標題: 反應國內生活的一片短文 [打印本頁]

作者: 邪x    時間: 2010-4-4 01:21 PM     標題: 反應國內生活的一片短文

生不起,剖腹一刀五千幾;
/ T  R7 L% e# K) g; N& {  sos.tvboxnow.com讀不起,選個學校三萬起;tvb now,tvbnow,bttvb) X" F; M7 F5 ~, |' w( q$ t
住不起,一萬多元一平米;tvb now,tvbnow,bttvb. f9 T5 \' I% y+ t# V
娶不起,沒房沒車唯跟你;
/ G2 h, [: N2 ntvb now,tvbnow,bttvb病不起,藥費讓人脫層皮;( C# ^/ r! F" z. ~* f* I% q2 K. u
死不起,火化下葬一萬幾。
) H/ u6 c0 a# c7 i公仔箱論壇 . {, W& U$ p( O( o8 j
睇完係咪對國內,百物騰貴有了更多的認識呢﹖
% v: i2 n3 l$ c
7 k7 d" R! }' `5 E如有任何意見,請回覆我吧,謝謝﹗
作者: oneckk    時間: 2010-4-5 07:45 PM

睇得出國內已經走向資本主義的道路了
作者: 邪x    時間: 2010-4-7 08:50 PM

睇得出國內已經走向資本主義的道路了tvb now,tvbnow,bttvb: Q& f- Q6 I2 _# Z% B) O: G
oneckk 發表於 2010-4-5 07:45 PM
- }: V% b+ B' E, E; X- ^+ ^, A8 @
os.tvboxnow.com! M) U9 y9 d" X1 T) O
都係既,真係發展得好快呀,不過重要多加努力呀,因為重有好多大國睇實中國個市場呀,謝謝﹗
作者: 偶遇    時間: 2010-4-7 10:02 PM

哈...萬萬聲...仲以為係人仔唔值錢...扮哂日元...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ v/ c, m; a7 B( B2 b6 \2 C
但係又唔係啵...升哂值...嘿嘿
作者: hugh.dun    時間: 2010-4-11 06:34 PM

反映了一部分国内现状。
作者: 大兵兵    時間: 2010-4-11 07:24 PM

一個依靠房地產發展嘅國家,房價升,物價跟住升,呢個現象可以講系正常,亦都可以講系唔正常

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0