得多係慢性自殺, 有害健康
di0208 發表於 2022-10-13 08:22 AM
有人包一日三餐,已经解决我大部分问题架啦
條骨都無佐lu
我只是幽默的讽刺
千万别当真,我还是不舍得蜜汁叉烧和脆皮烧肉
di0208 發表於 2022-10-13 08:39 AM
加入巫教也可以吃猪肉的
哈哈哈 最怕付出了没有成果,过劳不多得,那才叫做阴公
di0208 發表於 2022-10-13 08:43 AM
我有一份工,叫阴公
lhy92725 發表於 2022-10-13 10:11 AM
要嫁了?
其实唔止香港人,强国人下一世都千其唔好做
lhy92725 發表於 2022-10-13 10:02 AM
我呢邊,有好多未去過大陸嘅, 成日響網絡報紙上稱讚,你嗰邊天上有地下無? 叫佢哋剪咗我國張身份證,又唔捨得?
lhy92725 發表於 2022-10-13 10:11 AM
我呢邊比上不足比下有餘! 肯落手落腳做, 三餐一宿基本上冇問題! 甚至有好多空缺工作為沒有人做
加入巫教也可以吃猪肉的
4461 發表於 2022-10-13 08:04 PM
巫教?是不是原住民信仰?原住民平时是可以吃猪肉,不过进深山野岭,也是不能
我有一份工,叫阴公
4461 發表於 2022-10-13 08:06 PM
哈哈哈 工字不出头,可以尝试做点,小本生意或者小投资!我有朋友做小农民种小辣椒、桔子、番石榴、扣除成本 每个月有七八千入息
我呢邊,有好多未去過大陸嘅, 成日響網絡報紙上稱讚,你嗰邊天上有地下無? 叫佢哋剪咗我國張身份證,又唔捨得?
di0208 發表於 2022-10-14 08:55 AM
呢三年防疫,已经令好多人闻风丧胆了呀
條骨都無佐lu
要嫁了?
4461 發表於 2022-10-13 08:06 PM
嫁乜野,系版主大人话请我食早餐咋
條骨都無佐lu
哈哈哈 工字不出头,可以尝试做点,小本生意或者小投资!我有朋友做小农民种小辣椒、桔子、番石榴、扣除成本 每个月有七八千入息
di0208 發表於 2022-10-14 09:12 AM
现在仲敢做小生意,做乜死乜哦
條骨都無佐lu
呢三年防疫,已经令好多人闻风丧胆了呀
lhy92725 發表於 2022-10-14 09:29 AM
係時候同外國嘅政策接軌囉
個病毒都開始減弱了, 打咗疫苗,有D人中招三次, 都好快痊癒!
嫁乜野,系版主大人话请我食早餐咋
lhy92725 發表於 2022-10-14 09:30 AM
出嫁咗仲個衰
我阿媽成日投訴 ,嫁作人婦係最蠢? 做餐死又冇OT, 全年無休 又要受一家大細投訴

都係嗰句,好難得你咁樂觀! 你嘅生活壓力係我嘅五倍  
有港人朋友講過, 要上一輩子做咗好多錯事, 今世先成為香港人
di0208 發表於 2022-10-13 08:17 AM
又不一定,要睇開D,更衰D都仲有無你份就好。
外星貓E生