標題: [已解決] 唔好意思想借位問一下關於轉頭像問題 [打印本頁]

作者: hallowin    時間: 2014-6-5 10:13 AM     標題: 唔好意思想借位問一下關於轉頭像問題

本帖最後由 hallowin 於 2014-6-5 10:14 AM 編輯 os.tvboxnow.com8 A  h  H: m8 \) l# ]7 S3 D

! H$ F+ q' m6 y5 }) h  a* s& pos.tvboxnow.com唔好意思想借位問一下關於轉頭像問題
2 m# @; Z  q& C# ?! V公仔箱論壇公仔箱論壇( ?& m1 F3 C) C" j0 ?3 L1 j
我試左好多次都係上傳唔到,
& J8 h% T& G( D7 A6 t+ q+ F- s公仔箱論壇5 Q' e3 x; @, q9 U
試過resize過唔同size既圖都係唔得.os.tvboxnow.com' h* b7 z# w  ?: L2 {

7 w" A& `/ S, J; Y0 n3 {8 F  u; s公仔箱論壇因見論壇使用提問好耐都冇人回應過,. w; R) t+ ]+ {* ]

$ X" t" K# ~7 _希望聊天版有人幫到我啦thanks!
作者: blacker14tt    時間: 2014-6-5 10:28 AM

首先, 這裡不是聊天版而是新手提問區, 我也不清楚你之前在哪裡提問過os.tvboxnow.com6 b8 ?$ c3 d9 F0 }' B! W% E
剛剛測試過, 頭像能正常上傳, 卻不知道你為何上傳不了os.tvboxnow.com5 J3 a8 \9 r- `$ u* j* T% w
請問你上傳的頭像是什麼圖片?? 什麼格式??
作者: hallowin    時間: 2014-6-5 10:33 AM

6 l, k  [, t1 q, MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
首先, 這裡不是聊天版而是新手提問區, 我也不清楚你之前在哪裡提問過
% t4 I2 [# ~0 g剛剛測試過, 頭像能正常上傳, 卻不知道你為何上傳不了
7 z! J2 c! j' ]( v$ {0 V3 nos.tvboxnow.com請問你上傳的頭像是什麼圖片?? 什麼格式?? ...os.tvboxnow.com& t, U$ X" ~+ ?
blacker14tt 發表於 2014-6-5 10:28 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 ~- k( D' X  n8 y) u: B) O" S
唔好意思呀分區版主公仔箱論壇! B: U) y" L7 M
, H/ A8 q; G5 B6 t2 a
我想傳呢張圖^^tvb now,tvbnow,bttvb2 _, c$ W+ R% t6 W5 M: Z7 g

; q' V. t+ M  @公仔箱論壇我試過整到仲細仲細張都係話咩I/O錯誤...
作者: blacker14tt    時間: 2014-6-5 01:46 PM

請問你是在什麼步驟失敗了?? 從上傳開始就不行??
2 S4 _5 B8 r9 ?- ^1 W, G公仔箱論壇你的圖片, 我能夠上傳啊* q  U+ n( b  ]. ?
請你換用別的瀏覽器試試看
6 [2 r2 F5 \* f0 m[attach]2868854[/attach]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# B! n6 x) m. L9 b. ?! E

- l* X5 Z* [7 p3 D% Ptvb now,tvbnow,bttvb
9 G* Z( p) E1 h4 ~/ T5 k公仔箱論壇[attach]2868865[/attach]
作者: hallowin    時間: 2014-6-5 04:16 PM

請問你是在什麼步驟失敗了?? 從上傳開始就不行??, ~. z! M$ c1 W+ X
你的圖片, 我能夠上傳啊os.tvboxnow.com" v( X7 i( l- w8 V% i; M( o# m
請你換用別的瀏覽器試試看tvb now,tvbnow,bttvb7 S2 M. q  [( Q; E0 L" s" s. K
28688547 y1 i: `/ D# t, ~. K5 [

" [8 _$ D0 S# O+ E2 k公仔箱論壇0 I( x, e/ c8 ?/ ]% G
% ]1 \4 m9 t( E% R0 ]公仔箱論壇blacker14tt 發表於 2014-6-5 01:46 PM
0 c' J5 c6 }3 ]; f' p7 n公仔箱論壇我轉用ie果然okay了!: [0 A2 v* {; I( x
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  J0 e% \1 S1 }; Y$ u6 Y0 ]/ g8 W- v
謝謝你分區版主^.^

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0