返回列表 回復 發帖
貓姐早晨

暫時用住小强屋企部勁腦做住server先!

唔係有好多mirror server既咩(香港, 馬來西亞, 北美等等)? 一部server down咗, 其他入口應該冇問題至係架? 點解边到都上唔到呢? 咁啲mirror server攞黎有勿野用呢? 唔係得个 ...
pknoface 發表於 2/8/2014 07:58 AM
係全部入口入一個伺服器
認真睇真啲真係又真係
咁都叫做mirror server?
NAS系咩黎架
條骨都無佐lu
NAS系咩黎架
lhy92725 發表於 2014-8-2 10:09 AM
NAS既意思係: New Also Same.
小强兄係話即使買啲新硬件返黎换都係一鬼樣既遮。
新嘅點都應該好d掛
條骨都無佐lu
貓貓早晨
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
簽名被屏蔽
講d甘專業嘅野我吾明哦
條骨都無佐lu
簽名被屏蔽
又系時候煮野食了,太熱都吾想鬱
條骨都無佐lu
raid 其实是 for data backup .... performance 其实没有增加几多... 所谓的增加都是 theory 上 ... 本人有参与几个 server project.. senior 都是甘讲... 当然有做过 benchmark ....
mirror 来说有很多种... 如果 ...
gamerkeye 發表於 2/8/2014 12:02 PM
Strip Raid + Mirroring + parallel Raid

簡單啲就:
認真睇真啲真係又真係
又系時候煮野食了,太熱都吾想鬱
lhy92725 發表於 2014-8-2 12:57 PM
海鮮魚翅羹
型 英 帥 靚 正
Strip Raid + Mirroring + parallel Raid

簡單啲就:
http://1.bp.blogspot.com/-B5VWZ4Qt2rY/T24qMqoKfHI/AAAAAAAAAFU/W32aIJBhvgs/s1600/R ...
lckiong 發表於 2014-8-2 01:37 PM
美 + 女  + 女 = 索

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
型 英 帥 靚 正
簽名被屏蔽