返回列表 回復 發帖
大家早午晚呢
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
我呢邊無,我見果兩部商用機裝WIN7都寫明是家庭裝
lhy92725 發表於 2015-8-7 11:23 AM
咁神奇?話明商用點會俾你win7home啊
宜家M記成套正版揼咗上官網任你抄,係差在你有無條Product Key去active佢
perfectman 發表於 2015-8-7 11:27 AM
哈哈,好多人以為買咗個正版最重要嘅係個DVD,其實最重要嘅係個license key,所以好多人隨手丟咗license key留住個dvd
睇咗!你可以刪除
可以再用,active比较多部就嗻。
win8开始,电脑经已冇任何license key係底部,直头online active嘅。
其实係tvbbox度search,乜key都唔使啦。
微軟不會管你作業系統軟體是怎麼來的,只要能拿出license就好
chenwenwu 發表於 2015-8-7 01:13 PM
没错,所以很多人不知道,把license丢了,留住dvd
係喎,E+先發現我部note book係無key
Anonymous 發表於 2015-8-7 01:22 PM
原装preloaded win8开始就冇,另买就有。
我都係用原装win7,不过我format完之后都係crack咗佢。
懒得active佢
冇特别
等新机黎好过啦,好多客仔叻唔切走去升级,有问题攞黎俾我问我点。
KK都未答我用咩牌子移動硬盤比較好
lhy92725 發表於 2015-8-7 04:23 PM
比較出名同多人用就 WD & seagate,我自己就用transcend。肯定唔好嘅係Hitachi
大家早午晚
甘我買transcend, 仲便宜D添
lhy92725 發表於 2015-8-7 09:31 PM
transcend睇款啦,我买個果比較實鄭,所以用到唔錯。