標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句... [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-11 03:11 PM     標題: 《使徒行者》歡喜哥講嘢 30/09/2014 歡喜死唔眼閉,番嚟都要同大家講多幾句...

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-30 03:17 PM 編輯 6 d2 a6 l# M4 Q" W

2 Z: A( Y: o8 J" t$ w, D  |% H公仔箱論壇《使徒行者》歡喜哥講嘢
% Y3 q8 ~- o, |) h3 f30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....
5 S3 _( \+ _; e, y4 F5 t[attach]2949569[/attach]
) A5 `7 b. z3 g
5 J3 C# F0 q3 W6 E# L1 t! y公仔箱論壇歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 [9 t" L7 T: f  l9 n* Y- Q1 b
os.tvboxnow.com  K/ A4 ]( w  a& m! Z+ r+ p
(1)os.tvboxnow.com! N$ J; @9 I: {  E. I$ P
洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。公仔箱論壇* W+ r# v( K( D+ m+ a( S$ Z( \

, R2 w3 N; D- L! N( W[attach]2949570[/attach]
; U6 C9 o) C! u5 q) \  y2 _9 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* \2 v* N% c+ P1 \4 l7 e公仔箱論壇(2)
/ e+ L( S0 D) U1 c& v[attach]2949573[/attach]
4 [" Z% f+ Y  KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。os.tvboxnow.com: {$ a: y6 ^# T( U
" T* N8 g# f- ~! G4 k" m

/ k; }! q& t3 R2 U1 x4 }' {: Etvb now,tvbnow,bttvb(3)os.tvboxnow.com+ e2 ?& ^4 `$ C, h
[attach]2949571[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- w$ i8 G4 h5 A) L3 q( |. E4 ?8 C
建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。# [  ~, P3 I  c" c: i" b+ c+ P

: r/ _' A1 v( |: `3 e(4)tvb now,tvbnow,bttvb5 _/ o, _$ k3 G, b) g; ?% n7 P
將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入,但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。
9 c' }( q/ q- H- ~. l6 Ros.tvboxnow.com
[attach]2949572[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" o+ N) C3 I" ~) R0 \& ^
公仔箱論壇7 N+ y8 U) l. O3 |% s  H7 l# d+ ^
(5)
! r4 M7 \& E* tos.tvboxnow.com建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。公仔箱論壇1 ?$ V$ u1 {- U0 v" \- ?- Q
+ m& H0 i& B4 ]" T7 M3 ]

0 H0 v7 o" g! G/ G1 y4 z公仔箱論壇os.tvboxnow.com- u/ B2 \3 f# t& t
27/9/2014 一路好走啦歡喜......
3 Z  Q5 a4 H' t1 R[attach]2947133[/attach]公仔箱論壇1 Z9 J$ E- z# u% c0 Q/ o7 K6 D* x; O
os.tvboxnow.com0 o; o+ R4 G# |2 v" x) @. j: Y2 O' g
25/09/2014 阿釘唔係我親生女咁又點啫      
% @2 C5 `9 }3 W5 O) I4 S, ^os.tvboxnow.com[attach]2945866[/attach]os.tvboxnow.com6 t3 B  Z- n, G6 B0 c. j; y
其實釘姐係唔係歡喜哥嘅親生女都冇問題嘅。星仔歸天後令歡喜哥成個人改變咗,表面上冇昔日咁趕盡殺絕,又陪靚仔放風箏又賠錢買新界地又盛,仲話想認埋釘姐做女添,真係做戲咁做,不過各位網友唔好誤會,我係指歡喜哥做戲咁做咋。
: T' I. w: u- h% T' |( Q0 Q& @" j0 u# L! F
係假設嚟嘅啫。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 _0 E. t$ \$ P9 l3 k
但係因為我覺得歡喜哥始終都係老謀深算,佢對釘姐越來越接受,甚至只經簡單一次過DNA測驗就相信「親子事實」(其實以歡喜謹慎多疑嘅性格,理論上會作多方求證先會確認。),容許釘姐及爆seed加Kobe越入其更高層次的秘密生活,會唔會係歡喜哥嘅一場戲?
tvb now,tvbnow,bttvb% q% I2 y/ D$ ?# S+ x: O" r

! Y- s  N3 o" I" G5 j' qtvb now,tvbnow,bttvb根據無記編劇嘅慣例,將可疑人物更加拉近自己身邊,目的係可以加強監察同更易揭開對方底牌,呢類劇情上嘅安排,都唔係未試過嗰噃,而且如此設定都無同歡喜嘅性格有太大沖突吖。唔,睇多幾集睇吓係咪先。
- h  X. N  V% G: @" \, j
公仔箱論壇" F2 z+ X( y- p, Q
17/09/2014  三媽爭佬,點解歡喜哥有咁大吸引力?
# c* ~' I+ w8 G: Y! W. x2 JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
照計唔應該淨係笑口噬噬就令三媽嗒晒糖嗰噃?
4 x6 o' y8 s  T/ k; C5 S5 w/ [os.tvboxnow.com[attach]2939636[/attach]公仔箱論壇' e: y2 C3 ]& h6 o  Z; L# n6 \( b
Rose媽、Nancy媽、Susie媽都一把年紀叫做跑慣江湖吖,又知歡喜已係洪英社龍頭,心狠手辣兼笑裡藏刀又走粉又盛冇理由唔知,你話貪歡喜"貼士"比得多就話啫,無理由三個都發晒老姣咁去競爭吓嘩?遲啲會唔會呷埋釘姐曹
2 o7 Q% o, W) t8 V
+ ~7 C7 u' s, R% {: P小弟好蠢,請各位比啲意見吖........tvb now,tvbnow,bttvb; L: _& B/ a2 _

# z% _' A0 |# ~! S0 d8 wtvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com) G7 P" |9 r$ O- J+ S1 ~: H9 P
13/09/2014  永遠懷念安琳同祟金' v- H4 E- A3 e8 B1 J3 V+ T6 v
[attach]2936910[/attach]; s; g3 z$ u1 E( n0 L  t( f
由於安琳、祟金已經魂歸天國,本帖已被洪英社歡喜哥收購,除咗懷念安琳、祟金父女,以後可以集中討論歡喜哥囉。
$ e, L. `, D% }5 C& P[attach]2936908[/attach]

* y$ K  j5 g2 K6 |. O[attach]2936909[/attach]
. S' N. ]( _$ |; i! h# U
7 Z5 R! B5 B+ l- o. Z  m5 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
. i% w1 l6 [2 i0 ?% h7 Dtvb now,tvbnow,bttvb) W+ p6 T+ M+ n1 h6 T
12/09/2014 安琳的守護神
' R' `) a5 a: \4 ]哈哈,唔係爆seed,係貝安琪個媽咪劉香萍,兩母女有影皆雙,幾好。
: E) |0 p$ y8 k) \! jtvb now,tvbnow,bttvb[attach]2936153[/attach]
( B6 c# Y- z  D, ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% ^  y% |  }& t$ M! E[attach]2936152[/attach]
" ^" Y& ^7 Q3 k( ^  H- [! r, J/ O( nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ Z  K1 z/ J2 P: Otvb now,tvbnow,bttvbos.tvboxnow.com8 k% x6 F- B9 F, j: Q! v8 R' o9 w8 k
KK由廉政公署執行處處長變身「沙嘩啲cup」公仔箱論壇8 n, j( [7 f" I8 i2 v! M* H
[attach]2935550[/attach]
4 `9 ^! s" }0 Q+ u! }+ n9 m; \
喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% Y' W2 l7 U0 @+ s
tvb now,tvbnow,bttvb5 K6 V6 T2 ^1 e' Q* m2 `
[attach]2935551[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 o4 r+ n0 O' I# ]$ k+ k( h
不過,喺12集初登場時卻搖身一變成為泰國毒梟"崇金",大講「沙嘩啲cup」文,初睇幾突然,心諗難道係編劇安排執行處處長都要岀馬做匪臥底捉毒梟?但不久就知道捉錯用神。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 s8 T; a: ^9 G. V

7 a2 D! a/ r! V公仔箱論壇本劇因為演員易替(梁家輝、森美等)問題而要將部份重拍,我相信重拍時編導及編劇同時「修正其他角色」,所以將KK轉至另一關鍵角色「祟金」。其實無記啲片花用來對客戶sell廣告,所以往往都係拍住少少先藉此冧客,實際可能半年後至正式拍攝一啲都唔出奇,因此預告片花同正式版本面目全非其實好正常,此現像亦經常出現(eg 張家輝夠話返TVB拍神劇《天與地》,又係片花都拍埋,最終都辭演哩。),係製作上意外,有時避都避唔到咁多,因此無須要鬧電視台或監制。或許新安排仲正啲呢?
; ^( I4 ?) G* b5 E" v3 I3 Ltvb now,tvbnow,bttvb3 I4 P" Y+ G2 B  z
[道歉啓示]公仔箱論壇1 b8 V+ W( Q& t$ }" A( b4 l  v0 V
[attach]2935553[/attach]

" @2 s2 ?$ Q2 A) f! ptvb now,tvbnow,bttvb不過,我就比無記過咗一戙,因為介紹本劇時,部份資料就係參考片花內容而成,錯將KK歸納於正義朋友ICAC嗰條水,所以順便向各位道歉一聲,但我已經罰咗自己「面壁思過」.....3日架啦,嘻嘻。公仔箱論壇& V3 F# V0 ~$ V7 d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 N1 Y8 o$ m% X* w) M5 l! P- D

* s4 K" U% f* E3 d: r2 K/ x, ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。敬業樂業、買少見少
/ t- ~( c9 i, K' Q9 M: Tos.tvboxnow.com
KK(張國強)今次個妝好特別,被火燒毀半邊面嘅崇金成為歡喜哥嘅「催命符」,分分鐘啲臥底瓜晒都無法將歡喜收監,反而因為敵明我暗的關係,借安琳為幌子而將歡喜一舖"趫"起添
公仔箱論壇1 s& \) b, L( f- ^* P7 S

! k3 {* R1 g& d* Vtvb now,tvbnow,bttvb[attach]2935556[/attach]os.tvboxnow.com: f8 V8 o! _* `3 _' X
崇金呢個"黑吃黑"角色論戲份只屬「客串」,男配角都唔算,不過設定幾過癮,背負同歡喜嘅恩怨情愁,為復仇而來但唔知仲有冇其他原因,同安琳對話時隱隱透露可能仲有其他仔女都涉及復仇計劃中,頗值追看。公仔箱論壇- h9 b, b$ H$ n- B; K4 U6 |( D
公仔箱論壇. E' E! k* ^* ]! C/ y# u+ x
崇金個爛面妝不足以形容KK嘅敬業精神。點樣用文字讚賞張國強一向嘅演譯又係令我非常「頭痕」,唔通淨係用個「好」字或求其話佢演出「絲絲入扣亅就算數?
) e4 Z- C) m) R, B  v+ H6 n) OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb" x. h- G' ]( a" t7 X/ v
8 @% X+ I/ ^. e; T
代代都有KK
+ A) {! s9 Y+ b0 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。
% m6 G+ d  g' C: A2 d+ J

! K4 }1 y. y( G4 @os.tvboxnow.com/ V* I# I/ L! g) c; I' y: w
[attach]2935552[/attach]
6 m, H6 Q' c: D: b7 |8 Q其實KK呢款「強健形老人家」好難得,可塑性仲非常高,拜託無記彈個「好角色」比佢吖,唔係淨係秋官嗰班老牌中生先叫值得架。
) y6 b7 R& q! G+ ptvb now,tvbnow,bttvb唉~~~,我諗我只可以代好多觀衆同TVB啲高層講,好好珍惜KK嘅呢類好戲而又忠心嘅伙記,佢哋都係無記鎮台之寶呀。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 i8 w" g. r5 |& c
- e3 r* i/ S0 Z3 n" M  ^3 u
[attach]2935554[/attach]! Z" e- s2 n( a% N6 P  B* }
真係好期待崇金呢個壞人可以鍊低歡喜,復仇成功,因為我都唔「抵」得歡喜哥呢個大奸狗咁犀利,可以玩弄警方達至出神入化嘅境地嘛,哈哈。
# ?0 n# J3 X% r  c# y' Qos.tvboxnow.com8 c6 S9 I  [3 }3 X4 d& v* z

0 P  F# y$ B2 _, x/ O7 V公仔箱論壇兩父女廷續第二波攻勢$ d- M3 w# X4 d! V4 ^. g: H
臥底身份5出其4,估誰是臥底熱潮稍退,啲觀衆已經清楚晒衆臥底嘅背境、加入行動啲原因、臥底間如何試探確認、溝通方法、彼此互相掩護身份,乃至如何活存於歡喜嚴密監控中,維持任務完整性.....等,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( h6 O' c+ l& x$ j# G
公仔箱論壇9 d! ]4 t  G) k2 Q$ k
上述元素成功推起本劇第一波高潮,大部份觀衆都算收貨啩(雖然犯駁位都幾多)。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) F3 m2 W& }/ {! Q+ ^% D  V

# W0 e0 Y/ j# j: s; B- P9 c% ^! F公仔箱論壇我正擔心「揾臥底」有無可能嘅捱到31集呢,而且一直只得警方抗衡歡喜哥,情節漸見單調。幸好,"安琳"同爸爸"崇金"及時現身。' h, n+ ~, q3 W# C1 ]! `0 U

2 \/ G3 I2 r0 r+ T& \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% f( A3 n/ P+ P8 m/ Z. n8 P. c) C公仔箱論壇媚態強勁依然tvb now,tvbnow,bttvb, V/ t! x7 G6 e& |) u$ U; K
喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# Y9 N0 r# k8 ?% n. {* y# c1 M

9 W1 V( D: @7 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2935555[/attach]
2 U& V. \; c! [. VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。無錯,監制揀貝安琪做安琳,部份原因都可能關身材事,但我相信更重要嘅係Ankie眉目間的確好出到嗰種"攝服異性嘅媚態",安琳只係剛岀,演得好與否仲要睇多幾集才可評論,但以佢同祟金帶起本劇第二波高潮係非常好嘅安排,大佬,睇釘姐同爆seed調情及鬥嘴頂頸唔可以成日重覆架?會悶架嘛。6 s% Q0 e6 @# _2 y
os.tvboxnow.com1 F; q5 v+ s8 n0 G2 \; [- D7 M

6 V# z( y9 M2 P; l& ktvb now,tvbnow,bttvb本帖主要傾講以崇金、安琳、覃歡喜,以及相關3人嘅其他角色(主角配角乜角都得)嘅表現,讚同鬧都無任歡迎架。
/ f& m! B, O7 }- p公仔箱論壇
& m# J( s- L, p6 E2 wos.tvboxnow.com7 c9 x* ^4 M+ x" h

% V8 t: ~* W, q4 q公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb- r; M+ H6 @- t" h/ }. w$ H+ S5 n2 a
$ K% Q- g  a2 {9 v* l1 c& }

作者: djydjydjydjy    時間: 2014-9-11 03:23 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:45 AM

我要好似其他人咁叫你Lee生..
/ H, K# x1 a5 H+ z  N; k8 O$ H, q公仔箱論壇你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演員身材,我都無嘢好講......,所以我哋唔講呢啲,只講父女二角演譯嘅好壞。"os.tvboxnow.com8 C9 p, m# ^! O- l, I! g( E: L" _% S

& t% q. }& u4 `叫啲人過去美國住吖.. 時時刻刻都可以睇.. 睇到唔想睇.. 幾正都有呀! 呢啲咪叫大驚小怪囉!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-12 02:48 AM

Lee Sir.. 點解你咁勁.. 可以揾番咁多資料架 --> "喺無記舊年發放嘅《使徒行傳》"片花"之中,KK(張國強)個角色本應係廉政公署執行處處長"張致森"(介紹本劇時都以為正確),率領敏之一班ICAC精英同卓sir有對峙場面,正氣過正氣。" , E6 R$ f. a9 m. Y5 w
. K, K2 ?* _/ Y& c5 A; D
好多演員都專業包括張國強.. 佢地好似無乜機會發圍咁囉!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 12:58 PM

我要好似其他人咁叫你Lee生.. TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 G4 H3 f, [* I& S* `& X  n
你唔講我都唔知啲人响網上咁討論---> "喺其他網站,啲網友一見安琳性感現身,就起勢研究其坐姿,又話走光又露乜線物線又盛,睇咗一段已經冇興趣睇落去,啲人睇劇後只愛談論演 ...
; P3 S8 ?& ?) x  q( B2 C% t! ^6 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-12 02:45 AM
1 f' `$ }% v+ @公仔箱論壇細佬同各網友叫我"lam"或"lee sir"仲好啦,叫「李生」好似擺咗我入博物舘咁,哈哈。: q; d; e7 V7 d& z
os.tvboxnow.com& S, T: Q4 i+ Y4 X% N9 z
咪係囉,都係我哋「公仔箱論壇」啲會員好啲。os.tvboxnow.com& |  K3 v8 w/ f* d+ Y  H# @7 k8 l( [, J
[attach]2936145[/attach]os.tvboxnow.com+ A  e) i. \$ [2 C; {
我睇安琳呢,就先注意佢啲對白先。os.tvboxnow.com, B& c& X4 ~# U
呀!唔好誤會我話佢廣東話唔正,安琳無必要講地道廣東話,話明mixed架嘛,係咪?唔純正先至正常。
) G9 V9 `+ ~" i: R7 mos.tvboxnow.com我係留意佢講對白有冇lur lur脷一舊舊嗰隻,暫時好似冇。
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-12 01:05 PM

[attach]2936146[/attach]os.tvboxnow.com( r' H$ U3 x/ N
揾貝安琪啲相時有個好特別咁現像,就係almost 40%有佢媽咪劉香萍"楝"喺旁邊。
- Q  m+ X4 J% P$ V公仔箱論壇好似一隻守護神,又似一隻吉祥物。See。公仔箱論壇' p6 B* e2 z! M# G
[attach]2936147[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb* M5 A+ |. X( T9 ^( m: R5 k

) T$ B5 k" M2 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2936148[/attach]
6 w! P8 f- G* k+ W" Y- ~; eos.tvboxnow.com
3 [' v, K0 B4 O" ~/ k; ]: ^[attach]2936149[/attach]
# J: |2 h8 k8 k" B! C# G公仔箱論壇
作者: kenny0082    時間: 2014-9-12 09:35 PM

崇金同安琳,呢个两个确实几有睇头。KK噶妆化得几逼真。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-13 01:24 AM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??公仔箱論壇6 n0 i" R! p8 ]5 i! Q
os.tvboxnow.com3 g' U# V% h0 v" U1 E$ X
佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:36 PM

劉香萍好出名架???? 乜人嚟架??
9 X- ]8 L  s3 m) V6 O# E" F- o3 w公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 E( `- o8 Y; a8 W/ u( X6 D  M* Z
佢地兩母女直情一個餅印呀.. 除咗對眼鬼鬼地唔似之外
8 G  }+ s9 V2 m  U公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-13 01:24 AM
tvb now,tvbnow,bttvb' F' x. [1 F$ T) k0 }/ d
劉香萍都係電視藝人嚟架,不過唔係太紅,二十幾歲就去咗德國發展。
' s! j9 Y6 e) c9 [/ E) A" Ros.tvboxnow.com) }; G& b# ^. k( ?2 n+ X$ [7 F
[attach]2936906[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-13 01:45 PM

9 A# O- y- e" @3 Y( F公仔箱論壇
' {& @; P: e" D0 j) |安琳安息吧.........我好唔捨得你.............os.tvboxnow.com- T/ t1 n/ `, V/ l* d/ _& o
[attach]2936912[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-13 03:45 PM

安琳, C# s/ W* o1 \7 i
選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-14 06:57 AM

安琳安息吧.........我好唔捨得你.............公仔箱論壇3 I3 ~- E6 J, H: }7 N* n0 C5 p
2936912公仔箱論壇9 M' G. s8 N& o9 ]: z
leekwoklam 發表於 2014-9-13 01:45 PM
os.tvboxnow.com; B# R! m, h3 S7 F$ ^3 Q% X" g

6 D2 x" P/ W( d! v+ I0 S3 Vtvb now,tvbnow,bttvblam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:08 PM

安琳
& ^. x) |% q) g. J6 S* y選角選得不錯! 雖然膚色不像泰國人黑, 可以從其他角色中搶鏡是很難得!
- Z" S+ L+ D: e$ sPedestrian_A 發表於 2014-9-13 03:45 PM
3 C% d' q' A4 T, S) Q$ z
[attach]2938096[/attach]
2 w- [9 q/ y& c  P公仔箱論壇[attach]2938097[/attach]
: A1 \  W; |1 A1 `* I7 ?os.tvboxnow.com公仔箱論壇. t# I3 @0 j* Z# A* K% V8 d
雖然貝安琪演技真係仲有好多進步空間,但安琳個角色OK,仲諗住會好似《巨輪》花比奧咁至少有10集8集戲架嘛......
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-15 12:13 PM

tvb now,tvbnow,bttvb2 |  K4 ^$ z1 @8 t

- Y$ {  C- S1 p+ t+ xtvb now,tvbnow,bttvblam lam 你梗係唔捨得喇.. 佢咁靚女TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ V% J/ q& J- p% B
大文細佬 發表於 2014-9-14 06:57 AM
. g5 g6 {2 h! Z5 I; d5 X+ Z
都唔係嘅,支持新人嘛(佢仲新?),哈哈.....0 z! d4 s% ~9 Z5 U; |
[attach]2938105[/attach]
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-15 12:20 PM

32歲新人
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-17 02:24 PM

32歲新人 0 ~8 a. p6 [- M( w* X
Pedestrian_A 發表於 2014-9-15 12:20 PM
tvb now,tvbnow,bttvb) M! v, [; u( c- J- i# r# Y
[attach]2939643[/attach]
9 j% L3 N5 h- y( r- `# k7 {32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-17 04:21 PM

《使徒行者》歡喜哥講嘢-os.tvboxnow.com! @$ E& r) T1 m+ i- U
8 \4 l0 f" U9 W; ~& M
代代都有KK
7 u9 h6 i" U- s" [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
70年代都未有《430穿梭機》嘅年代,KK已經演出無記第一代青春劇《無花果》,之後每個年代都有佢嘅演出,數都數唔晒,重拍《天龍八部》演慕容復更係其「中年」時期代表作,過多兩年都60大壽咯,花甲之齡依然演戲之心不老,近作《潛行狙擊》莫一烈、《舌劍上的公堂》荒唐鏡、《寒山潛龍》趙四皇爺、《載得有情人》沈博文,齣齣唔理戲多戲少卻洽如其份,絕不刻意搶戲,永遠都默默地拱托一衆主角配角,但又往往掩蓋不了出色的演譯。KK在觀衆腦海留下好多好角色,可惜有啲好快就煙消雲散,不過唔關佢演技事,咁耐以嚟同獎項無緣只可嘆句時也命也,幸好樂天而知命嘅KK好似一向唔在乎,我哋只可向佢講聲「敬佩」。

9 K* k9 r) x4 Y" F9 Mos.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
: k. J$ @0 I5 W& `! x" T4 ~7 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。公仔箱論壇' r! l) N! @; @: e% g! d: S+ D
同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有異議,無論角色如何也落力演出,其樂天知命的性格亦令人敬佩,觀全文寫出對張國強kk的評語幾乎也是我想打出來的字,寫得真好。
7 o+ _4 ?2 Q! E; R7 s8 r; o
. ~$ Z% I+ Y3 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:06 AM

男人唔壞, 女人唔愛嘛!.. 我先無咁蠢!
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-18 03:07 AM

+ ?! o$ l9 g; L1 G6 v0 ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2939643os.tvboxnow.com& v6 I7 a% w0 ], g/ s, B
32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。
$ _6 ^: s+ R& V* c0 j公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
tvb now,tvbnow,bttvb2 R9 [4 ~- E0 ~. m9 G' I1 `

" {2 p- @- v1 m- o3 W1 g; s  M; V) [$ sos.tvboxnow.com佢真係唔似32歲呀
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-18 04:15 AM

; g, C  m. a8 @2939643tvb now,tvbnow,bttvb0 b" b8 }  c/ w; C* F/ R# v/ a- G
32歲真係女生一個好黃金嘅歲月。7 _" k# ?5 |# t! U0 K
leekwoklam 發表於 2014-9-17 02:24 PM
( z) O3 g- U! t4 L  p! B6 c公仔箱論壇她的樣子和其他西人一樣容易老...  皮膚和體形好好多.
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:53 PM

os.tvboxnow.com1 |, }  f1 U' c* b3 H' w2 r

/ G  @4 F% Y$ d同意之極,介紹KK張國強呢段寫得相當好,熱愛踼足球的張國強經常運動,保持健康體態至今,過兩年60大壽,近花甲之齡在其身上完全不留痕跡,沒有甚麼獎項不打緊,在觀眾的心目中已是個極之優秀的演員,相信沒有人有 ...
5 v9 W  w7 h0 K1 G. v& vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-17 04:21 PM
! O5 U2 Y0 C  r  g
多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。
: d+ T  ^; Y! V* @! Ytvb now,tvbnow,bttvb[attach]2940632[/attach]tvb now,tvbnow,bttvb1 O9 e1 E2 M( K0 W8 M

作者: leekwoklam    時間: 2014-9-18 03:57 PM

tvb now,tvbnow,bttvb' h# _  J+ X* X" e

3 q2 \( c2 R/ sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢真係唔似32歲呀
, }$ Z/ v2 j4 c  q. O' n  u大文細佬 發表於 2014-9-18 03:07 AM
6 S" H" K: K' K9 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。, P( ^! F1 \4 X
[attach]2940637[/attach]
作者: asn123    時間: 2014-9-18 04:21 PM

人靠外表,跟衣装,明星穿普通衫, 都会看到非常名贵~~
作者: 金田Sam    時間: 2014-9-18 11:13 PM

) P  _# ?1 M# |7 _多謝金田Sam認同KK對TVB嘅貢獻,無記啲劇冇咗呢班優質綠葉唔好睇架。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 o# M* Y( |! ?! H. T% S% m
* u' X% ]; M( }( {5 Y8 A

/ _% m/ U& H% p8 v6 `os.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-18 03:53 PM
/ c+ z* G0 A) t0 d" `1 V4 a7 F. t

+ j- K" s" \8 w4 htvb now,tvbnow,bttvb
( s, A# w% m  M% v! ~tvb now,tvbnow,bttvb 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩,這次這麼難看的造型也肯做,而且戲中的角色更被愚弄至最後迅速地無厘頭被射殺,也不介意,真的是笨蛋嗎?
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-19 04:31 AM

+ h; |! s0 j8 U
) X% z  z8 y5 b  P4 v; btvb now,tvbnow,bttvb
8 u( ^' I. M% c* J. A2 C5 S9 E 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...os.tvboxnow.com4 U1 V2 \2 R! r: s) D
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
! v+ w5 F: i- Vos.tvboxnow.com為生活, 為$$... 別無選擇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:08 PM

5 [1 ]5 v0 R4 ^0 F  E
3 Q' F8 n/ n' @0 I3 b( |/ ]公仔箱論壇
8 [% V$ b' }4 n6 Z+ Mos.tvboxnow.com 這張相很搞笑啊,KK張國強現實中的真人經常保持笑容,心情開朗健談,充滿正能量,真難明白為何經常要做奸角? 當年甚麼430穿梭機時也逗得小孩子們很開心,年紀或者漸長了但心境不老,是一個難得的好長輩 ...
( y! {0 j" Q* H8 j1 J) F: pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-18 11:13 PM
. R/ Y/ E8 p9 t3 G& ^2 n* a+ I$ g係囉,KK佢份人咁正能量,係一個健康藝人嘅icon,我諗無記如果番拍《430穿梭機》,佢都依然非常樂意「復岀」。tvb now,tvbnow,bttvb2 A5 k6 e" b7 Z# x: s! ]# V. T5 J
[attach]2941381[/attach]
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-19 03:14 PM

os.tvboxnow.com, d) a8 N7 E1 ^9 p! t9 Z" ?' k
為生活, 為$$... 別無選擇
% W$ a, Y0 F" p9 N2 N公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-19 04:31 AM
$ ^/ @: f# M6 O0 F( v/ X公仔箱論壇哈哈,或者KK係為「理想」呢?os.tvboxnow.com; x8 u6 H  P. H7 F) a
但無論如何,KK每次嘅演出我都會用心用眼去欣賞,唔同某啲演員,有時我只係「聽」咗就算.......
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:31 PM

thank
作者: kelly74    時間: 2014-9-19 03:32 PM

thanks
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-20 01:38 AM

公仔箱論壇- W3 _. J! \* c3 R" Y- p
係呀,我本來以為貝安琪未夠3張添。3 l4 D" G4 j- s
7 d& t! j5 Y! D2 }% nleekwoklam 發表於 2014-9-18 03:57 PM
公仔箱論壇# S' M- @! t3 N6 \$ X; X
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 `8 J) H2 a2 W' A0 w- _+ X5 Y% C
佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-20 03:23 PM

S) n2 D9 g' g, Tos.tvboxnow.com
: ?+ [& L: n4 C2 ]& w公仔箱論壇佢個look似廿幾歲... 就算著得成熟啲都係似廿幾歲...天生!
+ P8 }$ ~/ q7 j- H: V8 w% K0 }$ i大文細佬 發表於 2014-9-20 01:38 AM
0 [0 i  a" K; K( O2 B" m係呀係呀,佢啲皮膚好緊緻,笑時亦未有明顯魚尾紋(當然可能有賴make-up),得天獨厚,男人女人都羡慕,我真係當佢未夠3張。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, O2 R1 H, Q4 P# j# k
[attach]2941991[/attach]
- p& L/ ~0 k) J% W公仔箱論壇
+ ~) W: m: m/ C% t# \1 ^5 J
作者: stevenforever    時間: 2014-9-20 05:08 PM

以前勁~
作者: 陆云    時間: 2014-9-22 03:38 PM

这部电视剧真心挺不错
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-26 03:27 PM

[attach]2946625[/attach]
8 K! h" p0 Q) @' U我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-27 01:26 AM

' X# g3 I/ a; a; t. Q$ x/ M* a: tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我都話歡喜做戲比其他人睇架啦。
2 S! k- V( q+ W' X3 F' _8 o2 ?os.tvboxnow.comleekwoklam 發表於 2014-9-26 03:27 PM
4 E% ]$ Y0 X+ }! E% ]. O. a公仔箱論壇os.tvboxnow.com% ~: `0 ?: k, u/ K5 N
廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-27 12:28 PM

5 `+ [( Q* E+ Q" S- f+ G1 u' W- M3 r9 p4 P1 j
廿集開始無眼睇.. 我諗要開始用耳聽喇
) ^% n& ?0 W) `* X8 j: x; G7 {5 {公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-27 01:26 AM
, f" x, Q1 A8 ^  F
咁陰功吖?tvb now,tvbnow,bttvb7 Y3 K: P5 ~3 V. S" C4 v4 ~
但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....

作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-27 03:27 PM

( A, ]& z- j! l" i; v
1 U' [" ^8 o- `) p
, Q) ]$ v: ?$ D& }/ G" S# V  z! n5 V公仔箱論壇咁陰功吖?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 ~+ K- C% v1 j2 Z' `. ^
但歡喜條線完得草率咗啲咁囉....
% K; r! y, a* V* ?  a" Q2 K% b, }leekwoklam 發表於 2014-9-27 12:28 PM
至少他可以做一隻風流鬼
作者: 大文細佬    時間: 2014-9-28 12:35 AM

至少他可以做一隻風流鬼
, ^5 p. G* Z0 S! O& {Pedestrian_A 發表於 2014-9-27 03:27 PM
os.tvboxnow.com- t9 B! m8 C# b3 P
公仔箱論壇- F8 O. P7 _. L$ h9 _
佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-9-28 04:31 AM

os.tvboxnow.com5 r8 f$ c8 |0 ?8 M, k; q7 r( _

; Y9 v' ~- K. f8 w5 s2 fos.tvboxnow.com佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗tvb now,tvbnow,bttvb- w/ Y5 ]& J2 c/ Y7 L$ X) N& i- A
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
8 |1 j3 c8 ?0 b0 \0 x2 {os.tvboxnow.com20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!
作者: mnb1123    時間: 2014-9-28 02:36 PM

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 x  Z) w+ E5 q) t0 v, b
20集之前爆seed有腦做事, 20集後做事很白痴!
) E6 V* [% ^1 z! u  W2 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-28 04:31 AM
os.tvboxnow.com, V( J! ^8 |8 F% I; S
20集前編劇用腦寫劇本,20集後用PP寫劇本  
作者: leekwoklam    時間: 2014-9-30 03:24 PM

tvb now,tvbnow,bttvb1 |9 F5 i$ K; [$ @# k

; K5 s4 N6 o8 H. f  r! [1 NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢呢條線實在諗得太奇怪喇... 就咁死咗TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( u' a2 G$ u4 C. T
大文細佬 發表於 2014-9-28 12:35 AM
% n3 G. ^0 p7 a( d$ [, a7 i
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。tvb now,tvbnow,bttvb% J6 ^- o: ]8 K2 N! m
但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....

作者: smallphotojim    時間: 2014-9-30 05:52 PM

樓主真係好有心機,有咁多圖同字,thanks for sharing~
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:29 AM

最好就係原來歡喜哥無死到
作者: 大文細佬    時間: 2014-10-1 01:30 AM

os.tvboxnow.com$ w1 z% S) l6 \9 j2 P
歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。
. O( c/ p# Y$ R" {5 M5 o9 J- U( ^8 D: u3 otvb now,tvbnow,bttvb但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....
* |% v% ^0 [' [; P* aleekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
os.tvboxnow.com0 [5 l9 h6 H0 I
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* A0 T0 P$ o5 m( c; s  e  ?
聽緊電視喇
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 04:10 AM

5 W# x& O3 I+ T7 P歡喜唔死又唔輪到4位大姐大佬現身囉。
: L' D4 ^" s( @' S: ~2 x: z但硬係覺得佢哋4位啲所謂影響力描述得太求其,令我呢刻開始有啲唔投入....
2 {! _* _8 A, M公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-30 03:24 PM
著草離開香港
作者: timmaxsing    時間: 2014-10-1 10:28 AM

結局會係什麼呢??
作者: Pedestrian_A    時間: 2014-10-1 11:45 AM

結局會係什麼呢??TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# O9 y5 o! C) ^2 L( K
timmaxsing 發表於 2014-10-1 10:28 AM
希望爆seed死
作者: 金田Sam    時間: 2014-10-1 12:13 PM

/ n" Q& T" x6 W/ e' g: l! HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 S, j: `9 ~+ L' \7 R/ J  Ftvb now,tvbnow,bttvb
《使徒行者》歡喜哥講嘢
* K4 h' p. [4 M* otvb now,tvbnow,bttvb《使徒行者》歡喜哥講嘢
/ X' e( @3 A5 f" J9 V) M& }9 iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。30/9/2014  歡喜死唔眼閉,回魂番嚟都要同大家講多幾句....www.tvboxnow.com) D& n: L$ c5 J
6 N$ G6 ?) k5 m& [; ~. |3 F/ ?9 K9 M# r- J% ~

4 y- `+ z/ M- D3 \4 [歡喜泉下有知但死唔眼閉,佢向爆seed「報夢」話:公仔箱論壇8 S5 ^5 z9 x1 U1 C/ b
& C% Z% b: c! v; D: ^, w3 q+ ?公仔箱論壇  ^4 z9 ~; P3 [. T
(1)tvb now,tvbnow,bttvb/ E" b) Q& f4 X7 y/ r' c: c
洪英社班老嘢雖然無鬼用,淨係識得分錢,但編劇都冇埋由唔比啲戲佢哋做架,
' u% X2 j6 i' y, yos.tvboxnow.com搞到洪英社變成名符其實嘅夕陽幫會咁樣,難怪比阿lam取笑做"耆英社"。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( v! n1 b. a# Y9 s" ?) g
tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download9 J! ?0 j3 L/ V5 j; p
, p# N3 V4 \4 ?0 I+ L3 _' Y
- k. Y- a7 U# [公仔箱論壇www.tvboxnow.com/ W, k9 {2 v9 V- @
  @4 H! }, x$ [- Y9 Y5 eos.tvboxnow.com(2)www.tvboxnow.com0 c1 Z. O& }0 ?4 A4 V9 [! B1 ]& e* e
3 G# m" M6 _7 ~4 N0 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 os.tvboxnow.com0 c5 ~* g3 k4 q. E
將自己張大頭相掛喺每個堂口或架步正門,以收辟邪及招財作用。
& o6 g( I! s0 ~# n3 Y% d' tos.tvboxnow.com# }3 ?& K7 f4 ~, J) k
$ |+ p( C* l( X6 s0 g5 `0 xtvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download5 z7 }; {0 u) ~+ h& r  c0 b; |6 H: {9 ?
(3)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 z* _' {4 \% x  J
3 Z/ T. G: R0 ]" Z% ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 os.tvboxnow.com) [: ~1 |3 o# H
建議爆seed盡快將釘姐升為軍師,將木蝨升為金牌打手,仲要重開香堂,1 t) l" B2 q; u) c' @
收番一仟幾佰條新口靚,以免爆seed頓成無兵司令。
/ O. Z5 j  R6 K9 D4 ]公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 x1 ?& i( A6 [6 U3 z
& [) N: o4 J2 R. V9 U3 Y公仔箱論壇(4)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! f, @+ Y; \4 L
將爆seed同儍仔(樂仔)嘅親密關係公開,比個正式名份佢,並將樂仔留喺身邊跟出跟入
: r: r/ X) V" I: ]公仔箱論壇但實際係貪佢夠儍呃佢做死士,他日喺街比仇家追斬時揾佢幫手捱番十刀八刀。tvb now,tvbnow,bttvb,tv series,tv drama,movie,bt,download: q0 o: c- B5 M; `! n公仔箱論壇7 V- T' B0 {8 D% e
os.tvboxnow.com; A/ ]: T) |) O# |
www.tvboxnow.com3 }# g- c8 t/ s
; |$ x' w' T  J& t) ^(5)os.tvboxnow.com' q3 Q+ H, Q( c% `; x' R' S4 ~  y
建議爆seed「坤」掂卓sir,安排佢一世都唔好復職,做洪英龍頭做到退休為止。
* l% \- u+ o6 s& R) n) w$ p公仔箱論壇表面上繼續行古惑,實際上將洪英啲精英培訓成地下警察,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! |2 w! `0 x. x; I" C; A: e. h. J
正式成立秘密部門UC (underground cop)Section,以另一途徑服務社會。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: {8 s9 L8 G4 r' N
+ D) ^, c' o% p6 {, l6 c3 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 J& l# d+ L' d6 O9 I  d, fos.tvboxnow.com+ d: h# b" w4 Z0 l& f# h3 |
公仔箱論壇3 r& W) s2 q6 T2 l; Q- W9 p
3 l6 }7 c3 |. O( k1 G; U0 ~tvb now,tvbnow,bttvb* q! `; `6 F4 @' ~7 s- o

4 ?8 B$ [7 ]! z" {* K 5 r  K0 w4 @- D# t+ U; L
5 N1 c. t/ O9 G# s1 }! s0 L1 B& L
leekwoklam 發表於 2014-9-11 03:11 PM
3 q, C  O8 `1 h- i8 n( v
& w* ^3 M3 J4 X, Y, q  H6 p( U
好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館同時坐擁十億唔去查? 了解呢個威脅後,高寧背後只係呢幾個人,殺手,人地請得歡喜哥你都可以請,用兩億請30個殺手同埋查宋生咩料,為期兩年應該乜都夠啦係嘛? 剷除成脅先金盤洗手,歡喜咁多錢又霸住張地契做乜嘢? 爆seed搶咗你張地契後交比人咪無事囉,最後咁死法賺果十億點先?: c9 s. [% f. c% }' j0 J0 c4 ]! h

6 Q0 a7 m  Y, W4 d5 h) B" H4 r一直以一個老謀深算,料敵如神,崇金一戰時仲身手不凡,咁ge角色最後坐晌張椅上等死?
作者: leekwoklam    時間: 2014-10-2 03:00 PM

公仔箱論壇" f9 [7 |1 I' \+ e) c% j" C" _, b
tvb now,tvbnow,bttvb1 B0 e* m# ?- V& T5 o
好豐富的資料同埋有趣的課題,又補足到歡喜呢個角色的作用,角色虎頭蛇尾,力敵成個警方,心狠手辣的崇金,前坐館撻沙面不改容,但突然在有十億身家時就怕咗由四個師奶阿伯組成的[宋生],咁危險的的敵人以身為坐館 ...# w) I& Z0 _, O) s4 ?
金田Sam 發表於 2014-10-1 12:13 PM
7 `/ U4 u8 {. J* |6 c
所以,我咪話啲編劇浪費咗歡喜條線囉,諗住佢「香」得合理同轟烈啲架嘛..........
作者: nickyue    時間: 2014-10-8 02:47 PM

十分期待续集再出

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0