標題: 《律政狂人》開開心心睇古美門繼續爆笑,繼續變態,繼續...... [打印本頁]

作者: leekwoklam    時間: 2014-3-4 12:38 PM     標題: 《律政狂人》開開心心睇古美門繼續爆笑,繼續變態,繼續......

' D8 f: m* y3 E/ ]5 }  r* d$ q2 }tvb now,tvbnow,bttvb
! ]* o4 A1 g6 O) P2 m) r
/ o) F+ r' n' C3 }《律政狂人1,2》開開心心睇古美門繼續爆笑,繼續變態,繼續......公仔箱論壇3 {2 W! o0 O' T- F! A
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 }' z- ^' n0 g3 G5 [
「古美門研介」—日本法律界神話,保有從未敗訴的紀錄,喜愛葡萄酒和雪茄。自小就口齒伶俐,辯護時尤如癲狗,具有抓到對手弱點就會攻擊到對方體無完膚的性格。就讀三流大學時期在玩樂中度過,但司法考試卻一次就合格。對古美門來說,正義感和嫌疑犯的人權等沒有價值。為了在訴訟中取勝可以不擇手段,充分熟知並利用法律上的灰色地帶,認為絕對的「正義」並不存在,法律的終極目的是「公平」。用屋企豪宅做為事務所,平常在服部管家的呵護下過著「少爺」的日子。其父清藏是檢察官,古美門少年時因堅持聖誕老人乃虛構人物而與身為檢察官的父親決裂,自學成材而晉身法律界。弱點是運動神經很弱,激烈運動之後容易引起健康狀態不良。第二季第一集打輸人生第一場官司,躲到溫室裡想要變成植物,後來被黛毒打一頓。tvb now,tvbnow,bttvb% g1 d7 b" f' ~2 w8 `
; T/ G6 T8 a' g" r% i2 f( r8 f+ z
號稱只勝不敗嘅古美門,喺第2季第一集已經慘敗,而且敗得離奇古怪,仲怪過佢自己本人。tvb now,tvbnow,bttvb( _- s+ y4 \; B8 G
[attach]2686797[/attach] [attach]2686795[/attach]
公仔箱論壇& m# l/ J9 K3 c0 m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, `, B5 c0 G  E
慘敗後仲學人留書話唔想再做人,點知身边不論是敵是友,包括死敵三木律師都不惜出口又出手,鼓勵佢切莫放棄,古美門真係魅力沒法擋!tvb now,tvbnow,bttvb. G! v' c$ v4 }6 W1 p
[attach]2686798[/attach]

) T- `6 X' J! n5 l- itvb now,tvbnow,bttvb. ?. `# j! O8 d) [2 ?+ \4 L
如果各位未睇過本劇,請先睇第1季先吖。* m* l/ h9 A7 ?0 L/ E4 Q
http://www.tvboxnow.com/thread-2408064-1-1.html
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-4 12:52 PM

睇靚女有黛律師(新垣結衣),睇靚仔又有新加入嘅检察官羽生律師,好睇嘅唔止呢啲,無介紹錯架。
+ B  E0 i8 b. H[attach]2686802[/attach]
3 j# C5 F& M% w6 C2 v4 z& [tvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb0 ]! U; k; U6 V1 u0 }
[attach]2686803[/attach]
作者: 大文細佬    時間: 2014-3-5 01:16 AM

一定會睇喇! 第一套OK呀!
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-5 01:06 PM

一定會睇喇! 第一套OK呀!tvb now,tvbnow,bttvb) Y5 m9 ^4 F' M( p
大文細佬 發表於 2014-3-5 01:16 AM
公仔箱論壇0 w0 n$ c& @0 A
細佬,你都有睇呀,真係好,我驚無人同我傾此劇啊。
6 I, H6 c, J0 h& k  c5 Itvb now,tvbnow,bttvb第2季第1集結束時主線故仔仲未完,快啲有得睇下一集就好囉。
; r% W* Y$ ^& e# G6 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。[attach]2687509[/attach]

8 Z+ v( v) K! Z( y' a8 u小雪客串第一集,但其實我唔熟悉佢嘅演出,佢個樣好滄桑但又有啲蠱惑咁,不過我又有少少唔明古美門點解咁like佢?
* V2 t8 M: n. |' t唔通係假嘅?os.tvboxnow.com% I1 B- d! I5 B; E* F
[attach]2687510[/attach]
- _0 [* C! [4 ^  ]( R! Sos.tvboxnow.com
- U& y( ~& V8 A2 C) aos.tvboxnow.com

作者: 大文細佬    時間: 2014-3-7 12:48 AM

公仔箱論壇" |0 V* d% q) V. E$ Q5 B/ f
細佬,你都有睇呀,真係好,我驚無人同我傾此劇啊。
0 ^/ W- n" l" s; \4 H5 ^' U% Q) wtvb now,tvbnow,bttvb第2季第1集結束時主線故仔仲未完,快啲有得睇下一集就好囉。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 W/ k% D% r2 z8 ?
2687509tvb now,tvbnow,bttvb+ f- R7 Z' V; ?' C$ a' @
小雪客串第一集,但其實我唔熟悉佢嘅演出,佢個樣好滄桑但又有啲蠱惑咁,不過我又有少少唔 ...tvb now,tvbnow,bttvb/ n( _4 t' e7 Z- w2 E1 j: b+ o
leekwoklam 發表於 2014-3-5 01:06 PM
os.tvboxnow.com; e9 Z/ b* B9 v
公仔箱論壇$ t, o( w- Q$ v0 T* D
我鍾意睇笑片架, 所以我覺得呢套仲好睇過半澤直樹, 呢度快啲有多幾集種就好喇
作者: butyu    時間: 2014-3-8 12:34 PM

古美門這個人物的確攪笑, 本來沒有留意這套劇, 多謝版主的好介紹.
作者: leekwoklam    時間: 2014-3-8 02:49 PM

古美門這個人物的確攪笑, 本來沒有留意這套劇, 多謝版主的好介紹.
: r) d% c& ]/ U) ?1 W1 U+ ktvb now,tvbnow,bttvbbutyu 發表於 2014-3-8 12:34 PM
8 m  y2 f9 p6 [- v7 Q公仔箱論壇係呀butyu兄,睇完番嚟講吓啦,長期候教架!
作者: x1978    時間: 2014-4-23 09:54 PM

雅人兄將古美門這角色詮釋的太出色了
作者: leekwoklam    時間: 2014-4-24 05:30 PM

好希望有第3季。
8 r0 F# n; S8 B/ e8 Vos.tvboxnow.com各位網友希唔希望呀?
作者: gohuvx    時間: 2014-4-25 07:51 PM

潘SIR配的古美門簡直入木三分
作者: lowfun    時間: 2014-4-25 09:54 PM

1# leekwoklam
8 X* F$ F$ a2 V認真好多
作者: lois0209    時間: 2014-5-2 12:49 AM

係咪呢度有得下載?
作者: puccaweng    時間: 2014-5-2 04:02 PM

E出劇   真係好好笑   大家睇左2未??
作者: jni08    時間: 2014-5-2 09:46 PM

睇咗1喇, 真係好好笑, 不過仲未開始睇2呢.....
作者: gimik    時間: 2014-5-4 11:05 PM

好期待會有第三季呀~tvb now,tvbnow,bttvb) P9 J3 p. C" F* _1 U1 u) G
堺堆人演的太有趣了!!
$ X& G4 u5 Z' l0 K$ O! v4 Ptvb now,tvbnow,bttvb不過新垣結衣實在很亮眼呀~
作者: 风林雾雨    時間: 2014-5-5 07:28 AM

增加羽生这个很绿的叶

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://os.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0