返回列表 回復 發帖
玩陰陽神雕寶鑒
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
估中有獎
大家早午晚
依架極度留意大馬嘅政治新聞,仲港劇過港劇
KK早晨,睇緊電視練神功阿
mnb1123 發表於 2015-7-8 12:01 PM
大馬發生緊連港劇都拍唔出嘅港劇
貓貓!係強國,1500人民幣,算多或少?
甘米拍大馬劇咯,一樣可以睇架
lhy92725 發表於 2015-7-8 12:28 PM
依個劇用幾十億美金拍架,你都留意下啦,好刺激架
原文如下:

香港仲有啲咁樣經營手法既大排檔,似足大陸既黑店,圖中既沙拉骨$204,魚香茄子煲又係$204,無影到既粟米班塊仲勁250,牛腩煲又係250。四十幾人食啲家常便飯竟然要一萬蚊埋單,無錯,大排檔為起一圍要二千 ...
perfectman 發表於 2015-7-8 01:22 PM
40幾人吃港幣整萬我覺得好正常wor再加上人地有冇放價錢牌先,有嘅話就願者上釣。
你問得咁虛無,叫人好難答你㗎喎

1500人民幣,如果買麵包可以食死人,但係就買唔都一格階磚

你問馬雲,100萬多唔多錢,佢可能會答你:散紙就唔好煩我啦 ...
perfectman 發表於 2015-7-8 01:30 PM
所以咪睇下佢對1500人民幣有乜睇法囉個問題一d都唔虛無,係你諗得虛無嗻
睇你點用啦,好多人黎講散紙都不如,但又有好多人是成個月的生活費了
lhy92725 發表於 2015-7-8 01:35 PM
對於平民嘅生活水準?1500可以用幾耐?
真相:

網傳大排檔萬元埋單 被指黑店女東呼冤

大排檔海鮮價「劏」學生?有網民昨日於社交網站發貼,指一行四十多人到大排檔吃晚飯,點了數款"家常小菜",埋單要近萬元,形容大排檔有如內地「黑店」,「同去搶有咩 ...
perfectman 發表於 2015-7-8 01:38 PM
其實依d事睇個人有冇用心諗嗻,用心諗就算d學生冇叫貴價嘢,個價錢我都覺得正常,就算貴,都唔超過20%,所以唔計係黑店。
家陣麵包都要成8蚊個啦,其實千五蚊都未必食得死人咯
你好睇少馬雲哦,100萬?1億佢都未必睇得上眼啦,100萬?普通師奶都有啦
lhy92725 發表於 2015-7-8 01:39 PM
睇黎強國消費都好高下wor咁強國有冇乜嘢特別土產買架,價錢又如何?
下個月去北京5日4夜,打算帶1500人民幣去,不過驚太少,所以問下你強國嘅行情
如果有屋住,吾使比租比水電煤氣費
吾使應酬,吾使買衫,吾使任何娛樂
夠食一日三餐,吾算十分寒酸
lhy92725 發表於 2015-7-8 01:47 PM
咁樣可以一個月啊
北京是京城,消費更高,1500系吾夠嘅
我不是北京人,吾知果邊有咩特產哦
你黎廣州我就可以話多少你聽遮
lhy92725 發表於 2015-7-8 01:49 PM
1500唔計吃住依然未夠
住當然吾可以計啦,吃的話,你肯定旅行團全包你一D都吾使另外食?
然後仲要睇你想買D咩,不過去北京,你只帶1500蚊我覺得就冒險佐D
lhy92725 發表於 2015-7-8 01:54 PM
外食嘅話都係d小食,正餐一定包你飽既然係咁,你覺得帶幾多先算安全