返回列表 回復 發帖
我吾知旅行團會吾會帶你地去買野哦
或者有D景點吾知系米包曬你門票
老實講,我無咩出外旅行的經驗
我唯一自己出錢去過的地方是香港同澳門
而果邊基本上都朋友在,而且可以碌卡的 ...
lhy92725 發表於 2015-7-8 01:59 PM
景點嘅入場票係包埋嘅!
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
跟團呢,小心有陷阱,呢D新聞我睇太多了
lhy92725 發表於 2015-7-8 02:24 PM
我依個團包冇陷阱,其實係HP包嘅點會有陷阱啊之前我去巴厘島都係HP包嘅吃好住好玩好,得私人消費需要用到錢嗻
北京5日4夜自由行同跟團好大分別㗎喎

1500真係少咗啲嘅,出得國玩,如果因為無現款而玩唔到,去唔到,買唔到,之後一定後悔,同埋唔好用信用咭,匯率一定蝕㗎
你喺大馬唱定多些少過去啦,用唔晒返嚟唱返馬幣遮

...
perfectman 發表於 2015-7-8 02:33 PM
你講果d土產係有錢人買嘅土產我買唔起我就係唔鐘意係外國用卡,所以先煩惱要帶幾多錢先夠,但係帶幾多就用幾多,唔會剩返大馬。
所以唔希望帶太多用唔嗮而被逼買d無謂嘢。
原來是公司旅行,甘就好D
不過行街買野,吾覺吾覺就使大佐啦
不過京城好多地方都收信用卡嘅,無問題啦
lhy92725 發表於 2015-7-8 02:35 PM
就係咁先會諗帶少d夠唔夠,上次去巴厘島帶馬幣500都用唔嗮,被逼買d無謂嘢。今次北京應該比較多嘢買,所以打算帶馬幣1000去。
唔通食碗餃子又碌卡,買個燒餅又碌卡咩?
北京好多街頭野,現金交易,唔收咭㗎
用咭蝕好多匯率㗎
perfectman 發表於 2015-7-8 02:43 PM
你講得都冇錯嘅,依d小食,睇落唔洗幾多錢,買下買下就好大數目架啦。
全球最貴車位

随着人口越来越多、地产越来越珍贵,停车位的价格也跟着水涨船高。一般上,我们居住的公寓都有提供免费停车位,但一些人口密集的地方,车主必须像买房子一样买下整个停车位,才能让爱车有个遮风挡雨的地方。

其中,某个停车位的价格竟高达 633 万令吉,获得“世界上最贵停车位”的称号!你知道它在哪里吗?答案是香港!

香港 @ 马币 633 万令吉
观塘工厦内的一个巨型停车位,以高达 1288 万港元(约 633 万令吉)的天价卖给了一位车主,成功超越美国 100 万美元停车位的价位,成为全球历史上最贵的停车位。

据消息称,该停车位之所以能够炒过千万港币,是应为该停车位可以被用作商业用途。买卖双方在 2012 年 7 月 19 日签订的临时买卖合约中,备注栏已注明可用作店铺用途,而香港政府也发出豁免书,允许该地段转作零售用途。
帶5100人民幣差不多
Pedestrian_A 發表於 2015-7-8 03:59 PM
5日4夜用5100人民币当我印銀紙啊
黎呢度要同KK打招呼呀
lhy92725 發表於 2015-7-8 04:03 PM
冇所謂,出現就得啦
旅行團那年我現時太太去看世博被強迫購物
KK小心!
Pedestrian_A 發表於 2015-7-8 04:03 PM
依樣我都聽唔少,簡單d講唔俾佢捉就得啦
HP tablet常常需要restart否則無聲
Pedestrian_A 發表於 2015-7-8 04:05 PM
HP出名notebook同desktop&printer,你走去買table
我都想買返部notebook,吾知咩型號比較有性價比呢
lhy92725 發表於 2015-7-8 05:14 PM
你普通用買i3就夠啦,4gb ram,hard disk幾大你自己諗啦。其他野乜嘢牌子都一樣架啦。性價方面自己去搵下。
多謝kk贊助
chan200308 發表於 2015-7-8 07:35 PM
我贊助過你冇啊
125 long time no seekhabar baik
大家早午晚
kk ~ also long time did not see you

hari raya is coming, going anywhere ?
fls125 發表於 2015-7-8 08:55 PM
going beijing